Šta je novo?

MSI R5870 Lightning

omnik

Čuven
Učlanjen(a)
29.06.2000
Poena
855
Evo malo exkluzive za benchmark forumase, zvanicni launch je sutra...

Core clock: 900, Mem clock: 4800
Features: 15 PWM Phase + Dual 8-Pin Power; Military Class Component; Proadlizer; Lightning Power Layer; Twin Frozr II + SuperPipe; Afterburner; Over-Voltage; V-Check Points

15W PWM dizajn
13 faza za GPU + 2 faze za memoriju
Dual 8-Pin externi konektor :D

I jos mnogo vec predstavljenih goodies... Twin Frozer II kuler, V-Check Points, Afterburner itd itd...

Stvarno mocno izgleda:p
I jos ako bude bilo problema ekipa iz MSI Afterburner-a, tj. Rive, ce da uradi i uredi bios i tako to ....;).. a i ovo je zanimljivo:
five_pictures1_20100222173300.jpg

Memory Type GDDR5
Memory Size(MB) 1024
Memory Interface 256 bits
Core Clock Speed(MHz) 800
Memory Clock Speed(MHz) 4000

Poslednja izmena:
Zar nije trebao Lightning da izadje sa 1GHz GPU-om ? Ili sam se ja nesto istripovao...

Inace, vec ima 1450MHz (massman)... a target je 1500MHz na LN2 naravno.

Bice linkova :)

Bolesno, jos malo cemo docekati i 100% gpu oc

Da, moguce da je zbog toga. Jer tehnickih ogranicenja, kao sto vidimo, nema :)
Mada bi bio strasan marketing point. 1GHz, out of the box, benchovanje na defaultu i sve to...

Da, moguce da je zbog toga. Jer tehnickih ogranicenja, kao sto vidimo, nema :)
Mada bi bio strasan marketing point. 1GHz, out of the box, benchovanje na defaultu i sve to...

Mislim da kupce Lightning serije ne zanima sta moze po default-u :)

Sa jedne strane, da. Oni koji znaju sta je i zasto ga kupuju. Svakako ih nije briga pa sve da su mu default spustili na 500 :)

Sa druge strane, defaultni 1GHz klok bi privukao i ne tako obavestene. Krene covek u radnju i vidi kartu od 1GHz GPU koja tako mnogo odskace od ostalih :)

A i u svim testovima kada se testira neka karta, pa jos desetak (koje su obicno na defaultu) uz nju, Lighting bi dobro odskakao.

Slazem se da nije to sad neka jaka stvar, nego eto, sitnice neke koje bi mozda doprinele malo. A mozda i ne bi, sta gi znam :)

Sumnjam da ce ovaj 5830 biti zanimljiv...skoro sam siguran da ce biti preskup za ono sto nudi!

Btw, zasto na netu nigde nemaju dimenzije za lightning kartice...konkretno me zanima gtx275 ali ni ostale nisam video!?

Sumnjam da ce ovaj 5830 biti zanimljiv...skoro sam siguran da ce biti preskup za ono sto nudi!

Btw, zasto na netu nigde nemaju dimenzije za lightning kartice...konkretno me zanima gtx275 ali ni ostale nisam video!?

Pa pitas mene :)

277*126*36mm (R5870 Lightning)
28*12*4 cm (275GTX Lightning)

Poslednja izmena:
Vidi se iz istog ovog aviona sa kutije da je grafika VRH.. :)
Ali pitanje je koliko ce moci da se nabavi ovo kod nas..

.. kazu 250$. Ako bude isla preko 200e nece im je niko kupiti... ali ako uleti tu oko 185e ima da plane za 5 min pa opet nista...u svakom slucaju tesko ce da se navata. Koja je cena gtx275 lightning?Ovde gde sam ja gledao izadje skuplja skoro 50e od 5850. Zar nije 5850 brza?

Poslednja izmena:
Naravno da je brza , bolja...ali stvar je u meta"fizici".

Naravno da je brza , bolja...ali stvar je u meta"fizici".
Da , ali ostale gtx275 su tu +-200e. Ja bi pre uzeo tu gtx275, nego 5850 koji je bio isto tako sa cenom a sad je 250+. I jos da razmisljam ocu li morat bios flesovat i svaki dan probavat neki drugi ati driver... vidi ovo:
vga_productimage_gv-n275ud-896i_big.jpg

Okruglo 200e
Da li je moguce da su digli 5850 cenu da bi prodali ove pre izlaska novih nvidia?

Poslednja izmena:
Hoces da kaze da nvidia i ati suruju?:)

Nazad
Vrh Dno