Šta je novo?

MTS: 065 Prepaid / 066 Novi pozivni broj

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

Catch 22

Slavan
Učlanjen(a)
24.06.2007
Poena
319
Od danas počinje prodaja prepaid brojeva sa pozivnim brojem 065, do sada rezervisanim isključivo za postpaid.
Pošto je Paging System Srbije i zvanično ugašen, MTS preuzima pozivni broj 066 i time proširuje vlastitu numeraciju.
Vesti su još uvek nezvanične, ali se uskoro očekuje i zvanična objava ovih noviteta!
,)

Samo da ne bude "promocija" pa da posle moras da predjes na postpaid :D :d

hahaha... tako nekako... sve same promocije... :D

Od MTS-a mi je dosta promocija za jedan dobar period. Tek kada pocnu da igraju posteno, pa i covek da uzima nesto od njih.

Pošto je Paging System Srbije i zvanično ugašen, MTS preuzima pozivni broj 066 i time proširuje vlastitu numeraciju.

A jel` bila negde zvanicna info da je to tako? Ja takvu vest ne videh nigde, a pretplata na pager mi traje do septembra :S: Zlikovci jedni... I kako cu sad da fukcionisem bez vernog pagera ;)

A jel` bila negde zvanicna info da je to tako? Ja takvu vest ne videh nigde, a pretplata na pager mi traje do septembra :S: Zlikovci jedni... I kako cu sad da fukcionisem bez vernog pagera ;)

Ne brini, MTS ce ti sve to nadoknaditi jednim telefonom iz svoje ponude za 1din, i ugovorom od 24h meseca. ;)

I naravno 066 brojem, nekim od 40.000 dinara :p

Poslednja izmena:
A ne ne ne, na 24 meseca ne pristajem - 48 ili nista ;) A ako broj bude 066 666 666 6 mozda i mogu da im progledam kroz prste :D

Kako sta ce biti, pa RATEL je Telekoma zaledjina. Tako da, Telenoru su psotavili nogu a Telekom ce ladno dobiti 066.

Potpuno je suludo da bilo koji operater ima 3 pozivna broja.

To stvarno nije normalno! Samim tim se iskljuchuje mogucnost eventualnog dolaska josh nekog operatera. Jasno mi je da bi moglo da dodje do novih pozivnih (u tom sluchaju) i tako to ali mi nije jasno chemu ovo deljenje pozivnih... Svi kazu da imaju milione korisnika a kada bi realno pogledali koliko se brojeva koristi garantujem da bi bilo moguce da svaki operater sve svoje korisnike smesti na jedan pozivni. Ali oni naravno broje i gomile kartica koje su kupljene za kratkotrajne upotrebe i bachene i pitaj boga shta josh...

Ne znam zašto tako misliš?

Imam neke kontakte sa nemačkim brojevima mobilnih (znam da su iz iste mreže i počinju sa 0171,0172 i slično) druge mreže koriste druge četvorocifrene pozivne brojeve.
To im ostavlja mogućnost da imaju na milione novih brojeva(samim tim što su im brojevi mobilnih i osmocifreni)

Sam si odgovorio u svojoj poruci.

(3 pozivna broja a dvocifreni pozivni brojevi, 7-cifrena numeracija)

To stvarno nije normalno! Samim tim se iskljuchuje mogucnost eventualnog dolaska josh nekog operatera. Jasno mi je da bi moglo da dodje do novih pozivnih (u tom sluchaju) i tako to ali mi nije jasno chemu ovo deljenje pozivnih... Svi kazu da imaju milione korisnika a kada bi realno pogledali koliko se brojeva koristi garantujem da bi bilo moguce da svaki operater sve svoje korisnike smesti na jedan pozivni. Ali oni naravno broje i gomile kartica koje su kupljene za kratkotrajne upotrebe i bachene i pitaj boga shta josh...

Zaista ne vidim kako to iskljucuje dolazak novog operatera (kojeg nece biti skoro)?

Da nije zalosno bilo bi smesno, bolje da RATEL raspise tender za cetvrtog operatora pa njima da da nove pozivene, nego sto nema nista pametnije i OZBILJNIJE da radi pa dozvoljava opreatorima da se bave raznim igrarijama sa pozivnim.

Sta ti znaci to "nove pozivne"? Pa ko god da dodje nece moci da uzme 060 1 2 3 4 5 (i od sad 6 i 9), znaci mora nov pozivni. Zar je bitno da li je to 068 ili 091.

Poslednja izmena:
Mislim da ce u tom sluchaju doci do uvodjenja chetvorocifrenih pozivnih kao shto sad apostoji 0800 i razni drugi!

Poslednja izmena:
Ovo sad je vec nagadjanje ali ja mislim da nema teorije. Pa zasto bi. Recimo nastave od 070 i teraj.

Jedino ko moze da bude zbunjen je korisnik... a prepreke za nove operatere nema, pozivnih brojeva ima koliko hoces :)

nema prostora za četvrtog gsm operatera, jer vise ne postoje slobodne frekvencije u dovoljnoj meri

ako neko zeli da se bavi mobilnim servisima moraće na druge sisteme da ide...

Ima mesta za podoperatere :) tj. koji ce da koriste 3 glavna kao nadprovajdere i da pruzaju usluge korisnicima.

Dok je drzava vlasnik Telekoma, nema mesta izgleda ni za ova dva dodatna koja sada imamo :smash:

Poslednja izmena:
066 pusten danas:

easycapture1xm7.png

Vise na http://forum.mtsmondo.com/index.php?showtopic=2122

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno