Šta je novo?

MTS, njighov novi HG8245W5-6T ruter za optiku i port forwarding za torrent klijente

Branko1984

Poznat
Učlanjen(a)
15.04.2021
Poena
35
Poštovani,

Molim da mi se step by step objasni kako da forwardujem port za torrent klijente (qbittorrent i utorrent) na pomenutom
MTS ruteru za optiku, sa oznakom HG8245W5-6T.
Sve je nekako komplikovano i puno opcija, pa ne znam gde šta da popunim...
Statička IP adresa je ispravno podešena od strane mts tehničara, ali oni nisu znali kako da mi forwarduju portove za aplikacije...

Svaka pomoć je dragocena.

Unapred zahvalan,

Branko

Ja ti mogu pomoči, ali najlakše da se nakačim preko team viewera i da ti podesim jedan, a ti možeš sve ostale. Ja imam verziju pre tog sa dve antene i podesio sam u startu kada sam uveo.

Jel moze objasnjenje zasto forwardujes portove za torente, jel ti ne rade na windowsu posle instalacije ili sta je problem?

Forvarduje, zato što po fabričkim vrednostima nisu otključani. Ja koristim program apex++ emule i torent, pa svakako moram otključati portove kako bih izvukao maksimalnu brzinu i stabilne konekcije. Koristim optiku i nije mi adresa natovana što je vrlo bitna stvar kod portova.

daj screenshot prozora za forwardovanje portova.

daj screenshot prozora za forwardovanje portova.
Mogu tek kada dođem kući da pošaljem moja podešavanja, pa neka po tome podesi. Samo ja svuda u kući koristim statičke adrese, kako ne bi došlo do promene, pa da moram da menjam podešavanja.

Ja bas imam taj ruter sa optikom i koristim port forwarding ali za moj server i pfsense ruter, pa evo otprilike podesavanja samo treba ubaciti torent portove
1.Ulogujes se kao admin i sifru valjda znas
2.advanced->forward rules->ipv4 port mapping->new->
3.U mapping name upises recimo torrent
4.U internal host izaberes u dropdownu tvoj kompjuter ili upises ip adresu tvog kompjutera (ako ne znas, u windowsu otvoris start meni i kucas cmd pa enter i kucas ipconfig i procitas gornji ipv4 address parametar)
5.Internal i external port number upises 6881 - 6889 (ovo je za bittorent, verovatno je i za druge neka neko proveri)
6.Save i to je to
7.Vidim da postoji i torrent tracker port, pa onda napravi jos jedan sa imenom torrent-tracker i isti internal host upisi dok kod portova upisi 6969-6969 kod external i kod internal
Kod mene se nista nije moralo forwardovati , radi iz windowsa i linuxa sa najvecom brzinom mogucom na optici, mada sam primetio da kada preteram sa torentovanjem da se odjednom smanji brzina na maltene nula, jel moguce da telekom ogranici torent saobracaj?
1721379514338.png

Poslednja izmena:
Ja sam samo na torentu i ostalim programa promenio port, pa taj koji sam promenio uneo u ruter. Nisam ostavljao onaj koji dolazi po instalaciji programa.

Nazad
Vrh Dno