Šta je novo?

[MTS] BOX paketi

Nije tačno u yettelu zavisno od paketa imaš 1 ili 2 box uređaja besplatno plus 1 slot za Smart TV i 3 instalacije za web telefon i tablet 1 istovremeno gledanje. Dok su na starim paketima bila 3 slota za bilo koje uređaje, mogao si ako si hteo da instalira i na 3 TV.
Pre nedelju dana sam bio u Yettel poslovnici da se raspitam i prodavačica mi je dala informaciju koju prenosim.
Možda je nešto menjano ne vidim razlog zašto bi me pogrešno informisala.

Može. Jedan TV može preko Yettel box-a, a drugi direktno preko Yettel TV aplikacije na podržanom Smart TV-u. Yettel trenutno navodi gledanje na do 3 uređaja paralelno, uz maksimalno jedan Smart TV uređaj. Nalog može imati do 9 registrovanih uređaja, ali to nije isto što i 9 istovremenih streamova. Dakle, za kombinaciju 1 box + 1 Smart TV aplikacija nema problema.
S tim što je Smart TV aplikacija teški krš, neupotrebljiva

Otisao prekjuce kod rodbine i oni imali iris tv, zamenili im box (opet je Iris box) medjutim je sad MOVE platforma. Inace su na optici, na Irisu su im kanali bili HD, sada na MOVE su SD ali ono je blagi uzas… muljavo, mutno, ne znam ni jel komplet OTT ili hibrid sa IPTV-jem ali zali Boze bacenih para na developing one platforme…
Velika vecina kanala na Move su full hd tako da nesto tu kod njih ne stima.
U mom gradu je jos uvek Iris i pricam nedavno sa rodjakom koji ga je uveo, kaze kanali muljavi, nikakvi.
Rekoh nazovi ih i reci da ti puste hd, nazvao, operater proverio kvalitet parice, kaze moze hd i posle sve ok.

Da sam sebi odgovorim.Zvao sam malopre i nude mi sada 8X50% s tim da sam rekao da proslede dalje jer zivim u zgradi i imam opciju za sve mogucnosti pa cemo videti sta ce dalje biti.

Da sam sebi odgovorim.Zvao sam malopre i nude mi sada 8X50% s tim da sam rekao da proslede dalje jer zivim u zgradi i imam opciju za sve mogucnosti pa cemo videti sta ce dalje biti.
Podneti zahtev za prenos optike u drugu mrežu, ko želi 24 meseca po 50% popusta na mesečnu pretplatu,...

@qobrex ,ali to tek kad istekne ugovor i moram ići u A1 ili Yettel.A pitanje je da li će mi dati ili će me pustiti niz vodu.

Mene MTS prakticno drzi u saci.
Posto mi je box paket bio na babu, receno mi je i morala sam da cekam da istekne Ugovor. Ugovor istekao u nedelju. Paket je bio na bakru jer nas je mts godinama zavlacio kako nemamo uslova za optiku jer je upravnik iz drugog ulaza rekao da niko nije zainteresovan za uvodjenje optike ....
Elem, odlazim u MTS da prebacim broj na sebe i da vidim sta mi nude. Saopstavaju mi da ce proveriti uslove za optiku. Zovu me i saopstavaju da ima uslova za optiku i to za Supernova pakete. Sta mi nude???? Kao "novom" korisniku maksimalno 6 mesei po 50%.
Odlazim u A1 gde mi , kako sam im saopstila ime ulice, odgovaraju da nema teoretske sanse za optiku i da mogu da uzmem samo njihov paket sa mobilnim interneto i tv, onaj jeftiniji za 3.499. Takodje mi saopstavaju da mts drzi ekskluzivno pravo za tu teritoriju i da apsolutno niko ne moze da prismrdi toj teritorji.
Moja stanarka je imala Orion noptiku, ali otkad ih je MTS uzeo, ona je zadrzala samo net, a tv gleda preko neta.
Na Yettelovom sajtu, kako sam ukucala adresu, odmah mi je izbacio da nemam uslova za optiku.
Jedan nas stanar je koristio SBB koaks, ali nije bio zadovoljan i cim je istekao ugovor, otkazao ih je jer kaze da je internet bio los i stalno je seckalo.

I sad prosto ne znam sta da radim. Ako vec moram da budem kod njih, 6 meseci po 50% mi je stvarno beda, i da mi posle narednih 18 meseci iz dzepa izvlace skoro 7.000 za box 3 paket.

I meni je istekao ugovor pre neki dan, odem u poslovnicu kaze mesec dana otkazni rok pa onda moze da se vrati oprema (i to ce da vidimo za neki dan, posto nisam imao vemena za raspravu), i to je od početka avgusta ove godine valjda uvedeno.
Za produzenje su me zvali 5 muta prvi nudi 50%-6m< drugi 50%-8m, treci 11m 50%, a cetvrti 12m 50% , smejurija.
Cisto da se zna idu poskupljenja do kraja godine jos.
Treba da izgube 70% klijenata zbog ovakvih stvari

Mene MTS prakticno drzi u saci.
Ne vidim kako te drže u šaci. Istekla je uo i možeš dalje šta želiš. Koliko vudim pominješ i supernovu i sbb coax, a1 kućni net - tako da imaš izbor.
Kada si prebacila usluge sa babe na sebe, jesi li potpisala novu uo jer često to podmetnu ili si samo uradila ustupanje ugovora /promenu imena?
Ako ti je do cene pogledaj temu A1, naći ćeš info kako do popusta preko akvizitera ili da ti neko da vaučer za 20% do kraja septembra.

