Šta je novo?

msn, icq na nokia 3510i?

• Začetnik teme Začetnik teme velko
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

velko

Čuven
Učlanjen(a)
21.11.2004
Poena
675
treba mi neki java prog za 3510i preko koga moze da se koristi msn ili icq, moze i neki drugi im. samo je bitno da radi kako treba na ovom telefonu. ima li neko predlog? najbolje bi bilo da neko zna da li radi i u praksi posto sam video da postoje mnogi programi ali za 6610, 7210 i sl. a oni imaju vecu rezoluciju ekrana pa ne znam kako bi to radilo na ovoj krsini od telefona. 😀 a ne mogu da isprobavam posto fon nije kod mene vec kod prijateljice. a i ne znam nikog ko ima pomenutu bataru od telefona pa da uzmem da isprobavam.

pozdrav.

@PJ
znam za tjat i rekao sam prijateljici. probala ga je danas i kaze da joj prijavljuje suvise logovanja sa ip adrese ili nesto slicno, nisam je bas najbolje razumeo posto ne zna dobro engleski. 🙂 a i mnogo je lakse sa nekom aplikacijom nego ovako preko wap-a.

@Grga
da li jimm sigurno radi dobro na 3510i?

i jos nesto... da li mogu da postavim aplikaciju na neki server i ukucam adresu u wap pretrazivac na telefonu da bi je skinuo na fon i instalirao? posto 3510i nema ni ic a ni bt.

izgleda da jimm nema sanse da radi na 3510i, nema socks podrsku. 🙁
postoji li jos neki wap icq kao tjat? i dalje se cudim kako joj on ne radi.

izgleda da tjat.com zeza popodne. juce a i danas izbacuje poruku da mora da se ceka kao 30min pa da se konektujes. da li neko zna o cemu se radi?

i koliko ovo potrosi kredita za recimo sat vremena malo intenzivnijeg chata?

Poslednja izmena:
velko je napisao(la):
koliko ovo potrosi kredita za recimo sat vremena malo intenzivnijeg chata?

Klasičan ICQ klijent za mobilni bi te klepio max 10tak dinara za sat vremena, kroz GPRS naravno. Ako je samo tekst bez slika, čisto sumnjam da je značajno više, pošto nemaš klijent, nego ideš kroz WAP.

Resetuj GPRS countere, ako tako nešto na 3510 postoji, chatuj sa ljudima, pa posle izračunaj ceh - 0,04 dinara po 1kb plus PDV na postpaid 064. Prepaid je nešto simbolično skuplji.

znam koliko kosta sa klasicnim im klijentom tipa agile ili im+, imam symbian fon. a 3510i je od prijateljice koja nije tu pa ne mogu ni da vidim. mislim.... nije ni toliko bitno. vaznije mi je da radi kako treba preko wap-a sto izgleda nije slucaj sa tjat.com. 🙁

Za tjat, ponekad prijavi da ima vise konekcija sa odredjene ip adrese i ponudi ti ili da sacekas malo ili da probas neki mirror (imaju dva mirrora). Savet: prvo probati jedan mirror, a onda drugi, jer ce posle treceg neuspelog pokusaja logina (po tri pokusaja imas za svaki od linkova) doci do ban-a. Dakle, kad je odbije, imace ispod linkove za neki od mirrora, pa nek proba njih. Jedno ce joj sigurno proci.

ok, hvala. recicu joj pa ce valjda proraditi.

Ja se uglavnom logujem na prvi mirror. Pomenuti "ban" nisam nikada iskusio.
Sto se protoka tice, za cca sat vremena sam pravio 200-250kb sa T630, a sa 6230 i 2x vise. Bre kucam na Nokia tastaturi 🙂
Naravno UL+DL. Inace, desavalo se da naletim na nekog pricljivog ortaka, pa mi posalje i vise stotina kb u jednoj sesiji 🙂

Da pitam ovde da ne postavljam novi thread pošto vidim ima mnogo iskusnih korisnika messenger-a.
Imam problem sa konektovanjem bilo kog messenger-a. Fon je motorola c650 sa Java System(CLDC versin: 1.0 ; MIDP version: 2.0).
Kada pokrenem program i kažem mu connect on posle nekog vremena izbaci : '' Login error: connection-problem write''. Kada program instaliram tako što ga preko telefona skinem sa neta i odmah kliknem run on se konektuje, ali kad ga posle toga zatvorim i posle ponovo pokrenem on napravi pomenuti error. Ovo se dešava sa sa svim messenger-ima koje sam instalirao(eMSN , IM+, MovilMessenger, itd)
Inače nema nikakvih problema sa otvaranjem internet stranica u browser-u kako u njegovom tako i u operi koju sam instalirao.
Ima li neko rešenje za ovaj problem?? :wall:

Nazad
Vrh Dno