Šta je novo?

[MTS] 3G pretplata

mix

Cenjen
Učlanjen(a)
16.02.2011
Poena
169
Skoro sam porucio paket preko web shop-a sa Samsungom GT I5500 koji je 3G telefon.Posto nema dve kamere nisam ni razmisljao da treba da placam dodatni namet u vidu pretplate na 3G usluge,koje usput receno i ne trazim....Tek prilikom prijema posiljke i potpisivanja vidim i papir koji treba da potpisem a koji je "kao" zahtev za promenu statusa(kao je sam trazio da nesta menjam).....Ja sam samo trazio da mi dostave taj telefon uz tarifu mix 750,i nista vise...Kurir iz ptt-a kaze da je to standardna procedura, i da oni uz 3G telefone salju i ugovor za pretplatu za 3g usluge,koje niko drugi kako ja znam(telenor i vip)ne naplacuje,jer normalno ako koristis video poziv ili brzi net ti ces svakako platiti to sto si potrosio???
Interesuje me kakva su vasa iskustva po pitanju 3G pretplate,odnosno da li je to moguce zabici(za mene je verovatno kasno jer sam potpisao).Pa zar nije 90% telefona na samom sajtu mts-a 3G,odnosno zar nisu skoro svi noviji telefoni 3G.Znaci pretplata za pakete mts-a koji su uzeti uz telefon bi automatski bili skuplji za 116,82 din.Ne mogu da verujem da im to jos uvek prolazi,kao da je neki luksuz imati 3G telefon,i zasto samo kod njih naplaciju "mogucnost koriscenja te usluge".:wall:

Pise uz svaki telefon, na websajtu, da prihvatas placanje 3G usluge.
Sux, ali nemas osnove za zalbu ako to trazis :(

Neces dobiti nista zalbom, nazalost. Prosto, ako hoces da uzimas telefon uz neki MTS paket, odmah u pretplatu uracunas i cenu te 3G usluge. Inace se telefonom ne smatra samo onaj koji ima 2 kamere, vec bas onako kao sto si i rekao, vecina telefona na njihovom sajtu.
Luksuz ili ne, prosto prihvatis to zdravo za gotovo. Ako si vec prihvatio, pomiri se sa tim, ako nisi, nemoj ni da prihvatas ako ti ne odgovara. Lepo stavi na papir da li ti se isplati da uzmes telefon preko njih ili da ga kupis u radnji pa odluci.

Inace, ta famozna 3g pretplata nije za koriscenje uslugao kao sto su brzi internet, video poziv i ostalo. Ta prtplata se placa za koriscene apn-a 3gmondo sa kojim korisnik dobija besplatan i neogranicen pristup mondo web i wap portalima, gde izmedju ostalog ima mogucnost gledanja stanja na vaznijim saobracajnicima, gledanje par tv kanala, nekakvih serija i slicno.

Jel moze objasnjenje ovoga? znaci saobracaj ka mondo sajtu dok sam u mrezi se ne tarifira od mojih mb?
Jel ima neki zvanican link na ovo objasnjenje?

BTW, evo navoda sa MTS sajta:
17. Plaćanje 3G usluge uz 3G telefone

Kupovinom postpaid paketa sa 3G telefonom, korisnik je u obavezi da za vreme trajanja ugovorne obaveze plaća pretplatu za 3G uslugu i ima pristup 3G sadržajima na Mondo WAP portalu preko jedinstvene pristupne tačke 3Gmondo, kao i mogućnost video poziva po ceni običnog poziva za odabrani tarifni profil.

Meni su setovanja na taj 3gmondo APN, a ne placam pretplatu :d A i nigde ne pise da je saobracaj sa tog portala besplatan za ove sa 3g pretplatom.

...
Posto si na MIX750 nemas dzabne MB sto ce reci da verovatno i ne koristis net.
Ali, eto, mozes da obavljas video pozive... a ipak ne... nemas kameru napred.

Placas nesto sto ne koristis i ne treba ti :(

Vrh Dno