Šta je novo?

MSN unvailible-device missing

BFuser

Cenjen
Učlanjen(a)
20.07.2012
Poena
169
Podigao sam sistem potpuno ok al imam problem sto sad nemam internet tj. kad udjem preko kontrolne table u Network conntections ...pise MSN unvailible - device missing...a kad udjem u device manager...nema nigde mreznog uredjaja da prikaze...OS je windows XP a maticna je neki stari model...takodje,nemam drajver za mreznu kartu al je izgleda ne prepoznaje kompjuter uopste u device manageru.Ne znam koja mi je mrezna karta ,nije za wireless,pretpostavljam da je integrisana na maticnoj.

Poslednja izmena:
Pošto nisi skinuo drivere za ploču pre reinstalacije sistema moraćeš sada sa drugog računara to da radiš. Otvori komp, vidi koja je ploča, pa kod drugara skidaj drivere.

Trebao bi da bude unknown device u d. manager-u ako ima ispravnu mrežnu.

Trebao bi da bude unknown device u d. manager-u ako ima ispravnu mrežnu.

Da ovo ima smisla , trebalo bi tako da stoji u device manageru, tebi izgleda kao da je mrezna disable-ovana u biosu ako je uopste ima na ploci ili kao da je riknula.

Kako da vidim u Biosu da li je graficka ukljucena?U kolju iopciju treba da udjem?

U biosu opcija onboard lan (i/o device config.) ili nesto slicno

Uslikaj mašinu sa zadnje strane gde su konektori, a mogao bi i iznutra.Ovako teško neko može da ti pomogne.

Kako da vidim u Biosu da li je graficka ukljucena?U kolju iopciju treba da udjem?

Pretpostavljam da si mislio na mreznu posto je o tome rec u biosu opcija integrated peripherals , tu mozes da nadjes opciju za ukljucivanje i iskljucivanje integrisane mrezne pa cak i graficke ako ti treba (ukoliko je na disable prebaci na enable)

moraces da deinstaliras sve drajvere od ploce i da sa sajta skines odgovarajuce
nemas mreznu zato sto ne valjaju cip set drajveri i ne prepoznaje je :smash:

Nema šta da predpostavljaš dali ima na matičnoj ili odvojena kartica, Gde god da imaš RJ 45 mrežni konektor tu je i mrežna. Ako nema možeš uvek da jeftino nabaviš neku.
To ti je onaj konektor kao telefonski ali širi,, ako nisi siguran šta je to.
Taj MSN ti je prva stranica koju IE otvara pa ako nema interneta naravno da je ˝missing˝.

Poslednja izmena od urednika:
Hvala svima,bio je problem u tome sto su trebali da se instaliraju chipset drajveri....

Vrh Dno