Šta je novo?

[MTS] BOX paketi

И орион користи телефонске каблове, а мислим да и астра телеком.

Da li bi neko znao da kaže da li je ovo kabl vezan za internet ili nešto drugo?
To su razvukli pre par godina.

Pretpostavljam možda koaks?
Screenshot_2025-07-19-11-42-48-267_com.miui.gallery.jpg

Da je tako pisalo (kao npr. kod mene gde piše "Usluga/Kampanja: (fiksni, IrisTV, Internet) - 18meseci po 1 dinar - GF (veća cena)") ne bi mogao niko nikad da ga prevari.
Ako od MTS-a dobiješ papir a na kome tako ne stoji, NE POTPISUJEŠ ni pod razno pa makar ti momci već sve postavili i montirali, kažeš im samo nema nikakvih problema donesite mi drugi put kad budete u prolazu pa ću vam onda naknadno potpisati.
Znači da je pročitao i potpisao ugovor u kome je 12x1din ili u goroj varijanti nije ni čitao pa je moglo da piše "Poklanjam kuću/stan MTS-u" ...

Jasno, "keve mi" varijanta. Ne znam koji to zakon reguliše i koji član?

Poslednja izmena:
Nešto je ipak moralo da piše u citiranoj rubrici, rubrike na toj strani pri kraju ugovora su redom:

Ime i prezime
JMBG
Adresa
Adresa dostave računa
Kontakt telefon
Usluge/Kampanja
Fiksni telefonski priključak
Internet brzina
IrisTV
Minimalni period važenja ugovora

Šaljem sutra zahtev za proveru dostupnosti optike na mojoj lokaciji pa ću da vidim šta mts kaže.
Voleo bih da se nadam kako bi skočili na par bandera i to razvukli, ali očekujem da odgovor bude negativan.

Виђао сам тако увијене каблове и код мене а нисам чуо да неко има оптику.

Moguce da je optika ali dostupna samo pravnim licima :D
Iz licnog primera, MTS optika prolazi pored moje bandere i ide 200-300m nize do dve kladionice, ali naravno niko pored cije je kuce prosla nema uslova za istu :D

Da li neko ima iskustva u prelasku sa BOX paketa na NET pakete sto nudi MTS?

Da li neko ima iskustva u prelasku sa BOX paketa na NET pakete sto nudi MTS?
Trazi raskreiranje BOX paketa na pojedinacne usluge i onda zahtevaj demontiranje IPTV usluge i vrati opremu (STB, daljinski, adapter za napajanje), potpišeš ugovor za Net 100 na 24 meseca (ili bez UO ako ti tako odgovara, ali je veća cena) i plaćaš dva odvojena računa za fiksni i internet

Hvala!
Tako ce i biti sacuvao sam zivce sa svim cimanjima,i ovako sam vec 2x vracao STB uredjaj i nisu prihvatili jer ne postoji mogucnost prelaska na BOX2 sa 100mbit. Sto se tice kvaliteta sa tehnicke strane ne mogu da se zalim jer sam zadovoljan sa stabilnoscu samog interneta

Ima prekida u PPPOE vezi ali to je sve na tren sto je neprimetno.
Retko se desavaju prekidi.
Otkad sam resetovao MIKROTIK imam ukupno 9 prekida sto se i vidi na slici

1753010246503.png

1753010166217.png

Moguce da je optika ali dostupna samo pravnim licima :D
Iz licnog primera, MTS optika prolazi pored moje bandere i ide 200-300m nize do dve kladionice, ali naravno niko pored cije je kuce prosla nema uslova za istu :D
Код мене су сигурно суперновини каблови једино ако су део коаксијалних каблова заменили оптичким.

Vrh Dno