Šta je novo?

Mts 064

Filip

Čuven
Učlanjen(a)
05.03.2002
Poena
619
Narode, kako mogu da prosirim imenik na KARTICI??? Imam "staru" 064 karticu na kojoj ima 120 mesta u imeniku i ne znam koliko tacno mesta za poruke, e sad, da li mogu nekako da izvedem da zadrzim ovaj broj i prosirim imenik. Da li postoji varijanta da se nekako "prosiri" imenik na ovoj mojoj kartici, ili moram da je menjam? Ako moram da je menjam kako da zadrzim broj?

HVALA!

Mozda uz debelu vezu mozes da je zamenis.
Ja imam problem sto mi je kartica 110xxxx i radi na 3V, a sve nove rade na 5V, pa neki noviji telefoni nece da saradjuju sa njom. Citiram sta mi je zena rekla:"Mozes da zamenis karticu, ali nemamo trenutno novih brojeva.", a ja:"Niste me razumeli, ja bih da zadrzim moj broj, ali da promenim karticu, jer....". "Mozete vi da zadrzite vasu karticu, ali mi trenutno nemamo novih brojeva" i dok sam prilicno confused izlazio iz Telekoma ukapiram da mi je pauk odneo auto i smorim se totalno tako da sam izgubio volju da bilo sta vise busim po tom pitanju :(

E to se zove los dan...
Pod "starom" karticom sam mislio 064/11*****.
Ja sam ih okrenuo i pitao da li mogu da uzmem isti broj ako izgubim karticu (to mi je nekako najjednostavnije resenje, "izgubim" ovu, uzmem novu sa istim brojem i vecom memorijom), ali mi je riba prilicno zbunjeno rekla da ako izgubim karticu, mogu samo da kupim nov broj.
Zakljucak: ako hoces da prosiris imenik na kartici nadji vezu u panduraciji jer ce pauk da ti odnese auto :) (udri brigu na veselje)

A da prijaviš da si je izgubio? Platićeš verovatno neku nadoknadu za zamenu kartice, ali bi trebalo da zadržiš broj. Naravno, pod uslovom da si karticu kupio ne preko oglasa, bez papira, nego na svoje ime.

Moja kartica je na moje ime i opet ne moze. Izgublje prepaid broj je zauvek izgubljen kazu tamo...
Mada vidim da na yu.oglasima neki tip prodaje GSM cloner
http://home.drenik.net/spaske/shop/gsm/GSMclone/index.htm
pa mozda mozemo da bekapujemo svoje kartice ako su nam suvise drage :)

PJ je napisao(la):
Moja kartica je na moje ime i opet ne moze. Izgublje prepaid broj je zauvek izgubljen kazu tamo...
Mada vidim da na yu.oglasima neki tip prodaje GSM cloner
http://home.drenik.net/spaske/shop/gsm/GSMclone/index.htm
pa mozda mozemo da bekapujemo svoje kartice ako su nam suvise drage :)
Bedak, na 063 može :( A i to sa kloniranjem ti nije loša ideja, nađi odgovarajuću praznu karicu i iskloniraj svoju, i eto ti mesta koliko hoćeš. Kažu ljudi da to radi, čak i da možeš na jednu karticu da upišeš dva broja (063 ili 064), jedino što se menjanu restartom telefona.

A ko ce sada da se otvori za 80e za uredjaj i koliko jos treba za karticu, pa da vidimo kako sljaka? :)

Znam i ja da moze na 063, ali kao sto PJ rece, na 064 ne moze. Tako ti je to kod nas, jedni te deru zivog, drugi te pak z******. Ali ne vidim kako bi mi ovaj "kloner" pomogao.
Jel se neko razume u kloniranje preko telefona? Koji je to fazon? Da li na svoju karticu "ubacim" neki drugi broj ili sta?

Ako neko "dere" onda to rade zajedno.
Razlika u ceni minta je stvarno mizerna. Pod cena minuta racunam "realan minut" tj. proveris kredit, resetujes tajmer, pricas (npr.) sat vremena i potrosen kredit podelis sa 60. Posle vise desetina hiljada dinara racunica je da je "realan minut" na
064: 14.6-15.1
063: 14.8-15.3
063 post paid: oko 20 dinara (bez roamniga, naravno :)), mada ovo moze da bude i dosta nize u slucaju da ga koristis samo za duge razgovore. Ali uz normalnu upotrebu zbog onog zaokruzivnaja na minut obicno maznu oko 50%

E, sada, mozes da balansiras sa razlicitim tarfnim profilima, ali se kod mene svede na manje-vise isto.
064 ti ne prekida vezu po isteku kredita, pa na taj nacin mozes da oboris gore naveden prosek, ali...

