Šta je novo?

MTS mobilni internet

perinovic

Slavan
Učlanjen(a)
20.08.2008
Poena
301
Pitanje je vezano za internet preko mobilnog telefona kod nasih mobilnih operatera (Mts,Telekom,Vip),tj mobilni internet koji sada imaju svi u sklopu svojih paketa.

Na zalost ja sam korisnik Mts mreze i brzine interneta su uzasno male, na primer uspostavim konekciju oko 300kbps sa pingom 200ms i nakon 1-2minuta to postane 128kbps sa pingom 600ms.Nakon ovoga posumnjam da je problem u konfiguraciji telefona ( konfiguracionoj poruci koju dobijamo od operatera ) nakon cega pozovem Mts sa namerom da mi posalju poslednje konfiguracije.Uradim sve po proceduri nakon cega rezultat ostaje isti i svaki put kada sam se konektovao prijavljuje mi telefon konektovanje preko GPRS-a nakon cega ponovo pozovem Mts sa zeljom da resim ovu problematiku i konacno krenem da koristim famozni 3G internet gde dobijam zapanjujuci odgovor da to nije moguce osim za njihov mondo portal. Inace imam Nokiu N95 gde je instalirana poslednja verzija softvera pomocu Ovi softvera, takodje naravno imam pun 3g signal posto sam u Novom Sadu i naravno ocekujem da to radi.Medjutim zelje i realnost su nekada nemoguci.U razgovoru sa Mts-om sam pitao koja je razlika kada se koristi usb stik i mobilni telefon posto koristimo isti internet gde mislim na telefone sa podrskom za 3.6Mbps i 7.2Mbps. naravno nisu znali sta da mi odgovore.

Pitanje za vas je sta mi danas mozemo da ocekujemo od nasih mobilnih operatera vezano za mobilni internet? Kada koristim Telenorov usb stik na laptopu brzine se visestruko vece od Mts-ovih gde za povezivanje koristim Nokiu N95 takodje na laptopu ( sa usb kablom ili preko blutootha ).

Molim vas da mi napisete da li ja negde gresim i da li mozete da mi napisete neko poredjenje izmedju nasih operatera sta mi placamo i sta treba da ocekujemo od nasih operatera.

Ako su vam neki delovi teksta nejasni posaljite mi vasa pitanja i ja cu vam vise nego rado na njih odgovoriti.

Poslednja izmena od urednika:
Pitanje je vezano za internet preko mobilnog telefona kod nasih mobilnih operatera (Mts,Telekom,Vip),tj mobilni internet koji sada imaju svi u sklopu svojih paketa.

Na zalost ja sam korisnik Mts mreze i brzine interneta su uzasno male, na primer uspostavim konekciju oko 300kbps sa pingom 200ms i nakon 1-2minuta to postane 128kbps sa pingom 600ms.Nakon ovoga posumnjam da je problem u konfiguraciji telefona ( konfiguracionoj poruci koju dobijamo od operatera ) nakon cega pozovem Mts sa namerom da mi posalju poslednje konfiguracije.Uradim sve po proceduri nakon cega rezultat ostaje isti i svaki put kada sam se konektovao prijavljuje mi telefon konektovanje preko GPRS-a nakon cega ponovo pozovem Mts sa zeljom da resim ovu problematiku i konacno krenem da koristim famozni 3G internet gde dobijam zapanjujuci odgovor da to nije moguce osim za njihov mondo portal. Inace imam Nokiu N95 gde je instalirana poslednja verzija softvera pomocu Ovi softvera, takodje naravno imam pun 3g signal posto sam u Novom Sadu i naravno ocekujem da to radi.Medjutim zelje i realnost su nekada nemoguci.U razgovoru sa Mts-om sam pitao koja je razlika kada se koristi usb stik i mobilni telefon posto koristimo isti internet gde mislim na telefone sa podrskom za 3.6Mbps i 7.2Mbps. naravno nisu znali sta da mi odgovore.

Pitanje za vas je sta mi danas mozemo da ocekujemo od nasih mobilnih operatera vezano za mobilni internet? Kada koristim Telenorov usb stik na laptopu brzine se visestruko vece od Mts-ovih gde za povezivanje koristim Nokiu N95 takodje na laptopu ( sa usb kablom ili preko blutootha ).
Molim vas da mi napisete da li ja negde gresim i da li mozete da mi napisete neko poredjenje izmedju nasih operatera sta mi placamo i sta treba da ocekujemo od nasih operatera.

Ako su vam neki delovi teksta nejasni posaljite mi vasa pitanja i ja cu vam vise nego rado na njih odgovoriti.

Posto vidim da nema do sada nema nikakvih odgovora molio bih vas da napisete kakva vi imate iskustva sa mobilnim internetom tipa koji telefon koristite i kakve brzine ostvarujete i naravno ako imate sta jos da dodate sta je dobro i sta je lose???

Hvala unapred

Galaxy s Mts net na telefonu,2 razlicita screena u roku od minut...kad sam u gradu,uglavnom radi koliko-toliko pristojno,cim predje na edge- ocaj...

Prilozi

• uploadfromtaptalk1303825060607.jpg
    uploadfromtaptalk1303825060607.jpg
    244 KB · Pregleda: 152
  • uploadfromtaptalk1303825078648.jpg
    uploadfromtaptalk1303825078648.jpg
    248 KB · Pregleda: 177
ako ti je ovo i dalje bitno ,moje iskustvo-imam telenor net sa usb-om i radi vrlo lepo e sada zavisi kakvo je vreme,ako je lose vreme kisa itd i net je losiji kada izgubi 3G signal i bude na edge onda je mnogo losije,sada isprobavam vip net ali preko nokie 6120c i mogu da kazem da isto lepo radi - verovatno dosta bolje sa usb-om radi,i isprobao sam i mts net sa usb-a i to je blago receno uzas prakticno neupotrebljiv- barem kod mene -Batajnica, isprobao sam mts-ov net i gde je pun 3G i radi solidno ali vidi se razlika prilicna u odnosu na telenor net. telenor radi standardno dobro ali mislim da vip-ov net jos bolje naravno gde je dobar signal
pozdrav i nadam se da sam pomogao,nisam namerno naveo brzine jer ne koristimo svi iste merace itd..

Imao sam prilike da koristim i MTS-ov i Telenorov 3G USB stick na Lapu i osećaj je potpuno isti u New Now gradu .

Imam mts mobilni internet 20gb, 4g mreža, problem je što je internet baš baš brz, koliko god to zvučalo čudno jer vuče mnogo podataka, i uz neko prosečno korišćenje je skinulo svih 20 gb za 15 dana. Kako da ograničim brzinu na ruteru, da bi recimo brzina bila max 2mb, a ne 10 i više, u Bul. Despota Stefana je čak 80 bilo, zato je i otišla sva količina podataka tako brzo. Ruter je huawei e5573.

Nazad
Vrh Dno