Šta je novo?

[MTS] Internet

krkojzla

Cenjen
Učlanjen(a)
19.06.2010
Poena
195
Zanimaju me vaša mišljenja što se tiče mts-ovog interneta. Verujem da ste bar jednom pogledali, videli kako "šljaka" na ostalim mrežama. Evo upravo sada, merim sa drugovim Vip netom brzinu u kući izbacuje preko 5mbit. Ja na Mts max sam izbacio malo nešto preko 2. Koliko vama to u globalu predstavlja problem i da li očekujete, ili se možda već nešto šuška o povećanju brzine mts-ovog interneta?

Ne predstavlja mi problem uopste. Generalno mi je fon na 2G, stizu mi notifikacije za sve sasvim normalno (Gmail, G+, Tapatalk...) i koristim recimo Gtalk bez problema na njoj. Na 3G prebacujem samo kad hocu da surfujem (sem u Operi, 2G je ipak vec naravno prilicno neupotrebljiv), i tada mi ta brzina, a ni meni nikad nije preslo 3Mbit-a, uopste nije losa, i nema stuckanja, zastoja, nicega. U NS je sve to, tj. prevashodno u Petrovaradinu, gde i zivim, mada moram napomenuti da mi je tu predajnik prilicno blizu.

Ako se ubrza, naravno jos bolje. Ali, i za sad meni je ok. Ponavljam, MENI. Vidim da se mnogi zale, i verujem da imaju zasto, ali licno nemam problema.

Meni je MTS net loš , youtube je misaona imenica , dok za malo slika i tekst vrši posao :)

U principu meni radi ok i vrlo sam zadovoljan. Uvek ga nosim sa sobom na putovanjima i pokrivenost je totalno ok. Evo i sada pisem sa vikendice pored Golupca, koja se nalazi bukvalno na pocetku sume i signal je HSDPA sa dobre 3 crte i sve radi fenomenalno.:)

Poslednja izmena:
Meni u Nisu uglavnom oko 2Mbit-a ali recimo kod drugara u kraju na 20min od centra grada (pesaka) kao da je crna rupa 3g ni da cuje a juce mi se ispred njegove kuce u toku razgovora skroz pokocila i pukla veza.Tek kad sam prekinuo telefon se prebacio na 2g sad dal je to do mreze ili telefona nisam siguran.Youtube stvarno lose radi.

d4c84117-866c-5260.jpg

Ohohoh, idemoooo, izgleda da je Mts konacno poceo da radi na svojoj mrezi :)

Vrlo slabo sam koristio net na telefonu, ali ovakav upload sam u centru BG imao bez problema. (slao sam neke projekte mailom i video po potrebnom vremenu i velicini attachmenta)

Uskoro idem na nedelju dana u Bugarsku, i voleo bih da tamo koristim svoj Android telefon. :) Ima li mt:s neki DATA paket za inozemstvo, da traje bar nedelju dana, ili tako nesto? Hvala! :)

Data u roamingu je samoubistvo. Nema takvog paketa već samo dranje kože sa leđa.

Mislim da ima, mada je skupo baš, mislim da sam negde video 10MB za 1000 din ili nešto slično. Čak nisam siguran da je MTS u pitanju bio, ali pitaj njih.

Uskoro idem na nedelju dana u Bugarsku, i voleo bih da tamo koristim svoj Android telefon. :) Ima li mt:s neki DATA paket za inozemstvo, da traje bar nedelju dana, ili tako nesto? Hvala! :)

Jednim delom to ti je cista kocka. Zatvori androidu sve konekcije i koristi ga kao telefon.
Mada, licno, ja sam jos rigorozniji po tom pitanju i nosio bih dumb fon. Bilo je primera roaminga i nekih mizernih konekcija od po 1kb a racun sa 5 nula. Naravno, bilo je mnogo vise i normalnih iskustava tako da ti odluci po licnim preferencijama :)

Kupi bugarsku SIM prepaid za 10e, nadji neki data paket taman za toliko na njoj i cao.

Vec sam nosio O2X u Bec i sa svim poiskljucivanim nisam imao ni dinar vise na racunu, pa cu i sad tako i vijacu neki WiFi kad vec mogu... :)

Iskreno, ja bih uradio kao što je rekao alfaunits. Našao bih neki data prepaid broj i cepao skype sa njega da zovem kući + gmail, facebook, twitter. Ionako neće da zoveš i šalješ sms iz inostranstva. :D
Naravno, ukoliko ovo postoji u Bugarskoj.

Pogledacu i to.

Treba preko leta da idem u Berlin i trenutno sam u e-mail pregovorima za stan tamo i ne smem sebi da dozvolim da nemam neta i da mi neka dobra prilika promakne...

Def. cu onda potraziti neki njihov prepaid Data paket koji ce mi potrajati 4, 5 dana i vozdra.

'Fala na savetu! :)

Otvori novu temu, pitaj za predloge za prepaid data paket u Bugarskoj, neko sigurno ima iskustva.
Jedini moguci problem: POKRIVENOST mreze blizu mora!

Majke mu ga zbijem - pa ako u Zlatnim Pjascima nema dobre pokrivenosti, nek se hebedu, to mesto mu dodje kao Budva za Cg!

Kasno je sad za novu temu, krecem za koji sat... :D Pogledacu sam po netu...

Kupi taj bugarski prepaid i pevaj, tako se to uvek radi kad se negde ide preko.
I naravno ponesi dumb fon za srpski broj :)

Imam mts usb stick koji sam koristio za postpeid internet...istekao mi je ugovor a usb stick ostao. Da li mogu da kupim prepaid karticu i da preko nje koristim internet (50mb - 60din)? jel neko pokusao ovo? Potrebno mi je za tablet

Trebalo bi da mozes jer ti modem nije vezan za odredjenu karticu. Mada moze da se otkljuca da radi na bilo koju svakako.

Jeste vezan za MTS karticu. Ali nije mi problem da ga otkljucam.. Jel ima neko od operatera bolju ponudu od mts-a za prepaid internet

mt:s poludeo, pozitivno:

Petrovaradin.

Prilozi

• d4c84115-b87f-8386.jpg
    d4c84115-b87f-8386.jpg
    64.3 KB · Pregleda: 98
Poslednja izmena od urednika:
Kraljevo :)

Prilozi

• uploadfromtaptalk1338713858251.jpg
    uploadfromtaptalk1338713858251.jpg
    76.2 KB · Pregleda: 168
Pustili kesh u mrezu, Radujko prepoznao tendencije u bransi B-)

Zato meni zadnjih 10 dana obicni pozivi seckaju na Dorcolu, a do sada nijednom problem :)

Pa u Novom sadu pustili 4G :)

Vrh Dno