Filip je napisao(la):
Znam i ja da moze na 063, ali kao sto PJ rece, na 064 ne moze. Tako ti je to kod nas, jedni te deru zivog, drugi te pak z******. Ali ne vidim kako bi mi ovaj "kloner" pomogao.
Jel se neko razume u kloniranje preko telefona? Koji je to fazon? Da li na svoju karticu "ubacim" neki drugi broj ili sta?

Sa karticom koju si dobio od operatera ne mozes da uradis nista.Jedino mozes da kupis praznu karticu i na njoj napravis klon svoje i jos neke druge, tj. jedna kartica 2 broja.Cuo sam da ima karica na koje moze stati i 4 broja.

Ne, ne, ne sinko. Ne pitam ja za bukvalno kloniranje kartice i perverzijama tipa 2 broja na kartici i sl. Ovo je neka JAKO stara fora, da se klonira preko telefona! Znaci, nista vise od toga, tel, kartica koju imas i to je sve!

Danas sam pricao sa nekom devojcicom iz telekoma (ima jako lep glas :) i pitao je da li mogu da zamenim svoju karticu (posto na njihovom sajtu pise da mozes da zamenis ostecenu karticu). E sad, ona mi je lepo objasnila da to mozes samo ako si ti vlasnik kartice, ali karticu menjas tako sto das svoju ostecenu, a oni ti daju novu sa NOVIM brojem. Druga fora da prosiris imenik je da predjes na postpaid, dobijes novu karticu, 250 imena u imeniku i sve je to strava, ali nazad na pripaid NE MOZE! Neverovatno, ali istinito... Inace, jako je veliko pitanje koliko se cela prica isplati sa obzirom da prazna GSM kartica kosta 15E.
Ko se seti neceg pametnog, nek se javi!

PJ je napisao(la):
Pod cena minuta racunam "realan minut" tj. proveris kredit, resetujes tajmer, pricas (npr.) sat vremena i potrosen kredit podelis sa 60.

E, ali u "realnu" cenu moraš uračunati i pljačku na karticam aza dopunu -- npr. dopuna od 250 din košta realno 300 (jer je ima samo kod preprodavaca) a za nju dobijaš samo 230 dinara razgovora -- odnosno minut razgovora je 30% skuplji nego što je to u cenovniku navedeno!

Što se tiče kloniranja: nisam mislio na kupovinu celog uređaja, treba naći nekoga ko već ima uređaj, kupiti praznu karticu i na nju isklonirati svoju postojeću. Čini mi se da se na elitesecurity.org javljalo par ljudi koji imaju uređaj i znaju kako se klonira.

I da zaključim, kupi telefon sa dovoljno mesta za brojeve i poruke, i zaboravi na karticu :):)

mikis je napisao(la):
E, ali u "realnu" cenu moraš uračunati i pljačku na karticam aza dopunu -- npr. dopuna od 250 din košta realno 300 (jer je ima samo kod preprodavaca) a za nju dobijaš samo 230 dinara razgovora -- odnosno minut razgovora je 30% skuplji nego što je to u cenovniku navedeno!

Zanemario sam onih 10% poreza pri kupovini kartice, jer se jednako placa i kod 064 i kod 063, a posto sam ovo "testiranje" radio za svoje potrebe sve vreme sam koristio iskljucivo dopune od 1000 dinara, ali sam prevideo da sam za 063 placao 1100, a za 064 1050 dinara :(
znaci 064 je jos nesto oko 0.7 dinara jeftiniji...ma meni je bitno da razlika nije 10 dinara po minutu kao sto ljudi okolo pricaju, a za ovo 2-3 dinara hrkk

A da li si racunao SMS pljacku?

Ne, jer za SMS koristim 063 post paid (1.7+porez), pa me kod prepaida to mnogo ne interesuje :mig:

Vrh Dno