Danas kod majke u zgradi opet neki akviziteri ostavio flajer (ovo je treći lik u poslednjih nekoliko meseci). Piše akcija za 12 mes po 1 dinar važi do 31.3.2021.Na sajtu nisu izmenili, jer stoji da je do kraja meseca.
Hvala.
Ima li neko insajdersku informaciju kada ce optika krenuti u okolna naselja Sapca ?
Moja iskustva za sada su skorz ok, optika skoro 2 godine...
Iris je ok, kada radi, ali vise puta sam ponavljao da bar 3 puta nedeljno moram da resetujem stb. da ponovo dize sistem jer se zabaguje, a svaki 2 dan ga ugasim i upalim na daljincu da bi ga opet resetovao jer izbaci na ekran sve osim slike. Mislim na kanal, sta je trenutna na kanalu, zvuk ali nema slike...
2 ili 3 meseca bi trebalo da su ti svi kanali otkljucani bez obzira na paket.Dolaze sutra da mi uvedu optiku (BOX 3 paket-fiksni+internet 100/20+tv) pa me zanima da li na optici imaju svi kanali koji su navedeni na njihovom sajtu?
Da li ce da mi odmah bude aktivirana optika?
@zaxknez:
Šta si ti mislio je inače esencijalno u relaciji sa onim šta je pitao čovek??
@Zulu 92: Ne vredi mora ipak da odgovori neko ko zna umesto misli da zna...
1) moraš da platiš uslugu fixni telefonije da bi dobio optički net. Telekomu je za fizička lica to primarna usluga a internet i TV su samo dodatne usluge. Fixni ti radi takođe preko optičkog vlakna. Ako nemaš fixni uvešće ti ga i plaćaš mesečni harač. Mada svakako su internet only ugovori skuplji nego da uzmeš i Box3 sa istom brzinom a kamo li Box2.
2) STB nije smart uređaj, nije Android uređaj >>> nema instaliranja aplikacija >>> nema stream link. Uređaj inače ima 100 Mbps ethernet port.
3) ruteri tj ONT-ovi koji su sad u opticaju svi imaju 5 GHz WiFi. Ranije su korisnici koji uzmu pakete ispod 200 Mbps dobijali Huawei model bez 5 GHz... sad ga valjda više ne nebavljaju?
4) Ako u Šapcu imaš SBB kablovsku mrežu ( = koristiš "u mreži" pakete) na MTS kućnom netu (dakle ne na MTS mobilnom nego DSL i optika) ti neće raditi SportKlub, N1, Nova S... = paketi koje su SBB "ekskluziva". Rešenja su ti :
a) koristi VPN server (ako tu u Šapcu imaš dovoljan upload [8+ Mbps] i nisi na CG-NAT možeš tamo dignuti VPN sever, ako ne moraćeš da platiš neki VPN server
b) plati za Eon "van mreže" / Eon OTT paket gde nema blokiranja kanala ni za MTS net ni za bilo kog drugog provajdera u Srbiji.
5) FTTH je u pitanju.
Par stvari koje nisi pitao ali pišem jer čini mi se da se baš i nisi mnogo informisao:
1) MTS nema "multiscreen" / on the go TV aplikaciju za Tizen, WebOS... trenutno ni za gledanje na kompu nemaju rešenje
2) postojeća MTS TV Go Android i iOS aplikacija je krš
3) kao bonus sad je extra krš i iskustvo korišćenja na STB-u jer su promenili platformu na "revolucionarnu" Iris TV kršinu bagovitu i nestabilnu.
4) MTS ne nudi pogledaj iz početka na svim kanalima kao SBB na Eon. Većina HD kanala nema tu funkciju. Bitno da RTS ima 30 dana u nazad a drugi "ne treba" ni dan...
Sve u svemu najiskreniji savet koji ti neko na ovom forumu može dati je : ako prelaziš na MTS uzmi Box3 bez IPTV usluge. Za TV uzmi bolju uslugu kod drugog provajdera.
Dolaze sutra da mi uvedu optiku (BOX 3 paket-fiksni+internet 100/20+tv) pa me zanima da li na optici imaju svi kanali koji su navedeni na njihovom sajtu?
Da li ce da mi odmah bude aktivirana optika?
Koji si STB box dobio? Da li pise Iris na njemu?
Kako je prosla instalacija?
Narucio sam dodatni stb i dok cekam da stigne resio da se poigram kako da ga uglavim kod klinca u sobi koja je bas daleko od ONT-a. Da li neko ima iskustva o kvalitetu kada se signal prebaci preko wifi? Na kratko sam probao deluje ok, ali bolje da pitam.
Nema mogućnost da se bilo šta instalira od aplikacija. Kao da je zaključan, možda je i linux, ne znam...
Moja iskustva za sada su skorz ok, optika skoro 2 godine.... Presao sam na Telekom zbog CGNAT-a SBB. Komentari da je iris los, nije, stvar je navike i nista drugo. Kakav god da je, ali ko u opste i gleda TV, mozda mali broj ljudi. Svi koriste strim servise, dele naloge itd itd...