Kakav je WiFi extender sto daju uz Box pakete?Ako valja cemu,da uzmem ako ostanem kod njih?

Ne vidim kako te drže u šaci. Istekla je uo i možeš dalje šta želiš. Koliko vudim pominješ i supernovu i sbb coax, a1 kućni net - tako da imaš izbor.
Kada si prebacila usluge sa babe na sebe, jesi li potpisala novu uo jer često to podmetnu ili si samo uradila ustupanje ugovora /promenu imena?
Ako ti je do cene pogledaj temu A1, naći ćeš info kako do popusta preko akvizitera ili da ti neko da vaučer za 20% do kraja septembra.
Procitaj sta sam napisala za sbb coax.
Supernova je isto sto i mts, A A1 nije optika! Takodje, A1 ima najsiromasniju ponudu kanala.
Nisam nista uradila, niti sam potpisala novi Ugovor. Niti smo uradili ustupanje jer su mi rekli da za promenu ide gasenje i vracanje opreme. Za pocetak su mi rekli da treba da cekam da me zvanicno obaveste o mogucnosti optike.

Napisala si da se neki komšija žalio na sbb, isto kao kad bih ja napisao da meni radi odlično. Ne znaš dok ne probaš. Isto važi i za kućni net. Uglavnom daleko od toga da si u nekom vakuumu, imaš izbor pa pogledaj u šta se uklpapaš, sve je bolje od tog bakra koji imaš.

Napisala si da se neki komšija žalio na sbb, isto kao kad bih ja napisao da meni radi odlično. Ne znaš dok ne probaš. Isto važi i za kućni net. Uglavnom daleko od toga da si u nekom vakuumu, imaš izbor pa pogledaj u šta se uklpapaš, sve je bolje od tog bakra koji imaš.
Napisala sam stanar, a ne komsija, a to nije isto. Znaci, moja bandera, moj krov, moja vertikala, isti kabl!

Mnogi koji imaju samo ko opciju ADSL ili supernovu bi voleli da su ko ti sa toliko opcija zarobljeni. MTS Supernovu optika kažeš preskupo da se složimo, SBB ne radi najbolje ok i tu da se složimo što ne bi htela. Ali ako ti je a1 ponudio kućni NET i da ima i TV to znači da je kod tebe dostupna 5g mreža, što je jednako dobar izbor ko i optika,sa drastično manjim cenama nego što bi dala za ADSL ili supernovu.

Danas ja vršim pripreme za eventualno napuštanje mts-a i rekoh daj one bonus poene u lojaliti programu da potrošim kroz licitaciju. Elem, izaberem neku aukciju i kao stari stručnjak sa ebay aukcija krenem samouvereno da čekam kraj aukcije i da onda pred sam kraj licitiram. Međutim, kad njihova aukcija dođe pred kraj na 25 sekundi, vrati se na minut i ako 10 puta barem, haha i za to vrme sa realnih 35k bodova bude naduvana na 150k lojaliti bodova. E što je mnogo mnogo je i za ovu zemlju Srbiju.

Podneti zahtev za prenos optike u drugu mrežu, ko želi 24 meseca po 50% popusta na mesečnu pretplatu,...
Nisam video da kod RATELa postoji prvilnik za pernos optike, ima prenos broja u fiksnoj mreži i broja u mobilnoj.

Mnogi koji imaju samo ko opciju ADSL ili supernovu bi voleli da su ko ti sa toliko opcija zarobljeni. MTS Supernovu optika kažeš preskupo da se složimo, SBB ne radi najbolje ok i tu da se složimo što ne bi htela. Ali ako ti je a1 ponudio kućni NET i da ima i TV to znači da je kod tebe dostupna 5g mreža, što je jednako dobar izbor ko i optika,sa drastično manjim cenama nego što bi dala za ADSL ili supernovu.
Samo sto je problem sto moze samo slabiji paket, sa znatno manjom brzinom i 150 kanala. Veci paket ne moze.

@lenayu
Koliko te Mts drzi u saci , toliko si sama u svojim sakama zbog nekih navika, kojima robujemo.
Za pocetak , na koliko uredjaja se gleda koliko cesto i koliko se trosi neta mesecno.
Taj A1 bezicni tj 5G net+tv nije lose varijanta a isporbas gledanje Tv-a na mobilnoj mrezi da vidis kako funkcionise.
Ja gledam tako jako retko po neka utakmica i zna, nebitno SBB-ov EON ili MTS-ov MOVE da nekad par sekundi zabaguje ali meni ne smeta. Ostalo serije i filmovi preko HBO. NETFIXA, STREMIO ili net ide sasvim ok.
Jesu se navike malo.promenile , ne palis na daljinski tv i odmah slika i radi tako i kad ne gledas. Ovo upali tv , upali Move i dok krene prodje 10-tak.sekundi ali radi.
Ali sa druge strane ostane brdo novca, internet koristim iz mobilnog paketa jer nisam veliki potrosac.
Imas opciju da sa stanarkom se dogovoris i placate pola-pola njen internet ako lepo hvatate signal od nje, sto neki ljudi i rade.
Ako vas ima dosta u kuci i palite dosta televozora i glede po ceo dan i treba vam dosta neta za igirce i toremte onda bas nemas neki izbor.
Da se placa 7000 a koristi malo je jako previse novca. A za dve godine ispadne brdo novca. 😀

Nazad
Vrh Dno