pa to je zato sto je cloudflare BEG svima bio nedostupan (ne samo na mts mrezi) neko vreme (privremeno offline?), pa smo svi isli preko VIEKad pominjete rutiranje, ja sam primetio da mi se odziv do Cloudflare (merim ping do 1.1.1.1) pogoršao pre oko mesec dana - tada mi je putanja iz MTS mreže do Cloudflare vodila preko Amsterdama (~28ms odziv do 1.1.1.1), pa onda od pre dve nedelje preko Beča (odziv oko 12ms) i evo od jutros vratila mi se ruta preko SOX u Beogradu gde je odziv 2-3ms.![]()
Uvek i samo Ookla, sto se mene ticeKome verovati?
Na sajtu Beotela su objavljivali radove u mreži, ali iz nekog razloga od januara to više ne čine (ili nije bilo radova):Da li MTS ima bilo gde pracenje statusa radova/havarija na mrezi?
Nema servisa sinoc od ~20:00h (Vozdovac), na nroj korisnickog servisa se ne javlja niko niti ima info kada bi mogao da se vrati net![]()
ja sam dobio tu ponudu odmah cim mi je istekla prva godina za dinar, tako se isplati jer mi je onda ukupno 12 meseci po dinar + 24 meseca po 2899 = 1933 po mesecu za tih 3 godina, a dobijam onaj paket od 4500 sto bi cak i sa 12 meseci po 1 dinar kostalo 2250 po mesecu za 2 godine (sa 12 meseci po 50% kao sto je trenutno bilo bi 3375 po mesecu za 2 godine)Imam Box 2 paket, UO ističe za 2 meseca. Zove MTS agent, nudi novu UO, na 24 meseca, cena ostaje ista, ali prelazim na Box3. Drugim rečima, TV za džabe.
Razmatram prelaz na Yettel, treba mi samo internet konekcija, doplaćivao bih fixnu IP (CGNAT mi je neprihvatljiv). Čitam ovde da ljudi imaju problema sa Yettel optikom. MTS mi radi izvanredno, pa se razmišljam šta mi je činiti.
produzava se jer potpisujes nov ugovor na sledece 2 godineMene je juče zvala teta iz mts da mi saopšti da me mts časi besplatnom televizijom. Navodno, kako imam box2 (internet+fiksni) 400/160 'oni' su odlučili da me časte televizijom sa max paketom i povećaće mi download brzinu na 500mbps. Na moje pitanje da li se produžava ugovor nakon uvođenja televizije, kaže mi da se ne produžava i da ću i dalje plaćati kao do sad, a to znači još 5 meseci po dinar i onda još 12 meseci po 2900 koliko je bio box2 kada sam potpisao ugovor. I kaže mi da sad nikakav papir neću morati da potpišem... Da li je ovo istina ili ima neka kvaka?
Matematika mi je jasna, i nije primarna. Primaran je kvalitet internet veze. TV uslugu i sada nemam (koristim EON).ja sam dobio tu ponudu odmah cim mi je istekla prva godina za dinar, tako se isplati jer mi je onda ukupno 12 meseci po dinar + 24 meseca po 2899 = 1933 po mesecu za tih 3 godina, a dobijam onaj paket od 4500 sto bi cak i sa 12 meseci po 1 dinar kostalo 2250 po mesecu za 2 godine (sa 12 meseci po 50% kao sto je trenutno bilo bi 3375 po mesecu za 2 godine)
yettel hipernet je 4000 za 500/250 sa TV-om ili 3000 bez TV-a i jos prvih 12 meseci 1dinar ali MORAS imati dodatan mobilni broj kod njih od minimum 1500din mesecno, ako to ne racunas jer vec placas onda su najjeftiniji sa cenom 48000 sa TV (2000 mesecno) ili 36000 bez TV (1500 mesecno) ali to sto placas mobilni kod njih je dodatnih 36000 tako da je 3500 sa TV-om ili 3000 bez TV-a (mada ljudi kazu da im je taj tv lose pouzdanosti)