Šta je novo?

MTP USB Device failed to install > neresiv problem

Brushalter

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
17.03.2017
Poena
5
Prosto mi nemoguce da mi se ovo desava.. vec dva dana pokusavam da nadjem resenje i nemoguce je

LG G3, najnormalnije radio dok nisam zamenio plocu. Kupio sam novu plocu i telefon radi normalno i sve, ali kad pokusam da ga povezem na ekranu telefona se pokaze samo "Charging" dok se na ekranu PC-a pokaze instalacija drajvera. PC je Windows 7/32

4 stavke se instaliraju, 3 prodju, ali samo za MTP USB device pise - failed

Telefon na svako sledece konektovanje opet pokusa da instalira MTP i nikad ne uspe

probao sam SVEEEE sto ima na internetu

reinstal drajvera
instaliranje microsoft-ovog pack-a za MTP
restart kompa uz reinstal drajvera
komplet brisanje LG USB driver-a i ponovna instalacija uz restart
brisanje Upperfilters unosa u registry-ju
ona admin naredba preko CMD-a (ne znam tacno kako ide a i ne radi tako da je svejedno)
restart telefona dok je ukonektovan
promena USB port-a, promena USB kabla
"windows service scan for drivers"
rucno pokazivanje folder-a odakle da povuce drajver
pokretanje inf fajla (koje ne moze na obicnoj windows 7)

uvek je isntalacija "failed" a kad odem na device manager MTP device je sa zutim znakom uzvika i pise "this debice cannot start error 10"

Dajte molim vas ako neko zna kako da resim ovaj problem, poludeh

Ja sam zbog toga reklamirao telefon i uvazili su mi reklamaciju. Telefon radio savrseno ali nije hteo da se poveze sa racunarom nikako.

Nije valjda da je do telefona ? to mi nije sve ovo vreme palo napamet, al ne vidim zasto bi bilo .. identican hardver, ista ploca kao na svakom drugom G3, softver je taj koji povezuje to jes aktivira MTP

Jesi li probao da rucno skines USB drajver sa LG sajta?

Meni su celu plocu promenili. Prikljucim na ga PC, samo se puni, menjao kablove, dzabe. Pa sam ga taman pred istek garancije odneo i oni prihvatili zamerku.

Jesi li probao da rucno skines USB drajver sa LG sajta?

Da, skinuo poslednje, ove:

LGMobileDriver_WHQL_Ver_4.2.0

svejedno, ista greska se desava kad MTP instalacija proba da povuce od prethodne instalacije (koja je bila na kompu, 4.1) i ove nove 4.2, isti rezultat je u pitanju, MTP USB device - failed

Probao na svojem kompjuteru uz drugi G3, jos jedan G4 i jedan Alcatel - za sve telefone odbija da instalira MTP

E sad - ja sam probao apsolutno SVE predloge na internetu vezano za instalaciju MTP-a i kako da ne dodje do driver install failed stanja

Sistem mi je preopterecen da bih uzimao u obzir da clean-install novi windows 7 i to mi fakticki i ne dolazi u obzir

U takvoj situaciji, postoji li resenje za mene .. ? Ima li neko ideju kako da vratim mogucnost instalacije MTP-a ? Nasao sam jos jedan predlog a to je da instaliram 11 ili 12 media player, jer je on odgovoran (kod njega su fajlovi) za MTP, ali ja po default-u imam windows media player 12 jer sam preko windows update-a to jos odavno instalirao ..

Jesi li probao drugi kabl?U drugi usb? Pozadi direktno na plocu?

Napisao je da je probao.

Probaj da povučeš drajvere preko drp.su

Svojevremeno dok sam koristio Nexus 4 imao sam isti problem,probaj da nađeš za Nexus rešenje,jednostavno je znatno veći broj korisnika!
USB debugging jesi probao da uključiš i sve ispočetka install?
Ovo je za Nexus radilo

Sent from my iPhone using Tapatalk

Probaj na drugom računaru.. čisto da eliminišeš jedan deo problema.

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Probacu na drugom kompu, al sobzirom da odbija da instalira MTP za 3 pojedinacna uredjaja verovatno je do mog PC-a

sinoc sam pre nego sto sam legao uradio:

- obrisao sve LG driver-e, obrisao i PC Suite
- uradio registry clean sa CC cleaner-om
- instalirao Microsoft MTP porting kit (sta god to radilo)

jutros sam probao posle restarta i posle ciscenja od svih LG drajvera da probam, i opet isto ..

ccd3737b99.png

Poslednja izmena:
Da li ti je updejtovan windows? Dešava se da za nove drivere treba updejtovan windows... Ja sam poludeo dok sam instalirao oculus rift na windows 7.

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

U tom slučaju, ne čeka se na windows update, već se uzme Simplix package i završena stvar.

