Šta je novo?

MTS/Telenor USB Ruter - PC WAN Server

veljaNS

Cenjen
Učlanjen(a)
25.09.2012
Poena
169
Zanima me, ukoliko bih uzeo neki od ovih usb uredjaja, da li bih mogao da podesim pc na kom je uredjaj da deli mrezu na lan intefejs, koji bi bio povezan na neki switch/ruter?
I da li je dovoljno stabilan za potrebe rudarenja?

Poslednja izmena:
Zanima me, ukoliko bih uzeo neki od ovih usb uredjaja, da li bih mogao da podesim pc na kom je uredjaj da deli mrezu na lan intefejs, koji bi bio povezan na neki switch/ruter?
I da li je dovoljno stabilan za potrebe rudarenja?

MTS/Telenor usb stick je modem? Na win-u se koristi aplikacija connectify.me ili tako nesto slicno za tu namenu. App rutira net ka ethernet portu ili na wifi.. Pod Linux-om to radi najcesce Network Manager applet ili se pise skripta.

Ako je komp stalno upaljen ovo ce raditi, a ako ne bolje je kupiti neki tp-link ili fritz box sa usb ulazima na oglasima koji isto to radi..imam usput ovaj drugi na prodaju, ns, poz.

znaci moze da se usteka u ruter koji ima usb port i da sljaka?
da mislim na usb stick

znaci moze da se usteka u ruter koji ima usb port i da sljaka?
Ako se ruter koji ima usb port reklamira kao 3G ruter ili mobile broadband ruter onda da. Postoje i ruteri koji imaju usb port ali on ne sluzi za povezivanje na internet vec kao ulaz za externi hard disk, usb flash (za pristup iz mreze), cak neki i kao usb print server itd..

Poslednja izmena:
da sad videh da postoje i takvi ruteri, to bi mi onda resilo posao

Ah, vidim tvoj thread oko tp-link rutera i ddwrt - ako ti vec imas TL-WR842ND, koji ima usb port, uz pomoc usb_modeswitch alata i malo skripti mozes nakaciti 3g usb modem stick u njega i navesti ga da rutira po zelji.. Pod uslovom da ima dovoljno struje na usb portu - huawei modemi su zahtevni po tom pitanju - vidi tudja iskustva po forumima za ovaj model tp-link-a..

I da, neki server na pc-u zelis da trci iza usb 3g modema i rutera ? Mozda bude problema - telenor/vip/mts imaju vrlo restriktivne firewall-ove tj. provajderi maksimalno otezavaju dolazni saobracaj - bice potrebni vpn tuneli ili dodatne aplikacije..

Nazad
Vrh Dno