Šta je novo?

MSI R9 270X Hawk Problem sa HDMI izlazom ?

gordije

Slavan
Učlanjen(a)
10.10.2007
Poena
319
Malopre sam instalirao drajvere i ubacio novu grafu MSI R9 270X Hawk i imam monitor LG IPS277L-BN IPS i preko HDMI kabla nece da izbaci sliku preko celog ekrana?nikako ne mogu da namestim na full screen....a rezolucija je 1920x1080 ....dali je neko imao slican problem sa HDMI kablom na ovoh kartici ? :wall:

Sada mi radi preko VGA kabla i sve je OK... ali ako neko zna zasto nece na HDMI kablu ? a evo i slika sa HDMI IMG1456.jpg

Idi u podesavanja za graficku u control centru, pod sekcijom "My digital flat panels" idi na deo "Scaling options" (moguce da je nema) i umesto 10% stavi skalu na 0%.
Pogledaj u podesavanju za monitor kako ti stoji da je podesen HDMI, moguce da ima neko podesavanje. Kod nekih Samsung monitora sam cak vidao i sharpnes, skoro kao da je TV u pitanju.
AKo nista od ovoga ne upali uzmi DVI na HDMI adapter i vezi tako monitor zna i to vrlo cesto da resi probleme. Takav adapter je 300 dinara.

P.S. Ona "Scaling opcija" ako ti postoji (nekada je nema)onda za svaku rezoluciju moras rucno da je naguras na 0%, dakle isprebacuj sve sto ti padne na pamet 800x600, 1024x768, 1366x768 i sve sto misli da bi ikada koristio. Jednom prodjes kroz to i reseno.

Poslednja izmena:
TO je to :) Stavio sam umesto 10% na 0% .......... Hvala :type:

Na mom monitoru postoji opcija da li je HDMI ulaz od nekog AV uređaja ili je DVI tj. PC. U zavisnosti toga sam monitor skalira sliku i pravi neku krzavost.

Treba da stoji DVI/PC, a onaj "Scaling" u ATI CCC treba da ide na 0%. Ne bi smeo da imas krzavost.

Nazad
Vrh Dno