Pa imam nekoliko kriticnih update-ova koji su se pojavili u medjuvremenu, ali i bez njih je LG 4.1.0 radio dok sam imao drugu plocu u telefonu. Al sobizrom da pokusavam apsolutno sve, probacu i to, instaliracu sve necessary i optional pa cu da vidim kako ce da ide pa javljam

Da probam još jednom, zaboravite na windows update, koristite Simplix package, tu je sve. Ako imate HDD i urađen je najmanje "clean install", potrajaće Simplix, dok ne stavi sve zakrpe.

Sve zakrpe u jednom paketu.

Poslednja izmena:
Ја би ПОКУШАО са лајв виндовс 10, има ИСО, инсталирај са РУФУС-ом на флешку и то је то. Срећно!

Sent from my m2 note using Tapatalk

Ја би ПОКУШАО са лајв виндовс 10, има ИСО, инсталирај са РУФУС-ом на флешку и то је то. Срећно!

Sent from my m2 note using Tapatalk

pa nije mi poenta polovicno resenje. Imao sam ranije na S4 dok sam koristio neki error FFFF code koji se pojavljivao pri paljenju telefona, i koji se samo skloni i telefon nastavi normalno da radi e ja sam se ubio dok nisam nasao resenje kako da sklonim to (nije pomagao ni factory reset) jer mi u glavi stoji da nesto nije u redu i to me kopa gore nego bilo koji OCD.. na kraju se ispostavilo da je rom koji sam koristio bio za drugu verziju S4 a lik koji je upload-ovao verzije pomesao linkove

Ovo vec i nije problem "radi reda" vec ogroman problem. Desktop mi je jako bitan pritom zivim na malo udaljenom mestu da bih mogao tek tako da koristim tudje masine. Ne mogu da predjem preko toga da nece da se instalira, pa po cenu da lepo uzmem i reinstaliram windows sto je ono, poslednje resenje jer mi na sistemu ima toliko stvari da bih ga 3 dana bez prekida vracao u kolosek

Probao sa update-ovanim wondows-om - nista

probao da napravim administrator nalog uz CMD komandu "> net user administrator /active:yes" (ovo pravi totalni admin nalog kao novi user) , prebacio na taj nalog, pokusao odatle da instaliram - nista

ja vise ne znam sta da probam poludecu ..

Zakaci telefon na komp i probaj da u folder-u Windows, pa zatim foder INF nadjes fajl wpdmtp.inf, desni klik na njega i install.

Sent from my Redmi Note 4X

Poslednja izmena:
napisao sam u originalnom postu, ne moze to na windows 7

the inf file you selected does not support this method of installation

ovo je objasnjenje sa superuser foruma:

In order for the "Right Click/Install" method to work, there must be a [DefaultInstall] section in the INF file and, potentially some other "Default" sections: [DefaultInstall.Service] [DefaultUninstall] [DefaultUninstall.Service]

http://msdn.microsoft.com/en-us/library/windows/hardware/ff547465(v=vs.85).aspx

In there is no [DefaultInstall] section, you get the message “The INF file you selected does not support this method of installation.”

Podigni najnoviji Ubuntu sa USB-a i probaj... Cisto da vidimo da li je do telefona ili Windows-a.

Sad je problem dobio jos cudniji zaobrt

Uspeo da instaliram drajver - skocio od srece, al ne lezi vraze

Ako upalim safe mode, i ubodem uredjaj, drajver se najnormalnije instalira i to povuce iz LG Mobile driver foldera, instalira poslednji drajver i u properties pise da je instaliran 4.2.0, i pise "MTP device installed" i zeleni checkmark

ja sav radostan iskljucim safe mode, restartujem PC, sacekam da se sve lepo ucita i ubodem telefon - kad on ponovo krece da instalira drajvere i naravno "failed"

Ne razumem, ako ih je uspesno instalirao u safe-mode-u, koji djavo ponovo pokrece instalaciju drajvera ?

KONACNO RESIO PROBLEM!

Prosto neverovatno kako je resenje bilo deebilno ..

U ocaju, instaliram sa PlayStore-a program "MIUI USB Settings" < bukvalno niko drugi nije izbacivao nikakvu vrstu MTP enabler-a iako je android posle KitKat-a ukinuo tri tackice u gornjem desnom uglu u "Settings > Storage" gde se to menjalo. MIUI je imao nekih problema sa svojim uredjajima upravo od kako su izasli Lollipop > MM, i onda su izbacili ovaj app

Prilikom konektovanja telefona, samo je potrebno da izaberes MTP iz te aplikacije i da se drajver instalira i uredjaj pokrene.

Kakva ******stina, za ovo je Google kriv. Trazeci resenje ovog problema naisao sam na preko 300 user-a koji su imali zivaca da zapocnu ovakav thread .. bar su mogli ovi iz Google posteno da ostave makar na "tap" kada sistem kaze "charging" jer bez ovog MIUI app-a ja apsolutnmo nikako ne bih mogao da promenim ovo podesavanje, nigde, cak ni u hidden menu. Dakle ako na neki nacin slucajno disable-ujes prompt odnosno automatski MTP, jedino resenje je da uz pomoc ove aplikacije vratis MTP, i nikako drugacije

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno