Šta je novo?

MSI rezac

zeljko

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
16.12.2001
Poena
1,030
Uzeo sam MSI 32X rezac ali imam problema prilikom rezanja cd-ova ponekad mi Nero 5582 prijavljuje Lead Error i izbaci cd. Posle ponovnog pokusaja snimanje prodje bez problema. Snimao sa na Princo (Valjda su oni na cd nepise nista ima samo samo broj koji pocinje sa P) diskovima i to na 16X. Jednom mi ja za RW disk prijavio Power failure ali je u drugom pokusaju disk snimio. Do sad sam snimio oko 30 CD i par puta mi je izbacio cd pre snimanja.
U cemu je problem?

Moze biti mnogo stvari.

Prvo - osnovna stvar je da cd rezaci treba da budu secondary master.
Drugo pogledaj da li je ukljucen dma mode (moze da pravi probleme ako je u pio 4 modu)
Moze da bude i da je napajanje slabo (mozda si prikljucio mnogo uredjaja, a mozda imas ups - sretao sam par puta probleme kada je mnogo uredjaja nakaceno na ups) - nisi nam napisao koji komp imas i koji operativni sistem.

Inace ne bi ni u kom slucaju trebao da imas toliki procenat neuspeha. Nesto nije kako treba.

Koliko minuta ti je potrebno za rezanje cd-a kada je sve u redu. Da li ukljucuje buffer underrun zastitu. Ako ne ukljucuje (ne opada buffer) i reze na vreme onda nije problem u dma modu.

Nisu to bili neuspeli cd vec ih je rezac izbacio pre pocetka snimanja kad pice Lead in posle drugog pokusaja nije se vise bunio oko Cd-ova.
Imam Doron 650 probana na Win 98Se i Me. Vezan je kao Sec Master.

Preporucujem ti da instaliras Nero 5.5.7.2, posto sam i ja imao slicnih problema sa LG 16x rezacem, i to sa verzijama 5.5.8.0 i 5.5.8.2 Nero-a. Kada sam vrnuo stariju verziju programa, nije bilo vise takvih gresaka.

Laza je napisao(la):
Moze biti mnogo stvari.
Prvo - osnovna stvar je da cd rezaci treba da budu secondary master.
Drugo pogledaj da li je ukljucen dma mode (moze da pravi probleme ako je u pio 4 modu)
Ono prvo uopste nije pod MORA. Meni su SVI pisači uvek primary slave i ja jednostavno neznam šta to znači "puko disk pri rezanju". Ali ako ima problema mora da se bavi šetanjem rezača.
DMA mod može biti problematičan i neka proba sa isključenim.

Ja sam imao suprotnih iskustava sa pio4 modom, odnosno kada je on bio ukljucen, a ne dma, onda je rezac imao problema. Tek kada sam ukljucio dma mod, onda je sve proradilo. Pravilo je da nema pravila, i zbog toga kompjuteri znaju da izlude ljude, pogotovo pocetnike.

Kad vidim koliko ljudi imaju problema i koje probleme (i to sa veoma skupom opremom), pomislim - koliki sam srecnik.(D)

Nazad
Vrh Dno