Šta je novo?

msi x58 pro vs gigabyte x58-ud3r

dr.copycat

Slavan
Učlanjen(a)
04.12.2005
Poena
319
interesuju me utisci domacih korisnika a ne reviews stranih sajtova.dvoumim se zbog:
msi 6 x ddr3 1600 vs gigabyte 4 x ddr3 2100
esata,dugmici(pw, rst,clear cmos)vs nista.
po testovima kazu da je bolja msi,medjutim msi ima problema sa vdrop-om
Brown PCB vs blue...
overclock?

ma znam,ali sta si ti uradio,bez hleda:d,nekako mi bode oci ono 4xddr3 1600
pa dugmici:p.
zato bi ako su obe raspolozene za klok 4.0-4.5 i stabilne uzeo msi

Jeste, grejala se X58 Pro. Sa X58 Pro-E je resen "problem".

Ne bih bas rekao da je resen problem grejanja IOH-a na -E verziji,naime temperature su bile izmedju 70-80c,ali nisam bio lenj skinuo sam hladnjak ocistio povrsinu namazao ocz pastu,i na krajau nabacio 60x60 ventilatorcic na 5v,i sad su mi temp izmedju 40-50c max :)

Moji neki utisci sa Pro-e su skroz na mestu,drmos radi svoj posao, i7 mi radi na 200x19 sa 1.31v i dalje trazim najnizu, poceo sam od ove voltaze na kojem je 100% stabilan sa HT-om,inace to za vdroop stoji ali je stvar u tome da kad se desi vdroop
drmos zakuca voltaze na primer kod mene je 1.31v a kad opteretim padne na 1.28v i ne pomera se!!

pozz

P.S
PCB kod ove moje verzije nije braon nego crn

Poslednja izmena:
Vidim da je gigabyte....
I ja sam merkao tu plocu ali sam se ipak odlucio za MSI "6xDDR3 2x x16 pcie full support za SLi i CF,+ dobijas i jedan i drugi most za povezivanje.

Poslednja izmena:
hocu da kazem da je dosta hladnija od msi ploce mada sam ja prvo hteo msi x58 pro jer mi se cinila u tom momentu kao bolje odradjena tj sa vise dodataka i jedino me to odvuklo od nje sto se bas fino greje

posto su me "zeznuli" i maznuli mi plocu sa rezervacije morao sam da uzmem ga x58-ud3r.
prvi utisci:
ne znam kako ide klok,ali sa 133 na 166 bclk bez diranja bilo cega drugog,180bclk isto tako ali nestabilno bez dizanja napona, turbo ukljucen, c1e i eist ne dirani,sve default sem memorije i bclk,ali temperatura na 166 oko 50 (inace mi je u sobi pretoplo) full load 87-92 stepena stock cooler:d
tako da mislim da sam imao srece bar za pocetak

4.0ghz voltaza 1.3v za cpu, 1.435v qpi/vtt
ali ima jedan problem greje se
55-57 stepeni idle i 85-87 full load

e sala mala to je bilo sa box kulerom.
jutros stigao megahalem:p+2 stare coolermaster 12.i na sobnoj temperaturi u linx-u do 50-51stepen
hladan kao spricer

greska za temperaturu,suvise dobro da bi bilo stvarno.realtemp mi lazirao za 15 stepeni?!temperatura je 62-66.ali i to je ok :D
jedno pitanje moze li mnozilac 21 u biosu da se namesti ili samo preko easytune6

Nazad
Vrh Dno