Šta je novo?

[MTS] Postpaid paketi i promocije

Svi moraju da placaju racune na vreme ili se iskljucuje broj. Nije to odavno nikakav argument.

Mislio je čovek da ga nisu isključivali i da nikada ne kasni sa plaćanjem...

Ali zasto bi neko placao vise zato sto nije ranije koristio? Ko bi bio lud da takav biznis vodi? :D Gde je incentive da kupis nesto sto je skuplje zato sto prvi put uzimas?
Zato Telenor i nema to javno ;)

ne vise da plati, ali npr ako sam ja 10 godina njihov post paid korisnik ostavili bi vrlo pozitivan utisak na mene ako bih imala bar neku prednost

Pa zasto da ima prednost? Onda kada bi dosao ja kao novi korisnik, rekao bih necu namerno, jer znam da manje dobijam.
Platis vise, ili manje dobijes - ista stvar!

Loyalty je normalna pojava, ne znam odakle teza da loyalty plan ne moze da funkcioniše kad postoji u svetu na svakom koraku.

Znaci, ti znas da ces platiti vise za mobilni nego neko ko je prosto korisnik neko vreme, i tebi je normalno da odes kod tog operatera? Meni nije.
I mislim da za ovu bransu nisi u pravu, jer nemaju samo stari korisnici neki pokloncic, prilicno cesto i novi mogu dobiti dosta toga, sto stari dobiju samo ako traze. Nesto vise kao VIP je standard u svetu, samo sto nije standard biti VIP ka svojim korisnicima :D

Tacno. Takodje je normalno da kad si dugo preko 5 godina kod operatera ocekujes odredjene beneficije :).
Najveci operateri forsiraju loyalty dok najmanji forsiraju promo za nove korisnike :).

Bas tako septimis ogromne kompanije i ozbiljne imaju taj lojaliti,jel to postoji od kad je veka i pamtiveka a mizerne kompanije poput mts furaju nesto sto niko ziv u svetu nezna ni da postoji...
A alfa se pravi veliki tosa za taj lojaliti,jel zna i on dobro da postoji gde god da ode od pekare pijace banke prodavnica marketa benzinskih pumpi ,uvek te drugacije gledaju i ponaaju se i odmah traze imas li neku karticu (lojaliti),nego samo kad je mts u pitanju tu se pravi englez pravi :)

A šta očekujete da vam daju, par komada samsunga s6 recimo, par komada ajfona 6s, može i koji 6s plus, nek se nadje,+ 50 % popusta + dupli internet. i to samo godinu dana, ma baš su bezobrazni,

Ma dajte ljudi probudite se.

Dobro jutro !

Најбоље све то али без уговорне обавезе. ;)

Ti sad ocigledno zezas maki,niko ovde nije konkretno trazio a pogotovo samsung ili ajfon
Dugogodisnjim korisnicima mogu dati nesto,a sta ce kome dati i koliko pricenta ili mb neka oni sami rese
Ali ta fora novi korisnik dobije vise od dugogodisbjeg je mazohizam i ajde ti lepo u siriju idi pa vidi kako je tamo ,pa odande salji dobro jurtro :)

Tacno. Takodje je normalno da kad si dugo preko 5 godina kod operatera ocekujes odredjene beneficije :).
Nije to toliko prosto, koliko ga cini da izgleda, samo.

Primer: Ja u Koreji mogu dobiti najnoviji flagship za 300-400$, zavisi koji, bez nove UO, vec da kupim, kod operatera, kao da odem u MTS/Telenor i kupim S6 Edge+ trenutno za ~40.000 bez broja/UI! Ali kad nam je trebao, jednom prilikom, nisu dali ni firmi, ni za 500$, morali smo u radnji da kupimo.
Zasto? Nije im visak bio tada. Mislite da operater firmu sa nekoliko desetina/sto miliona dolara godisnjeg prometa ne smatra bitnom da im da jedan flagship frei? Naravno da smatra - ali dace ako imaju visak, primarno, efektivno ako znaju da ce biti TROSAK na kraju.

