Šta je novo?

msi ti4200

blue

Čuven
Učlanjen(a)
12.03.2002
Poena
785
Od dilera kod kog uzimam robu dobio sa ponudu za MSI GF4 TI4200-TD64 (150evra) i MSI GF4 TI4200-TD128 (175evra). Oznake se odnose prepostavljam na kolicinu memorije na njima. Ima li neko iskustva sa ovim karticama. Vredi li dodatnih 25 evra jaci model?

Pa ako imas love ti dodaj 25€ a ako nemas nista neces propustiti!

Taj model od 128 MB je (sudeci po testu u jednom nasem casopisu o racunarima:D ) bio izuzetno dobro ocenjen, narocito sto se tice OC-a, jer mu je gornja granica isla negde do nivoa Ti4600, sto je prilicno impresivno. Ostrina slike je isto bila izuzetno dobra. Najbolje bi bilo da se javi Max i da ti kaze svoje utiske iz prve ruke. Inace mislim da je cena od 175 eura prilicno korektna. Sto rece Cvele, ako imas 25 € da dodas, doplati slobodno.

Pozdrav:wave;

Da, ali ne ocekuj da ce se klokovati kao ova... mnoge ne mogu da dostignu 600 MHz za memoriju (mislim na 128MB model)...

To sto se salje na testove i sta ide u retail nema veze jedno sa drugim i te rezultate zaboravi...

Broz je napisao(la):
To sto se salje na testove i sta ide u retail nema veze jedno sa drugim i te rezultate zaboravi...
Imam gore navedeni MSI sa 128 MB i mogu da kazem da se ponasa identicno kao i model na Benchmark testu (overclock, kvalitet slike). Otprilike je u to vreme i kupljena.
Uzmi u svakom slucaju 128MB jer razlika u ceni nije prevelika.

P.S.
Mozda se ovo protumaci kao jeres, ali u prakticnom radu ne vidim potrebu da se GF4 Ti modeli overklokuju, ako je racunar dovoljno brz, naravno.:D

bobby63 je napisao(la):
Imam gore navedeni MSI sa 128 MB i mogu da kazem da se ponasa identicno kao i model na Benchmark testu (overclock, kvalitet slike). Otprilike je u to vreme i kupljena.

P.S.
Mozda se ovo protumaci kao jeres, ali u prakticnom radu ne vidim potrebu da se GF4 Ti modeli overklokuju, ako je racunar dovoljno brz, naravno.:D
Ocigledno ne vidis dobro:D :D :D .

bobby63 je napisao(la):

P.S.

Otkud znas za kvalitet slike? Jesi bio kod Branka i video sliku pa posle na istom monitoru ubacio svoju??

hmm..

pa sta je bolje Abit Siluro ili MSI? Posto su cene tu negde? Najradije bih pazario ovaj model sa 128 ddr-a pa me zanima koliko je to pametno trenutno i da li se ocekuje neko poskupljenje ili pad cena zbog bozicnih praznika?

Re: hmm..

Prokka je napisao(la):
pa sta je bolje Abit Siluro ili MSI? Posto su cene tu negde? Najradije bih pazario ovaj model sa 128 ddr-a pa me zanima koliko je to pametno trenutno i da li se ocekuje neko poskupljenje ili pad cena zbog bozicnih praznika?

Ako hoces da OC kartu mozda ti je bolja varijanta Abit ...

Poz.

Ja ipak mislim da se MSI bolje klokuje.....

ajmo polako

kolko vas shvatam obe kartice su tu negde jel tako? elem ono cega sam se upravo setio a sto niko nije napisao jeste koji procesor i koko rama treba imati za Ti4200? Naime ja imam cell 566@850 i 392 sdrama i Inno MX400 64 SDRAM-a pa me zanima da li cu imati neko vidljivo poboljsanje u perfomansama ili bih morao da kupim i novi procesor da bih kolko tolko ispratio graficku? Usput da li mi se isplati da kupujem tualatin ili da vidim da uvalim moj Tusl2-c (koga i dalje dosta cene) i da uz malu doplatu kupim plocu za XP i potpom pljunem jos nekih 70-ak evra za xp?

