Šta je novo?

MTS ne mogu da posaljem poruku

jockey

Poznat
Učlanjen(a)
27.12.2020
Poena
45
Pozdrav,
Imam broj u MTSu, postpejd paket Zmaj. Pre dva meseca sam promenio telefon, sad koristim Samsung S24 fe. Desilo mi se pre nekog vremena da ne mogu da posaljem SMS poruku. Posle mi je ta osoba poslala prva poruku i nakon toga mogu da joj saljem poruke normalno. Isti slucaj pre nekoliko dana, probao sam na dva broja da saljem. Sad, ne mogu ja svakog kome zelim poslati SMS zvati da on meni prvo posalje poruku pa da nastavimo komunikaciju. Ocigledno postoji nekakav problem od kad sam promenio telefon. Ovaj broj u MTSu imam preko 20 godina i ko zna koliko telefona sam promenio, ne secam se ikad problema sa slanjem SMSa. Malo sam guglao trazeci resenja, iskljucio RSC i nista se nije desilo. Proverio sam SMSC broj i on je drugaciji na telefonu od onog koji sam nasao guglajuci za MTS. Samo ja taj broj na ovom telefonu ne mogu da promenim. Barem ne prema uputstvima koje mogu naci na internetu.
Naravno, zvao sam i kol centar pre dva dana, zaveli su moju zalbu, ali nista jos nisu uradili.

Очигледно постоји проблем са Google апликацијом за поруке (претпостављам да њу користиш) који се јавља на више брендова телефона и више провајдера.

Meni na p20 pro google radi i primanje i slanje do duše na A1, Ali nemam volte pa mozda pravi problem ako ne koristi legacy system.

Очигледно постоји проблем са Google апликацијом за поруке (претпостављам да њу користиш) који се јавља на више брендова телефона и више провајдера.
Da, tu aplikaciju korisitim. Fabricki je postavljena na telefonu, nemam obicaj da to nesto menjam. Neverovatno da ovako nesto u 2025. pravi problem.

Uradio. sutra cu probati, malo je kasno da saljem nekom SMS u ovo doba.
Inace, koji je aktuelni broj tog SMSC servisa? Nailazim na razlicite odgovore.

Oduvek bio +381650000900

Nego probaj da obrišeš sve podatke za google messages aplikaciju u podešavanjima aplikacija, odnosno da je vratiš na fabrička podešavanja, ko zna šta se tu izdešavalo pa ne radi

Taj je broj i kod mene, nego sam nasao guglajuci i neke starije brojeve pa me to navelo da je to mozda problem.
Jutros sam promenio aplikaciju, probao sam iz samsungove da posaljem istu poruku. Ne ide opet, izgleda da nije do aplikacije.

Meni je restart telefona rešio sličan problem. Iz čista mira je telefon prestao da šalje i prima SMS.

Resio sam problem, barem sa ovim jednim kome sam ovih dana bezuspesno pokusavao slati poruke. Posto mi se ovo ne desava sa svim brojevima, nego samo sa pojedinim, pogledao sam da nije problem sa formatom broja u kontaktima. Proverio sam to i video da od tih brojeva sa kojima je problem neki su u formatu +3816xxxx, a neki 06xxxxxx. Znaci, ni to ne bi trebalo da bude problem. Medjutim, hajde da probam i izmenim ovaj broj, i umesto +381xxx stavim 00381xxx.. I poruka ode najnormalnije. Kad sam posle odgovora hteo da posaljem novu poruku opet sam vratio format +381xxx,da vidim da li ce opet biti problema, i opet je poruka otisla najnormalnije.
U medjuvremenu mi stize i odgovor na moju zalbu od MTSa gde pise da mi je omoguceno nesmetano slanje SMSa. Ali da sam ja koristio pogresan format broja, i da je ispravan +381xx ili 06xxx. Izgleda su oni registrovali kad sam umesto + stavio 00. Cak sam u tom pogresnom formatu i poslao poruku.
Videcu da li ce se problem ponoviti kad budem slao nekom kome ranije nisam mogao poslati. Cudan problem, ako se ponovi probacu i sa ovim predlozima koje ste ovde dali.

Nazad
Vrh Dno