pajica123
Slavan
- Učlanjen(a)
- 22.01.2011
- Poena
- 345
kako se bas i ne snalazim sa ovim, treba mi detaljno objasnjenje kako sta da namestim od uredjaja. dakle, koji kabal ide u WAN port, koji u LAN, koja IP adresa na kom uredjaju, gde da ukljucim DHCP, gde da iskljucim.. koji subnet, dns, gateway itd..
treba naravno da se svi uredjaji medjusobno vide, + imam jos par IP kamera na kojima su adrese 192.168.1.x i ne mogu da ih menjam.
ovi uredjaji koji su na wifi, nekad se kace na netis ruter, a nekad na tp link, zavisi kom ruteru su blizi..
ja sam to namestio nekako da radi ali sam premestao jedan ruter i zdrndao nesto oko IP adresa, sad pola uredjaj ima net, pola nema pa mi treba pomoc.
zeleno je net, crveno je IPTV.
na mts ruteru je ugasen wifi.
evo i slike kako to sve izgleda, ako se snadjete

Sent from Galaxy S8
treba naravno da se svi uredjaji medjusobno vide, + imam jos par IP kamera na kojima su adrese 192.168.1.x i ne mogu da ih menjam.
ovi uredjaji koji su na wifi, nekad se kace na netis ruter, a nekad na tp link, zavisi kom ruteru su blizi..
ja sam to namestio nekako da radi ali sam premestao jedan ruter i zdrndao nesto oko IP adresa, sad pola uredjaj ima net, pola nema pa mi treba pomoc.
zeleno je net, crveno je IPTV.
na mts ruteru je ugasen wifi.
evo i slike kako to sve izgleda, ako se snadjete

Sent from Galaxy S8
Poslednja izmena: