Šta je novo?

mts sa galaxy s3; kako da namestim mrezu. net je samo 0.01Mbs

spor

Cenjen
Učlanjen(a)
27.11.2013
Poena
154
Prvo sam imao samo E, onda nista, sad opet E
danas sam preneo broji druge mreze i prvi dan koristim. SIM ubacena pre 1 sat. Zivim na dorcolu. Pretopostavljam da bi net trebao da bude brzi.
U korisnickom servisu je receno da je verovatno privremeno i zavisi od telefona itd.
Mrezni rezim rada je GSM/WCDMA utomatski.
mrezni operater: YUMTS, YUGO3
pristupna tacka:mt:s wap

Poslednja izmena:
izgleda da je samo kod kuce tako. Neverovatno je da sam usred centra. ***. sad skida Wellcome [sic.] mms poruku od 34kb vec 5 minuta.

Poslednja izmena:
MMS ume da se skida godinama ako net nije podesen kako treba.

Koji si tacno deo Dorcola i koji je telefon?
Podesi pristupnu tacku mtsinternet, ne mtswap (izbaci i proxy). Ako podesis mrezu manuelno, ne vredi ti GSM/WCDMA mode, jer su razlicite BS ID za GSM i za WCDMA. Za Dorcol ti preporucujem da ostavis na WCDMA-only, podesis manuelno mrezu, da ne bi pokusavao Telenor/VIP BS da uhvati zbog boljeg signala (VIP ima mnogo jaci signal i mozda stvarno zeza - ovo nagadjam!).
Jedine tacke gde sam primetio da moze da zeza su na keju kod 25. Maja, na dva mesta, to je max. nekih 5+5m.

I jos jedna stvar... meni se cesto zaglupi na MTS-u, u Nisu, posle promene BS, i moram da opet aktiviram data connection na istoj kartici (dual SIM fon - samo kliknem Data Con, predjem na drugu karticu, pa vratim). Ovo je za P780, na S3 to nisam primetio.

gt-i9300 izmenjen rutovan

Probao sam manuelno yumts mrezu i stavio na wcdma only. Onda se signal skroz spustio. Stanje mobilne mreze : prekinuta veza
Jacina signala -113dBm. Onda sam vratio na gsm+wcdma i signal se vratio na -83dBm 15 asu. Tip mobilne mreze: EDGE. Stanje mobilne mreze : prekinuta veza.

Sta bi bilo ako stavim samo GSM

Ne razumem ovo sa aktiviranjem data connection. Jel tu treba nesto da probam.

pristupna tacka je namesten na mtswap. Ima i mts: mms
nemam opciju mtsinternet; jel hoces da kazes da namestim novu pristupnu tacku? ne znam sta bih stavio u razna polja...

MMS ume da se skida godinama ako net nije podesen kako treba.

Koji si tacno deo Dorcola i koji je telefon?
Podesi pristupnu tacku mtsinternet, ne mtswap (izbaci i proxy). Ako podesis mrezu manuelno, ne vredi ti GSM/WCDMA mode, jer su razlicite BS ID za GSM i za WCDMA. Za Dorcol ti preporucujem da ostavis na WCDMA-only, podesis manuelno mrezu, da ne bi pokusavao Telenor/VIP BS da uhvati zbog boljeg signala (VIP ima mnogo jaci signal i mozda stvarno zeza - ovo nagadjam!).
Jedine tacke gde sam primetio da moze da zeza su na keju kod 25. Maja, na dva mesta, to je max. nekih 5+5m.

I jos jedna stvar... meni se cesto zaglupi na MTS-u, u Nisu, posle promene BS, i moram da opet aktiviram data connection na istoj kartici (dual SIM fon - samo kliknem Data Con, predjem na drugu karticu, pa vratim). Ovo je za P780, na S3 to nisam primetio.

Poslednja izmena:
ja sam rucno ubacio gprsinternet i stavio ga kao default.
Nisam mogao da dobijem sms konfiguracione poruke osim mondo.rs wap aplikacije.
Da li je to samo za MMS ili ima veze sa 3g itd. Welcome poruka je dosla posle instalacije mondo.rs

http://www.mts.telekom.rs/index.php/podesavanje-telefona.563.html
Tacka gprsinternet ti treba (nije mtsinternet kao sto sam napisao prvo :))
Ako je stanje mobilne mreze Disconnected (pretpostavljam da se u tvom ROMu na srpskom prevodi kao Prekinuta veza), onda stvarno nemas uopste 3G signal tu :(

To.
Vidi da li mozes da obavis poziv kada si na WCDMA only. Ako ne mozes, to je to - nemas signal uopste u toj sobi.
Ako mozes, onda se "biju" signali u toj sobi, pa zbog toga stalno ispada sa WCDMA na GSM.

ili neka pogleda snagu signala u settings/poslednji tab/about/status

Video je, -113dBm:)

Cudno da uopste radi na -113dBm, meni ispod -111dBm gubi mrezu (na nexus 5).

