Ozbiljno pitam, nisam nikada dizao devize iz mts banke a ni kasnije iz Poštanske...Ma odakle banci 1000eura?😂
Ozbiljno pitaš ili se zezas?
1.000e ne bi trebalo da je problem ijednoj banci, i to bez najave. Do 5.000e ce ti bilo koja jaca banka isplatiti na licu mjesta.Ozbiljno pitam, nisam nikada dizao devize iz mts banke a ni kasnije iz Poštanske...
Ista, reizdaje se na kućnu adresu poštom. Tek u krajnjoj instanci ako bude neuspelih pokušaja dostave se šalju u ekspozituru.Jel nekome istekla Matercard od mts banke nakon prelaska u Poštansku? Koja je procedura za dobijanje nove?
Automatski i to sada košta 100 dinara.Da li to automatski rade ili ja moram da podnesem zahtev negde?
Nijedna legalna mjenjacnica ne smije da "roka kurs 120+", jer im NBS limitira max/min gornji/donji kurs u zavisnosti od zvanicnog srednjeg. A onaj ko ode da kupuje eure za 120+ pored normalnih mjenjacnica, njega i treba sisati.Ali, gradski tracevi ovde su da se u Postanskoj ovih dana masovno kupuju evrici od strane onih koji drze menjacnice i nakon toga roka kurs 120+ za te iste evrice i eto ti klasicne srpske zarade na mufte i zloupotrebu citave situacije. A, kad je muvanje u pitanju, tu smo makar mi neprikosnoveni 😎
jel naplacuju odrzavanje dodatno ako ti stoje evri na deviznom.Addiko banka je isto imala dobar kurs - 15 para razlike za kupovni/prodajni od srednjeg. Zbog trenutne situacije su ga malo korigovali - 117.30-117.95. Imaju neki paket mRacun, moze da se otvori online a odrzavanje je 150 din.
@Condor
Znas li kakav je kurs kod ERSTE na najjacem?
Ne znam jer nemam racun kod njih. Znam ovo sto je i uji rekao - da ne naplacuju odrzavanje ako nije bilo promena i nema sredstava, e sad da li tu racunaju ako nema dinara na racunu a evre ne diraju stvarno ne znam. Najbolje njih da pitas u banci.jel naplacuju odrzavanje dodatno ako ti stoje evri na deviznom.
Erste bio 117.8, kako je ovo počelo podigli su ga na 118.2Znas li kakav je kurs kod ERSTE na najjacem?
Nazalost, ne znam. Nemam taj paket kod njih, ali pokusaj pitati u temi za tekuce racune, mozda neko ima info.@Condor
Znas li kakav je kurs kod ERSTE na najjacem?
Kako mislis od danas u baba Postanskoj 118.57 kad je ceo dan bio kurs 118.1042 ? I kod nas mts-ovaca je isto toliki. Jel to i ti gledas neki drugi sajt, tipa kamatica kao ja juce? Mene @uji juce podsetio da i moj matori ima racun u baba Postanskoj posto je klasican penzos i evo gledam preko njegovog profila upravo Homebanking znaci ovaj 118.1 je trenutni kurs u baba Postanskoj. Tako da ako u Pirotu imas Postansku, a imas cim si je naveo, onda ti je ovo ok kurs da zavrsis to sto si planirao. Ili je kurs drugaciji kada odes licno, ali svejedno neko moze da ti kupi evrice online ko ima racun u baba Postanskoj, daj mu RSD i tolko. Ja svaki dan kupujem drugima dok je jos uvek ovaj kurs, mogu i tebi, ali svejedno moras da dodjes u Nis ako ces da pravimo takve malverzacijeDa podelim iskustvo...
Postanska je do juce imala dobar prodajni kurs naspram ostalih, ali od danas je 118.57 din.
Obisao sam danas skoro sve banke, evo ponuda za 3000+ eura:
118 din. - AIK (nemaju devize za isplatu odmah)
118.24 din. - Komercijalna (imaju)
118.5 din. - Halkbank (nemaju trenutno devize)
118.5 din. - Unikredit (nemaju trenutno devize)
Ostale banke su vise od toga, ne vredi da ih navodim.
Menjacnice takodje 118.5-121, i "nemaju" dovoljno deviza.
Moj savet je da prvo odete do Aik banke i raspitate se, zatim do komercijalne.
Ima paketa koji nude i bolji kurs, al mi nije u interesu da placam 600-1000din. za "odrzavanje".
Imam i preko mts racuna, po kursu od 118.1, ali bih morao da idem u Nis da ih podignem, i aktivirace mi se kartica, ujedno odrzavanje, pa ispadne isto, a cimam se, plus pitanje dal ce tada imati na stanju devize itd itd...