Šta je novo?

mt:s + SE K800i

sirNemanjapro

Slavan
VIP član
Učlanjen(a)
29.11.2006
Poena
440
Poz,

Moram da bacim par pitanja ovde. Evo kod komsije, debatujemo o tome koliko su ga dobro informisali u mts centru pre neki dan.

Pitanija:

1. On je uplatio 3G i rekli su mu da mu je besplatan GPRS, pretplata mu je 100 dinara. True or False

2. On je na paketu BEL200, cena GPRSa za taj paket je 0,04 ili (retroaktivno za prvo pitanje) placa manje ili ne placa?

3. Telefon SE K800i na 'planeta' button otvara mu neki levi sajt na engleskom. Nigde nema slika, ali je prikaz slika ukljucen. Tip iz mts-a kaze da je telefon dekodiran lose i da zbog toga ne radi. Navodno svi telefoni koji nisu iz mtsa, telenora i vipa su sa stranih mreza pa se dekodiraju. On je dobio sve u orginalnom pakovanju. Promenjen mu je home page, ali opet isto.

4. Na 3G mu ne radi nista. Uplatio je pre par dana i receno mu je da ce biti aktivirano za 24h. POslao je poruku za prijavu. Da li neko ima slicnih problema? Da li treba na displayu da se pojavi neki notify za 3G pored standardne GPRS planetice. :)

Fala u napred! ;)

4. Treba da ukljuci 3G mrezu, Meni>Settings>Mobile Networks>GSM/3G networks

1. besplatan je gprs SAMO u okviru mondo portala
2. plaća za sav internet osim monda
3. imaju i originalni telefoni kojinisu skidani s mreže tj. dekodirani i mogu se koristiti na svim mrežama
4. već odgovoreno u postu iznad

ispravka za 1. besplatan je sav saobraćaj koji se ostvari kroz apn 3gmondo, a moguće je pristupiti wap i web verziji mondo portala, takođe wap i web verziji b92 portala, sajtu www.mts.telekom.yu

4. ukoliko je telefon prikačen na 3G mrežu trebalo da imaš plavo belu ikonicu pored ikonice za jačinu signala

Prilozi

• capture0000.png
    capture0000.png
    43.3 KB · Pregleda: 87
Poslednja izmena:
Sto se tice 3G mreze, meni nema teorije da se ukljuci u stanu, tek kad sam negde napolju. Jel tako i ostalima?

sve zavisi, recimo u centru bg-a sigurno ima i u stanovima... al biće bolje, proširuje se svaki dan...

U sremcici ima konstantno 3g signal... Isto kao u centru beograda

4. Na 3G mu ne radi nista. Uplatio je pre par dana i receno mu je da ce biti aktivirano za 24h. POslao je poruku za prijavu.

Nije dovoljno slanje poruke, mora da zove Call Centar i da traži uključenje 3G. Oni u njegovo ime popune zahtev i u roku od 24h bi trebalo ga aktiviraju.

Poslednja izmena:
Iz mog iskustva dovoljna je samo poruka.

Koristio sam 3G na MTS-u (k810i) jedno 2 meseca cisto probe radi, i nisam bio odusevljen.
Vec su ti rekli da je besplatno samo za mondo i sl., i naravno gledanje onih par jadnih tv kanala. Zbog tog "tv-a" sam i uplatio da ne bih crko od dosade na predavanjima. Umalo nisam posto sizofrenicar od tolikog seckanja. Posle sam provalio live kamere po centru, pa posto zivim u Takovskoj ispod RTS-a, bilo mi je interesantno da gledam kamere sa poste (kad me mrzi da izadjem na ulicu). Kad su uklonili tu kameru iskljucio sam 3G. - NE VREDI NI TIH 100din
Neka bude i 1000 al da mozes slobodno da surfujes.
A sto se tice podesavanja za 3G, nije samo da treba da budu 3g networks ukljucene. Ni meni nije radilo 2-3 dana, pa sam zvao one guske i gusane u call centru a oni samo bla, bla, bla...salju podesavanja...bla, bla...los signal... pricaju mi ono sto vec znam. Meni se pojavljivala ikonica za 3g al nece da otvori nijednu stranicu.
Sledeceg dana odem ja u poslovnicu, i opet neka teta guska mi cvaka po telefonu i zivcima, i nista. Ja vec besan krenem da izlazim, kad mi ona kaze odi kod kolege. Ja mu objasnim situaciju i on uzme fon, i u par poteza mi namesti da radi.
Sad ja kao svaka normalna osoba pitam - kako prijatelju, sta mu uradi?
Kaze "podesavanja koja se salju na SE telefone nekad rade, nekad ne, treba nesto da se izbrise u konekciji." Ja ga opet lepo pitam sta, a magarac se nasmeje i progovori "ne mogu da ti kazem". Kao ono - raspricaces.
Da nije bio radnik iz obezbedjenja do njega, i da nisam vezan ugovorom skoro jos celu god., natero bi ga da pojede sim karticu - al nepolomnjenu.
Evo opet sam se iznervirao.

Hocu da ti kazem da je problem verovatno resiv, ali ne znam kako.
Ukoliko ti i dalje ne radi, odi do neke poslovnice. Ja sam bio na trgu Nikole Pasica.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno