Šta je novo?

MSI Z68A-GD80 (G3)

Kaludjer_

Cenjen
Učlanjen(a)
11.04.2011
Poena
169
Poseduje li neko, kako se pokazala ploca(Oc me interesuje najvise) i sa kojim cpu-om i memorijom ?

btw. Hoce li moci Ivy na z68 chip ... ?

Evo bas malope u nekoj temi procitah,da zbog uefi-ja nece mocu ivy. Sad sta ce biti,ne znam...

Pazi, to još uvek nije potvrđeno. Još je na nivou rane glasine. Ranije se pričalo da će Ivy Bridge moći da se ubode u stare matične ploče, uz samo update BIOS-a.

@Kaludjer_

G3 verzija označava samo da ploča ima potpunu podršku za PCIe 3.0 standard (ne garantuje se ništa u vezi podržanih procesora). E sad, problem je što nijedan od dostupnih Intel procesora ne podržava PCIe 3.0, već će to biti podržano tek od Ivy Bridge procesora, a da li će oni moći da se bocnu u postojeće LGA1155 ploče zavisi na kraju samo od Intela.

A te priče oko UEFIja kao limitirajućeg faktora su najobičniji FUD. Za podršku novih procesora je potrebno da se ažurira Intel uCode i MRC code u postojećim BIOSima.

Kod mene je Z68A-GD65 G3 sto se tice OC racunaj na 4.5G za 24/7 bez ikakvog narocitog setovanja, sto se tice mem. 1866 i 2133 tu je vec muka za sad nisam uspeo da poteram mem. koje su isle na tim klokovima na P67-GD65 jer bios im kasni pokusacu da prepisem setovanje za mem. sa ASUS GENE-Z tamo radi. Po meni ta ploca ima smisla jedino ako ces da teras SLI ili CROSFIRE sve ostalo imas i na GD65. Ja sam je uzeo zbog PCIe 3.0 jer malo bolje radi SSD a dolaze i nove graficke a i zbog IVY procesora jer kazu da ce moci da se tera ali to ce mo jos da vidimo

PCIe 3.0 na pločama trenutno nema nikakvu poentu, pošto PCIe linije dolaze direktno sa procesora od kojih nijedan od trenutno dostupnih ne podržava PCIe 3.0. Ovo za sada više služi za marketing od strane MSIa i ASRocka, koji imaju PCIe 3.0 ploče.

@gaca

Zaboravio sam da napišem u prethodnoj poruci, ne znam koji BIOS si instalirao na MSI ploči, ali čisto informativno, na MSI forumu imaš beta BIOS E7681IMS.N2A iz septembra, koji se između ostalog od poslednjeg zvaničnog razlikuje u tome što ima ažuriran MRC kod, pa možda i bude nekog pomaka kad je brzina memorije u pitanju.

Probao sam i taj al nista

@Kaludjer_

G3 verzija označava samo da ploča ima potpunu podršku za PCIe 3.0 standard (ne garantuje se ništa u vezi podržanih procesora). E sad, problem je što nijedan od dostupnih Intel procesora ne podržava PCIe 3.0, već će to biti podržano tek od Ivy Bridge procesora, a da li će oni moći da se bocnu u postojeće LGA1155 ploče zavisi na kraju samo od Intela.

A te priče oko UEFIja kao limitirajućeg faktora su najobičniji FUD. Za podršku novih procesora je potrebno da se ažurira Intel uCode i MRC code u postojećim BIOSima.

Procitao sam na sajtu MSI-a da ce ploce za oznakom G3 podrzavati Ivy uz update biosa...Pise takodje da G3 i omogucava PCI-e 3.0 ...

Da li će Ivy Bridge procesori moći da rade na postojećim pločama zavisi isključivo od Intela. A sve postojeće informacije su za sada samo rekla kazala...

A što se PCIe 3.0 tiče, to sam i napisao u mom prethodnom odgovoru. G3 ploče imaju potpunu podršku za PCIe 3.0 standard, ali svi postojeći procesori su samo PCIe 2.0, pa je ovo za sada samo čist marketing.

Izasao novi BIOS 17.03 koji navodno podrzava IVY bridge 22nm procesore.

Sve MSI (G3) ploce podrzavace Ivy Bridge

Ploca je odlicna, ali nazalost ima problem "kompatibilnosti" sa Silverstone strider 850w silver+ napajanjem. Ne butuje se uopste, jednostavno se ponasa kao da nema procesora. Naravno isti proc i napajanje rade na Asusu. Bunario sam po netu ali nisam nigde video da neko drugi u ovoj kombinaciji ima slican problem:wall:.

Poslednja izmena:
Vrh Dno