Šta je novo?

[MTS] - Blokiranje kartice

kriket

Slavan
Učlanjen(a)
22.04.2008
Poena
360
Ako recimo danas nazovem korisnički servis i blokiram karticu, preko automata ili operatera svejedno, da li mi ide zaduženje za sledeći mesec (postpaid pretplata) ili se sve zaustavlja do reaktiviranja kartice?

Naime hoću da raskinem postpaid ugovor, pa me zanima da li je to jedan od načina? Bar da preliminarno zaustavim zaduživanje za naredni mesec, pre formalnog raskidanja ugovora.

mislim da ce te zaduziti, a da sa kartice neces moci da zoves...
al' neka se javi neki iskusniji...

Najbolje bi bilo da pozoves MTS i da ih pitas

ako obustavis i odlazni i dolazni "saobracaj" (blokada je nesto drugo) ne placas mesecnu pretplatu i to mozes obustavis max na 6 meseci. ako obustavis samo odlazni stize racun.
ne mozes da obustavis ako imas neka dugovanja, i naravno ako si pod ugovorom (tipa neki telefon na 2 godine).
ako raskines ugovor stize ti na naplatu do onog dana do kada si u mesecu koristio usluge (tj bice ti racun umanjen za period u kom nisi koristio broj)

Nije mi jasno zašto ne bih mogao da obustavim ako imam dugovanja pa oni će mi i sami isključiti broj ako ne plaćam račune. Ovako bih samo sprečio da se još više zaduzim i to bi odgovoran korisnik uradio. Recimo nemaš pare za račun ili šta god i nazoves i kažeš im da ti zaustave zaduživanje i obustave taj saobraćaj.
Ja konkretno nisam platio samo ovaj poslednji račun jer je stigao pre par dana a ionako me baš briga i da mi isključe broj jer ionako raskidam taj ugovor. Račun ću svakako platiti sutra, prekosutra ali onda će me već zadužiti pretplatom za naredni mesec.
E da, a šta ako ti isključe broj zbog dugovanja, jel te i dalje zadužuju? Kad bi mi isključili broj da ne platim poslednji račun? Nemam pojma jer sam uvek plaćao na vreme.

Poslednja izmena:
Mogao si u petak da odes i da raskines ugovor?

Kasno si se setio.

Mozes da trazis da ti "parkiraju" karticu preko 789 ali ce to verovatno opet da pocne od ponedeljka jer oni preko vikenda ne funkcionisu. (ne funkcionisu vise ni radnim danima ali to je posebna tema)

Poslednja izmena:
Ma mogao sam i u četvrtak i u sredu, to znam nije to poenta.

Pitanje je bilo da li se može raskinuti ugovor telefonom, odnosno da li možeš da sprečiš buduće zaduživanje (u ovom slučaju za ceo naredni mesec) na bilo koji način, npr. blokiranjem kartice (tipa izgubljena/ukradena) ili već tim zahtevom za obustavu saobraćaja.

Nije frka, platiću još taj naredni mesec pretplatu nego me je čisto zanimalo šta bi se desilo sa zaduživanjem računa da nazovem i blokiram karticu. Jer, po meni, glupo bi bilo da nazoveš i tražiš obustavu zaduživanja/blokiranje (saobraćaja) a da oni nastave da ti zadužuju račun kao da je kartica u funkciji.

Šta oni znaju, možda sam ja izgubio telefon i odlučio da više ni neću da koristim taj broj - nemam nikakvu ugovornu obavezu.

P.S. A što se tiče nedelje, pa ako korisnički servis radi 24/7 ne vidim u čemu je problem da se deaktivacija/blokiranje izvrši bilo kada pa i nedeljom. Kompjuteri rade 24/7 isto kao i operateri. Drugo je što u MTS ništa ne radi kako bi trebalo.

Poslednja izmena:
Jel treba da imam sa sobom originalni ugovor prilikom vraćanja kartice? Ili mogu onako i u prolazu, ako se zateknem u blizini korisničkog centra..

Jesi ti siguran da mora lično? I da se vrati kartica? Pfff ... ludilo ...

I šta sad, otišao sam u Ameriku, zaboravio sam da raskinem ugovor i raskid ugovora će morati da sačeka da se ja vratim? Ne verujem ... mora da može na neki drugi način, a da nije neplaćanje računa ...

Ma mora da može telefonom, bilo bi glupo da je jedina opcija da ne plaćaš račune i čekaš da ti isključe karticu.

Poslednja izmena:
Ma mora da može telefonom, bilo bi glupo da je jedina opcija da ne plaćaš račune i čekaš da ti isključe karticu.

znaci nadjem ja tvoju karticu, nazovem 789 i hocu da raskinem ugovor?...anyway mrzi me vise...vi kontajte kako mislite da je zgodnije, a ja govorim posle telekom obuke ;)

e da...a kako ces im preko telefona vratiti karticu? :)

Poslednja izmena:
Pa zašto bih im vraćao? Šta da sam je izgubio?

Pa zašto bih im vraćao? Šta da sam je izgubio?

omg...al si naporan *** :D
da si je izgubio ides kod njih i prijavljujes da si izgubio (pricamo o postpaidu naravno), blokira se stara kartica, a ti dobijas novu sa starim brojem. da odmah odgovorim na sledece pitanje kako je blokiraju, svaka kartica ima S/N ili ako bas hoces tacno ICCID koji je vezan za tvoj ugovor, itd itd...

a sto se tice vracanja...064/789 i pitaj ljubaznog operatera zasto je takva procedura :)

Nisam naporan nego je sledeći scenario:

Istovremeno gubim karticu i hoću da raskinem ugovor. Vrlo prosto. Nije valjda da plaćaš penale zato što si izgubio karticu i ne želiš novu, već želiš da raskineš ugovor?

Nije valjda da MORAM da uzmem (platim) novu karticu i da nakon 2 minuta raskinem ugovor?

naravno da ne moras jer raskidas ugovor i automatski ce biti blokirana kartica/broj tj ugasena...a ono sto sam napisao se odnosi na slucaj kad izgubis karticu, a ako je izgubis opet moras da raskines/blokiras broj jer ce ti stizati pretplata koristio-nekoristio broj tj imao/nemao karticu

vidi krenulo je od toga da li moras ili ne moras da odes kod njih...ja ti kazem da ces morati...a sad se odjavljujem sa teme...poz

Vrh Dno