Broz je napisao(la):
Otkud znas za kvalitet slike? Jesi bio kod Branka i video sliku pa posle na istom monitoru ubacio svoju??
A kojim se to metrom meri kvalitet slike?
Kako se to odredjuje koji GF4 ima bolju sliku?

Put do pakla poplocan je najboljim namerama.cheers

Re: ajmo polako

Prokka je napisao(la):
kolko vas shvatam obe kartice su tu negde jel tako? elem ono cega sam se upravo setio a sto niko nije napisao jeste koji procesor i koko rama treba imati za Ti4200? Naime ja imam cell 566@850 i 392 sdrama i Inno MX400 64 SDRAM-a pa me zanima da li cu imati neko vidljivo poboljsanje u perfomansama ili bih morao da kupim i novi procesor da bih kolko tolko ispratio graficku? Usput da li mi se isplati da kupujem tualatin ili da vidim da uvalim moj Tusl2-c (koga i dalje dosta cene) i da uz malu doplatu kupim plocu za XP i potpom pljunem jos nekih 70-ak evra za xp?

Sto jaci, da ne kazem brzi racunar, to ce ti i 4200 brze raditi, strasno je gladan procesorske snage. Sa tim tvojim procesorom neces bas osetiti neke blagodeti, radice bolje nego Inno, ali nije to, to.

simpson H je napisao(la):
Ocigledno ne vidis dobro:D :D :D .

Ti se matori dovuci do mene jednom prilikom i neces verovati svojim ocima... Ne razlikuje se ne od Leadteka, nego od Built by ATI-ja!!

bobby63 je napisao(la):
A kojim se to metrom meri kvalitet slike?
Kako se to odredjuje koji GF4 ima bolju sliku?

Put do pakla poplocan je najboljim namerama.cheers
Ne znam nisam ja na nevidjeno potvrdio kvalitet kartice/slike...
Inace mislim da je abit bolji od msi, bar sto se gf4 tice..

byMaX je napisao(la):
Ti se matori dovuci do mene jednom prilikom i neces verovati svojim ocima... Ne razlikuje se ne od Leadteka, nego od Built by ATI-ja!!
Nisam poredio sa Leadtekom,vec sa Abitom koji ima bolji 2D od oba.Ja iskreno nisam preterano zadovoljan prikazom kakav ima bby ATI.Sem sto se nVidie pogube u visim rezolucijama,u 1280x1024 Abit je zakon.A mene zaista ne interesuje,kakav je ATI u 1600x1200 i jace.A da matrox kosta 250€,oprostio bih mu sve i tako bi se slatko zavrteo kod mene, da nemas pojma. :D

simpson H je napisao(la):
Nisam poredio sa Leadtekom,vec sa Abitom koji ima bolji 2D od oba.Ja iskreno nisam preterano zadovoljan prikazom kakav ima bby ATI.Sem sto se nVidie pogube u visim rezolucijama,u 1280x1024 Abit je zakon.A mene zaista ne interesuje,kakav je ATI u 1600x1200 i jace.A da matrox kosta 250€,oprostio bih mu sve i tako bi se slatko zavrteo kod mene, da nemas pojma. :D

Sve znam.... sve znam....
mada.... nije mi jasno kako si uocio razliku izmedju Leadteka i Abita?

byMaX je napisao(la):
Sve znam.... sve znam....
mada.... nije mi jasno kako si uocio razliku izmedju Leadteka i Abita?

Covek dobro vidi, kako bi inace uocio :p Ja ne smem da k**am posto Leadteka nisam probao ali Abit je savrsen, barem do 1280*1024, a tek DVD reprodukcija boom

treba ti jaca masina, ovako neces osetiti razliku.Sto se tice kloka nijedan nema BGA memoriju tako da ako planiras da ga drzis klokovano ne ocekuj nesto vise od 600, a sto se tice proizvodjaca, uzmi ono na sta prvo naletish(mada bi ja dao + za MSI).Ali PRVo proc. drugi ovako nemorash bi da razmisljas.

Nazad
Vrh Dno