Šta je novo?

MSI RX 6600 vs Gigabyte GTX 1060 6g

integer18000

Zapažen
Učlanjen(a)
28.04.2024
Poena
4
Pozdrav svima

Zamenio sam gtx 1060 gigabajt grafu za msi mech rx 6600 8g, i naravno fluidnost i fps u igrama je neuporedivo na strani rx6600.
Medjutim primetio sam da kada zumiram neki video ili sliku bilo kog formata da je kvalitet takve slike bolji na gigabyte 1060 6g.
Da li je potrebno da odradim neka podesavanja u drajveru za grafu ?
Na slican problem sam naleteo kada sam pre 3god presao sa asus dual 1060 6g na gigabayte 1060 6g.
Da li je gigabyte verzija bolja po tom pitanju ili treba da ja nesto podesim ?

Hvala

U Adrenalinu namesti "Quality" ili se poigraj sa "Smart technology.

Namestio sam na Quality i nije dalo rezultata. E sada u smart technology ima dosta funkcija tako da ne znam koju da diram.

U igrama je rx6600 zver, ovo sam primetio u obicnim jpg slikama kada zumiram da kvalitet zuma nije kao kod 1060, mozda i ja trazim dlaku u jajetu.Jednostavno takva je grafa

Koja rezolucija i veza sa monitorom ?
1735163531763.png

1080p
HDMI

RX 6600 ima noviji standard za hdmi, da ne treba da uzmem neki kvalitetniji kabal ?
Inace imam aoc monitor od 27 inca.

Koji tačno monitor? Koja rezolicija i frekvencija ?

Ne bi dobio ništa sa boljim kablom ali bi možda bilo bolje sa DP vezom.

Zasto je to smesno?

Da li si probao ili si samo citao na netu?
Upravo pisem sa AOC 27G2U5/BK u 1080p rezoluciji i ne kontam sta je tu uzasno?

Ništa ne fali 1080p na 27" specijalno ne sa IPS panelom. Monitor je FHD tako da viša rezolucija i ne može. Rx 6600 i nije za mnogo više u svakom slučaju.

Ako tako snatras onda ko god nema rtx 4090 ni ne treba da igra igrice.
Ponoviću pitanje.
Da li si probao ili samo smatraš da tako treba?
Zbog mišljenje koje ti imas a i mnogi drugi mesec dana sam obilazio radnje sa izlozenim monitorima da vidim da li zaista 1080p toliko ruzno izgleda.
Znas koji je moj zakljucak? Zavisi od monitora!
Na nekima je bila slika ruzna, videli se pikseli a na nekim ne.

Ja imam LG 27 FHD IPS 100Hz i apsolutno je odlican, tako daj ne mracite vise sa time preko 24'' mora 2k ,4k, 8k i tako dalje. Smarate. Imam na poslu 4k od 70000 dinara i sta, nista spec.

Ako tako snatras onda ko god nema rtx 4090 ni ne treba da igra igrice.
Ponoviću pitanje.
Da li si probao ili samo smatraš da tako treba?
Zbog mišljenje koje ti imas a i mnogi drugi mesec dana sam obilazio radnje sa izlozenim monitorima da vidim da li zaista 1080p toliko ruzno izgleda.
Znas koji je moj zakljucak? Zavisi od monitora!
Na nekima je bila slika ruzna, videli se pikseli a na nekim ne.
Nidje veze to poredjenje sa rtx, jedostavno kupis fhd monitor manje dijagonale da ne strce pikseli.

Probao, isto kao da sam seo na pola metra ispred 1080p TVa, ******.
Ja imam LG 27 FHD IPS 100Hz i apsolutno je odlican, tako daj ne mracite vise sa time preko 24'' mora 2k ,4k, 8k i tako dalje. Smarate. Imam na poslu 4k od 70000 dinara i sta, nista spec.
Ma da

pa nemaju svi isti vid. nekome pikseli bodu oci, a nekome sa slabijim vidom savrseno odgovara slika manje rezolucije na vecoj dijagonali

imace bolja je slika na nv od amd, tako da to ti je to sa 6600, ili se naviknes na novo ili menjas, od tebe zavisi

Za recimo CAD, grafiku, foto ili film ozbiljan rad, onda da, 1440 ili 4k 27"-32" puno bolje ali to je već nekoliko puta skuplje ali ako zarađuje onda je samo investicija pa se isplati.
Preko 30 godina sam radio na Autocadu, još od boob-tube 12" monitora, pržilo oči sa 10 cm ali ni grafičke nisu mogle bolje. Svaka kosa crta ko starway to heven ali radilo se, bilo je lakše unositti kote nego crtati mišem. dao bih levu ruku i desnu nogu za flat panel 27" 1080p da sam bar znao da će ikada biti moguće, nije ih bilo ni u Star treku. I sada bih radije radio na 27" 1080p nego na 24" bilo koje rezolucije.
Jednostavno bolje se vidi sa metar ipo udaljenosti nego sa nosem nabijenim u 24".
Što se filmova i igrica tiče tu mi više znači kvalitet slike, tj. zasićenost boja i kontrast sa tamnim crnim nego rezolucija koja ako je previše oštro i sitno izgleda neprirodno, zato su high res VA paneli malo zabrljani. I ljudsko oko vidi čisto samo 10-15 stepeni u sredini vidnog polja a ostalo postaje sve mutnije. Tako je prirodno.

nije tema o rezolucijama i dijagonalama. koliko se sećam, već postoji jedna takva u podforumu "monitori"

Probaj sa nekim drugim programom za pregled fotki, ili direktno sa programa na kojem mozda obradjujes. Ja sam odavno primetio da mi je slika i koloritet uvek bio lepsi na nvidia-i nego na radeonu . Doduse to je individualno, ali meni vise proja nvidia.

Nazad
Vrh Dno