Mozda i on uopste nema mrezu... nije javio da li moze uopste i voice call da obavi.

ako namestim wcdma rucno sa mts mrezom imam -113. Uspeo sam da pozovem i da cujem sagovornika ali ona nije cula mene. Sve linije nestanu.

Ako stavim na auto trazenje mreze sa gsm i wcdma, pretopostavljam da je ne prelazim na druge mreze kao vip i telenor i odande pravim pozive?

Sta bi moglo da pravi smetnje 3g signalu u sobi? U njoj dosta sedim.

Isto kad pokusam da se registrujem na mts portalu, vec 3 dana dobijam poruku da portal nije aktivan. jel to normalno i uobicajeno

Poslednja izmena:
***, izgleda da ti je soba na losem mestu :( Zauzetost stanice, stanoca liftova (liftovi neki noviji sa raznim izolacijama koji odbijaju signale - ja sam imao taj problem sa VIPom izgleda dok nisam prebacio na WCDMA only...)
Ako stavis auto trazenje mreze, on ce probati na koju god mrezu mu dozvoli (a probace po jacini signala). Posto MTS nema roming unutar Srbije, nece se registrovati na VIP i Telenor mrezi, dakle ne brini za to.

Kad si na Auto (GSM/WCDMA) i pozoves iz sobe, da li normalne ide razgovor (oboje cujete onog drugog) i da li je na E signal?

Portal im nesto trokira ovih dana, kao i sajt.. meni nije hteo juce da izbaci nekoliko minuta Mobilne telefone (gledao sam koji je 1RSD uz Box)

na Auto je normalan razgovor uglavnom sa svim linijama (bars) i signal je cini mi se ili E ili nema nista. Takodje ako je wifi ukljucen onda ne vidim da li je E ili prazno.

Ja sam u staroj zgradi iz 60ih. *** posto je duplo jeftiniji od telenora verovatno cu onda ostati sa mts-om i koristiti wifi.

VIP je lepo radio u sobi, ali nije radio recimo u jednom stanu na savskom vencu, itd i u selima van beograda i van centra i naravno bio je oko 2000

Poslednja izmena:
Tesko je za ocekivati da bas sve radi kako treba na bas svakom mestu. Slicnih primera kao sto je tvoj ima dosta, nezavisno od mreze.

Za net ti sigurno nije problem wifi u sobi, jedino za sta je ovo probano je da li smes da ostavis WCDMA only. Posto nemas 3G signal u sobi, imao bi puno propustenih poziva.

P.S. Ovo je tek izrazeno na dual SIM telefonima u kojima su obe kartice istog operatera koji ima slab signal bilo 2G bilo 3G na tom mestu :)

BTW, zasto ne ides na VIP Za Sve? Ponekad ti moze zatrebati neta, ali to se da resiti cescim koriscenjem wiFia (sto plus smanjuje potrosnju baterije!).
Ili VIP Online (osnovni, ne Online 3/6/9), koji je 3 meseca besplatan sa po 500MB, a posle dokupis:
- 300RSD za 1GB neta
- 130RSD za 40 minuta ka svim mrezama
- 100RSD za 1000 poruka (cini mi se, nisam trenutno proverio poruke, ovo je za Smart bio dodatak, proveri!)
Vise je nego MixNetM, da, i nema prenosa minuta, ali ti je bolji signal na bitnijim mestima, i ne moras svaki mesec da kupujes, vec samo kad zatreba. Nema obaveze.

Sad sam proverio i drugu sobu. Dakle obe sobe (prema cara urosa) imaju samo E, dok ako odem na suprotnu stranu na terasu mogu da dobijem 3g i H.

Dobio sam ovaj odgovor od mts-a. Da li taj nalog za proveru ima nekog smisla pokrenuti ili je to neka *******cija (tj ne bi imalo efekta)
Brzina prenosa podataka zavisi od toga da li primate signal sa 3g ili 2g bazne stanice.
Ukoliko je u pitanju 2g bazna stanica internet čak moze biti sporiji od klasične dial-up konekcije.
Predlažemo da u zavisnosti od toga da li signal primate sa 2g ili 3g bazne stanice u mrežnom podešavanju telefona izvršite odabir Gsm Only ili Wcdma Only.
Ukoliko se protok ne poboljša ni nakon navedenih podešavanja, predlažemo da nam detaljno opišete problem uz navođenje pretplatničkog broja, tačne lokacije ( adrese ) na kojoj koristite uslugu i kontakt telefona kako bismo kreirali nalog za proveru.

Realno, ne moze operator mnogo da pomogne u vezi signala na mikrolokacijama. Eventualno u nekoj buducnosti da postave dodatnu baznu stanicu ali pod uslovom da tu zaista imaju veliku rupu u mrezi.

Nazad
Vrh Dno