Šta je novo?

Mt.Rainer?

Gvozden

Čuven
Učlanjen(a)
10.01.2003
Poena
620
Dobro, svi nahvalise LiteON, Sony i LG...
Sada bih voleo da znam da li gorepomenuti podrzavaju Mt.Rainer. Ako da koliko je uspesno implementiran? Dakle je l` fercera?
Kapiram da ce u narednih par meseci upravo ovi uredjaji zauzeti mesto floppy-a zahvaljujuci Mt.R, pa ako cu vec da uzmem nov...

Kakva se to razlika pominje izmedju 5. i 6. LiteOn i SONY?

Gvozden je napisao(la):
Dobro, svi nahvalise LiteON, Sony i LG...
Sada bih voleo da znam da li gorepomenuti podrzavaju Mt.Rainer. Ako da koliko je uspesno implementiran? Dakle je l` fercera?
Kapiram da ce u narednih par meseci upravo ovi uredjaji zauzeti mesto floppy-a zahvaljujuci Mt.R, pa ako cu vec da uzmem nov...

Kakva se to razlika pominje izmedju 5. i 6. LiteOn i SONY?

Za ostale ne znam, ali LG gce 8480B (48x) podrzava/ne podrzava MTR u zavisnosti za koje trziste dolazi. Za evropsko i azijsko trziste podrzava, i sa njim dolazi od softvera Nero. ZA americko trziste ne podrzava, jer uz njega za ovo trziste (kako objasnjenjavaju u LG-u) dolazi neka verzija Roxio-vog Easy CD Creator-a koja pravi probleme sa MTR pa su sa firmware-om rezaca (koji dolazi za ovo trziste) iskljucili tu podrsku. Bar tako procitah na nekom (valjda LG-jevom) FAQ-u.

Predpostavljam da update-ovanjem sa novijim firmware-om se i kod americke verzije dobija MTR podrska, i ne bi trebalo da bude problema ukoliko se ne koristi ECDC koji dolazi uz njega. Naravno, ko pazari u evropi o ovome verovatno ne treba da brine.

Ako sam dobro video najnoviji fw je 1.05

liteOFF

Pretpostavio sam za LiteON(pa valjda i SONY) da ne podrzavaju MtR, cim se niko od onih koji navijaju za njih nisu odmah oglasili.
Video sam da LG, Teac i Plex imaju podrsku za MtRainer, pa bih voleo da ako neko ima bilo kakvog iskustva sa njima, kaze svoje utiske.(ne samo u vezi sa Mt.R nego uopste o uredjaju)
Moj zakljucak po prici od ranije je da je ovo redosled:
1. Plex(48 24 48A)
2. LG (GCE-8520B)
3. Teac(W552E) - [zbog poslednjih trapavih serija]
Gde uopste moze kod nas da se uzme PlexWriter?:confused:

E :hump: li ga, ja imam Sony CRX210E1 flešovan Liteonovim FW pa je sad 52x24x52 i (valjda) ima MTR. Davao mi je preko INCD opciju da ga formatiram u MTR i to sam uradio ali kad sam odnio disk kod druga on nije mogao da ga pročita na svom Teac SCSI pisaču jer (valjda) treba da instalira Aspi(?) drajver. Sjutra ću ponovo formatirati neki disk i probati da nešto nasnimim pa ću javiti rezultate.

A jel mozete vi meni da kazete sta je taj Mt. Rainer, sta radi, cemu sluzi? Znam da je dobio ime po planini u USA, ali vise od toga ne :)
Imam Sony-a i Nero InfoTool kaze da podrzava taj format. Kako to moze da se proveri?

planinarenje

Amon_Ra je napisao(la):
A jel mozete vi meni da kazete sta je taj Mt. Rainer, sta radi, cemu sluzi?
Ako odes na www.benchmark.co.yu, pa na test Teac W540E, a potom na stranu 3.(Mt.Rainer) - dobices uputstvo!ctp;

p.s. dobar je to sajt, samo su poslednji test CD rezaca uradili u novembru!:cuss:

Nazad
Vrh Dno