Mislim da imate iluziju sta ce operater dati. Pogledajte i Telenor, i oni efektivno ne daju nista starim korisnicima. 50% ko se cima, ne svima, ili 25% na tarifu i telefon, isto ne svima i sa dosta vise cimanja (a obe su trenutno precenjene) - znaci efektivno nista ne daje, nego samo iluziju da daje nesto. (cim druga dva operatera efektivno to imaju u standardnoj ponudi)

Dzekson prica lepe price kako u Svajcarskoj daju iPhone 5 kada mu je sestra obnovila ugovor uz iPhone 6, ali dali su ga primarno jer su znali da ce im biti visak, a ne "jer vole stare korisnike" ili loyalty nesto. Da su hteli nesto da joj daju stvarno, ponudili bi i vise saobracaja, i nizu cenu, a ne samo stariji i slabiji telefon, koji Svajcarac verovatno ne bi ni koristio:) (to sto ce ga ona verovatno prodati nekom Crbinu, ili poslati rodbini je drugo)

A iskreno ja bi rado da vidim da odete u Vodafone i T-Com pri kraju ugovora i da konstantno dobijete nesto vise od standardne ponude za nove korisnike.
Kazem, pravite iluziju ako mislite da je tako. Da bi prodao sto vise, radnik tamo ima i mogucnost da novom korisniku ponudi skoro isto sto i starom, a ponekad i zgodnije stvari (kome treba jos jedan iPhone, naspram recimo nekoliko puta vise saobracaja uglavnom, ili sta ce nam neki slabiji telefon uz upravo kupljen jaci, umesto manje cene i slicno). Znam, ziveo sam u dosta zemalja i licno iskusio.
To je biznis - biznis iluzije :) Sav taj loyalty je uracunat u cenu ;)

Poslednja izmena:
Dzekson prica lepe price kako u Svajcarskoj daju iPhone 5 kada mu je sestra obnovila ugovor uz iPhone 6, ali dali su ga primarno jer su znali da ce im biti visak, a ne "jer vole stare korisnike" ili loyalty nesto. Da su hteli nesto da joj daju stvarno, ponudili bi i vise saobracaja, i nizu cenu, a ne samo stariji i slabiji telefon, koji Svajcarac verovatno ne bi ni koristio:) (to sto ce ga ona verovatno prodati nekom Crbinu, ili poslati rodbini je drugo)
Voleo bih ja da ovde tako daju "stariji i slabiji telefon" iPhone5... A i verujem da će Švajcarac (ili svejedno, Nemac, npr.) da obraduje tome skoro kao i mi ovde :)

Poslednja izmena:
To ne znaci da mu to manje treba nego vise saobracaja, ili da ne bi bio zadovoljniji jeftinijom pretplatom. Klasicni argument ignorisanja onoga sto je potrebnije.

Ja bi sigurno radije da dobijem vise saobracaja ili jos manju cenu nego li telefon, koji jedino mogu da prodam, jer ga koristiti sigurno necu :) Nebitno sto je iPhone, moze i S5 biti, ista situacija.

Pa nema tu više saobraćaja i sl. Npr. cena paketa je 69chf za neograničene minute i MB. Za produženje ugovora poklonili su iPhone5 i to je to. Možda su im ti telefoni višak, ali svejedno je lep poklon.
Popust od ~30chf mesečno bi bio vredniji, ali oni nisu u poziciji da pošto-poto moraju da "nalove" što više ugovora kako bi se koliko-toliko normalno prodali.

Pogledajte i Telenor, i oni efektivno ne daju nista starim korisnicima. 50% ko se cima, ne svima, ili 25% na tarifu i telefon, isto ne svima i sa dosta vise cimanja (a obe su trenutno precenjene) - znaci efektivno nista ne daje, nego samo iluziju da daje nesto. (cim druga dva operatera efektivno to imaju u standardnoj ponudi)
Konstantno pravis istu pogresnu pretpostavku da su svi operateri isti i da je svakom korisniku svejedno kog operatera koristi i da je cena jedini parametar prilikom izbora davaoca usluga. Mozda je kod tebe takva situacija jer zivis u glavnom gradu i to u centru njegovog centra.
Mnogi nisu u takvoj mogucnosti jer nemaju zadovoljavajuci signal kod kuce/poslu i tu prestaje svaka blagodet trzisne konkurencije :).

MTS sa svojom trzisnom strategijom i ne moze da uvede loyalty program jer se strategija niz godina svodila na "bicemo najjeftiniji po svaku cenu" sa jare&pare ciljem: istovremeno zadrzati stare i privuci nove korisnike. Tu mesta za popuste nema.

Poslednja izmena:
Najveci operateri forsiraju loyalty dok najmanji forsiraju promo za nove korisnike :).
Upravo tako. Vip je to imao ranije dodatnih 25% ako obnavljas ugovor ali nema vise :(

Pa nema tu više saobraćaja i sl. Npr. cena paketa je 69chf za neograničene minute i MB. Za produženje ugovora poklonili su iPhone5 i to je to. Možda su im ti telefoni višak, ali svejedno je lep poklon.
Popust od ~30chf mesečno bi bio vredniji, ali oni nisu u poziciji da pošto-poto moraju da "nalove" što više ugovora kako bi se koliko-toliko normalno prodali.
Pa zato ti i kazem, dali su nesto sto im je visak, umesto da daju i 15chf mesecno popust, jer to njih vise kosta.
Ti opet mesas "lep gest" i stvarnu dobit korisnika. Onaj ko kupi iPhone 6, tada najjaci model znaci (posle 6+), ni ovde nema neku korist od iPhone-a 5. Znaci, taj "lep gest" je mazanje ociju. Vise dobijas da su smanjili racun.
Sta bi ja uradio sa iPhone 5, ili Galaxy S5? Jedino da ga prodam, jer oba su preskupi da ih dam nekom u porodici, posto vec imaju odlicne ranije telefone, a preslabi za mene. Mogu da ih cuvam kao rezervu znaci, ili prodam. Ako ih prodajem, ja se cimam... znaci taj lep gest se pretvorio u gubljenje vremena.
1% ljudi ce imati pravu korist od takvog telefona, ostalima je CIST marketing, ali bi im mnogo vise znacio i 10chf/mo popust.

E, sad, sto vecina ljudi nema veze sa matematikom, a kamoli ekonomijom, njima ide na ruku.

Konstantno pravis istu pogresnu pretpostavku da su svi operateri isti i da je svakom korisniku svejedno kog operatera koristi i da je cena jedini parametar prilikom izbora davaoca usluga. Mozda je kod tebe takva situacija jer zivis u glavnom gradu i to u centru njegovog centra.
Mnogi nisu u takvoj mogucnosti jer nemaju zadovoljavajuci signal kod kuce/poslu i tu prestaje svaka blagodet trzisne konkurencije :).
Tu prestaje i svakakva potreba za bilo kakvim programom lojalnost onda, zar ne? :D

Poslednja izmena:
Kakva dobit korisnika... Cena je ta koja jeste, uzmi ili ostavi. Poklon mogu da daju ili ne. Naravno da nema i neće ni biti opcije da umanje račun za vrednost tog poklona, nevezano za prodavca. Onaj ko prvi put je tamo potpisao ugovor, platiće isto, a poklon neće dobiti. I naravno da je to sve uračunato u cenu i da prodavac nije na gubitku. Taj poklon i jeste marketing sa ciljem da korisnik i sledeći put bude njihova mušterija, što je opet i normalno.
Mts sa svojim sadašnjim popustima koje daje nije za poređenje, jer prosto nisu u istoj situaciji kao mts; cilj im je da zarade novac, imaju zadovoljne mušterije i da rade dalje, a ne samo da se prodaju.

Poslednja izmena:
alfa bi bio sjajan politicar kada bi se bavio politikom,a mozda se i bavi lici na njih.

znaci covek rece da je potpisao ugovor na 24 meseca dobio 50%i dupli internet na 12 meseci i nista vise kao dugogodisnjem korisniku mts-a.a alfa nama sada objasnjava kako bogu iza ledja negde u nekoj svajcarskoj daju ajfon jel ga toboz imaju viska,kao da nas to treba da zanima....i dal nemu eto da mu neko da ajfon on ga nebi uzeo jel nezna sta ce sa njim,ne videh coveka koji je jos odbio poklon,makar to bio upaljac na trafici
i mts je pre par godina uz telefon za dinar gratis delio alcatele,i bas me bilo briga dal ga ima viska ili ce ga bacati i koliko ih to kosta,i dal ce onaj sto ga dobije baciti dati nekome ili prodati
poenta je da je mts toliko mizerna i nebitna firma i da nemaju pojma sta je lojalnost ,malopre zvone neko na vrata,ono promoterke deke koka kolu,uzeo zahvalio se to je to.
ali oni su ozbiljna firma,a mts sta to bese :)

Kakva dobit korisnika... Cena je ta koja jeste, uzmi ili ostavi. Poklon mogu da daju ili ne. Naravno da nema i neće ni biti opcije da umanje račun za vrednost tog poklona, nevezano za prodavca. Onaj ko prvi put je tamo potpisao ugovor, platiće isto, a poklon neće dobiti.
Odakle ti to? Ima slucaja da i novi korisnici dobiju nesto, pogotovu oni sa vecim dzepom.
Odem u Vodafone, kazem hocu to i to sa tim popustom, platicu unapred ili direct debitom (njima je Direct debit zlata vredan - trajni nalog kod nas), da vidis da ne bi dobio isto sto i ti da si godinama kod njih?

I naravno da je to sve uračunato u cenu i da prodavac nije na gubitku.
To naravno :)

Taj poklon i jeste marketing sa ciljem da korisnik i sledeći put bude njihova mušterija, što je opet i normalno.
Slazem se, ali poenta je da to nije dobitak korisnika, vec bas marketing - korisniku bi vise znacilo i deo vrednosti tog telefona umanjenje na racunu, ali ko jos gleda matematiku ;)

Iphone je bezveze sve, ne samo poklon :D

Odem u Vodafone, kazem hocu to i to sa tim popustom,

ma jok,oce alfa da kaze da treba da idemo u vodafone i trazimo neki popust ako zelimo,a ajfon ako dobije to bacis u djubre

da vidis da ne bi dobio isto sto i ti da si godinama kod njih?
vidi alfa ja otisao u telekom i pitam platicu celu ugovornu obavezu unapred (avansno) i sta dobijem i opet mi kazu nista hahah ,mts izgleda nista ne vredi,po kojim oni poslovnim principima rade,mora da su dosli sa jupitera :)

Znači tebi je bolje 8€ popust svaki mesec dve godine nego iPhone u vrednosti od 250€?

iPhone 5 da se proda u Svajcarskoj za 250e? Plus vreme baceno za prodaju?
Da, vise mi vredi i 8eur mesecno, cak i da mogu u Svajcarskoj preko oglasa da iPhone 5 prodam za 250e. 8eur/mesecno*24=192eur. A za ovih 250e treba da se cimam kao da mi je biznis prodaja telefona ;)

Dok sam imao srpski mentalitet, iPhone bi mi vise znacio, ali odavno sam poceo da cenim svoje vreme.

Ljudi a da se vratimo na srbiju i nase operatere (mts u ovoj temi)?!

@boban01 sjajan post :D

Nazad
Vrh Dno