Šta je novo?

MSI VR601x-273eu

guza88

Slavan
Učlanjen(a)
23.10.2007
Poena
319
Trebao bih da uzmem ovaj laptop za koji dan ali mi nesto ne ide da nadjem neki ozbiljniji review pa rek'o da pitam vas.
Evo i specifikacije:

MSI VR601X-273EU Intel-Cel DualCore 1.73GHz 2048MB 120GB DVD SuperMulti 15.4`` WXGA
Osnovno
Naziv:
Proizvođač : MSI
Model : VR601X-273EU Intel-Cel DualCore 1.73GHz 2048MB 120GB DVD SuperMulti 15.4`` WXGA
Osnova:
Tip : PC
Masa : 2.6 kg
Procesor : Intel Celeron
Takt procesora : 1.73GHz
Dijagonala ekrana : 15.4 "
Rezolucija ekrana : 1280×800 px
Grafička karta : Intel GMA X3100
RAM memorija : 2GB
Kapacitet hard diska : 120 GB
Brzina rotacije hard diska : 5400 obrt./min.
Optički uređaj : DVD Super Multi
Baterija : Li-Ion, 6 cells
Ostalo:
Komunikacija : 56K , GigaLAN , WLAN 802.11b , WLAN 802.11g , Bluetooth ,
Portovi : Firewire , D-sub out , S-video out , RJ-45 , RJ-11 , ExpressCard/54 ,
Broj USB portova : 4 kom.
Unos : Qwerty tastatura , Touchpad , Numerička tastatura ,
Čitač kartica : MS , MS Pro , MMC , SD ,
Dodatne funkcije : Kamera

Laptop bih koristio pretezno za net i slicne "ne zahtevne" stvari. Ponekad bih i odigrao nesto ali naravno ne najnovije naslove.
Ima li neko gore navedenu konfiguraciju da podeli utiske ili eventualno da me uputi na neki dobar review?

Pa sta je to sad, Celeron ili DualCore? Razlika je ko dupe i nosa. Na netu za taj model stoji Celeron 1.83Ghz. I svuda pise T1400 procesor, a to je kod Intela solo core 1.83, tako da gde god stoji da je DualCore to je greska. Nista cudno, ionako masa prodavaca mesa CoreDuo sa DualCore, mnogima to kao da je isto. Ovo je bolje od obicnog Celerona posto ima 2MB cachea umeso 1MB, i koristi socket P, tako da moze da se posle bljupne u laptop bilo koji od novijih C2D procesora.
Ovako po karakteristikama je okay konfiguracija. X3100 nije nista specijalno od grafike, imam je ja na laptopu, ali ja se ionako slabo igram, a posto cale pretezno koristi laptop, nisam jos instalirao nijednu igru da je probam :) Ali po onome sto sam gledao na netu, moze dosta igrica da se pici na njoj bez nekih isforsiranih podesavanja grafike. A od testova na netu, uglavnom rumunski sajtovi :)

Stvarno neverovatno... Na apsolutno svakom domacem sajtu nalazim da je u pitanju "Intel-Cel DualCore". Ja se ne razumem toliko u tematiku, u cemu je fora?

Ja sam ga imao na par sati kod sebe. Instalacija XP je protekla bez problema, drajveri se nalaze na cd-u koji ide uz laptop. Baterija je prvi put izdrzala skoro 2h uz standardno koristenje (instalacija porgrama, kopiranje fajlova, wormsi u mrezi :) )
Zasmetalo mi je sto su kursorski tasteri smanjeni skoro na polovinu svoje standardne velicine iz razloga da bi stala i kompletna numericka tastatura. Ako neko ima potrebe da ih cesto koristi to moze biti problem. Enter je takodjer relativno skromnih dimenzija, i jos neki tasteri cini mi se. Ekran je solidan, ne trpi velike promene uglova gledanja, glare moze da zasmeta u pocetku ali sam se navikao. Kad sam pozicionirao ekran kako mi najvise odgovara i ugradjena kamera je davala odlicnu sliku.
Opticki uredjaj se dosta tekso zatvara, ne znam da li je to inace tako.
Tastatura ne uleze puno prilikom kucanja, malo vise u gornjem levom delu. Mislim da bih se vrlo lako privikao na nju. Nisam primetio da se pregreva, deo iznad HD je podnosljive temperature ali nisam ga nesto mucio previse.
Placen je 500e, garancija 2 godine sto je mislim i presudilo u odnosu na HP koji je takodjer bio u igri.
Planirao sam da probam i par ozbiljnijih igara, ali vlasnik vise nije mogao da ceka :D

@N.E.X. Znaci ipak idu i drajveri za XP. :) Fino! Negde sam, cini mi se, procitao da idu samo za vistu sto mi nikako ne odgovara...

Drajveri mogu da se skinu i sa neta za XP, iskreno iznenadio sam se kad sam ih video na cd-u. Naravno, tu su i drajveri za Vistu.

Skroz cudno, moracu da proverim da li su drajveri za XP na CD-u.
Ja sam ubedjen da na CD-u koji dolazi uz laptop nema drajvera za XP.
Sve u svemu u tom cenovnom rangu taj laptop je najbolja kupovina.
Pogotovo sto je garancija MSI-a organozovana na nacin - Pick-Up & Return service, tako da u slucaju bilo kakvog kvara ti cesh imati popravljen laptop u roku od 5 dana.

Aj da ponovim pitanje od malopre koje ste izgleda prevideli. :)
Registered_user je spomenuo da mogu u ovaj MSI da stavim i C2D procesor pa me zanima koliko bi me to odprilike kostalo. Naravno, ne treba mi neki ultra-brz al ono... :D

Pa ako zelis odmah C2D uzmi odmah C2D, a ako planiras da to promenis posle nekih godinu dana ili kada ti istekne garancija, to je izvodljivo. E sad, situacija je malo problematicna na trzistu polovnih delova, posto treba naci nekoga ko ima C2D procesor na prodaju, mada je slicna transakcija izvrsena na benchu pre cca. mesec dana :) Posle se naravno nastavlja pitanje prodati svoj stari procesor. Na zalost trziste polovnih delova za laptopove nije toliko razvijeno kao trziste desktopova. Kod forme gde si kupio laptop ovu operaciju mozes isto da obavis, samo sto ce izaci skuplje nego da je radis sam. Nazalost o ciframa ne mogu nista ni okvirno da ti kazem.

Hahahah, prijatelju koji ***** :D Nema veze, oznaka jeste zbunjujuca za nase trziste :)

Vrh Dno