Šta je novo?

MSI P67A-G45

La.Prestige

Slavan
Učlanjen(a)
18.11.2009
Poena
455
Opet ja i opet problem sa MSI plocom, :S: :wall:

Elem, uzeh danas navedenu plocu, sve povezao i pokusao upaliti sa i7 3770k medjutim nece ni post screen da izbaci. Reko BIOS je. Ubacim G550 - radi odlicno, usao u Win 7, pokrenuo igru, sljaka super. Odem na njihov sajt, skinem poslednju verziju BIOS-a kako bi ploca mogla da podrzi Ivy, stavim ga na sveze formatiran flash, update-uje BIOS bez problema, par puta se restartovao i izbacilo BIOS succesfully updated i tada se restartovala i gotovo. Upali se, zavrti ventove na 2-3 sekunde i ugasi se, i tako non stop. Nije mi jasno ako instalacija BIOS-a nije uspesno prosla, zasto mi je izbacio na kraju onu poruku da je sve odradjeno kako treba? I naravno sad ne prihvata ni Sandy ni Ivy Bridge? Jel RMA neizbezan? :S:

Poslednja izmena:
Uradi Clear Cmos, (pre nego što uradiš isključi napajanje bar 1 min) , imaš dugme nazad na ploči za Clear Cmos,
Izvadi jednu memoriju ako imaš dve, neka ostane jedna samo u prvom slotu i probaj da pokreneš.

Poslednja izmena:
Ma probao sve zivo. Jedan stap memorije, bez optike, sa drugom grafickom, sa drugim napajanjem, Clear cmos, vadio bateriju na 1 minut, menjao jumpere... Sam sam kriv sto uzimam uopste budjavi MSI, na netu 80% problema oko maticnih je od msi-a!

RMA, nažalost. Ploča ima Award-ov BIOS, tako da tu ne vredi fora sa Ctrl+Home (ako bi uopšte radila). Međutim, ima leka. Možeš da nađeš nekog da ti isflešuje BIOS preko SPI-ja. Korisnik ledeni je više puta pominjan u vezi ovakvih stvari, pa možeš njega da pitaš.

U vezi buđavog MSI-ja, recimo imam njihovu ploču koja i dan danas tera Tualatin CPU, odnedavno MS-7721 pogoni APU sa buđavom naponskom (gola, bez hladnjaka, moram da napravim jedan). :S: Hoću reći da MSI pilićari taman toliko da se sve ne raspadne. :d Nekome je i to više nego dovoljno. ;)

U pravu si. To je bio samo predlog.

@La.Prestige

Ako budeš menjao ploču za istu, traži da flešuju na licu mesta, da možeš staviti Ivy kod kuće odmah. Jednostavno, takva je trenutna situacija sa MSI-em, uverio si se na ličnom primeru.

Hvala na odgovorima. Da, ploca ima garanciju i u slucaju RMA, da li saljem plocu prodavnici kod koje sam uzeo, uvozniku ili MSI servisu? Mada ja bi je najradije odneo u najblizi servis da mi neko to odradi sto je pre moguce jer ne mogu da cekam one njihove >40-to dnevne rokove za vracanje ploce.

A razlog zbog kog sam uzeo ovu plocu jeste taj sto sklapam masinu i procesor sam uzeo pre 2 nedelje i jos ga nisam otvorio, stoji mi zapakovan u kutiji, a koristim budjavi athlon. Pa reko dok ne stigne Maximus da nju koristim. :)

Ma probao sve zivo. Jedan stap memorije, bez optike, sa drugom grafickom, sa drugim napajanjem, Clear cmos, vadio bateriju na 1 minut, menjao jumpere... Sam sam kriv sto uzimam uopste budjavi MSI, na netu 80% problema oko maticnih je od msi-a!

Nije baš tako, Gigabyte je 'šampion' u toj kategoriji.

Iz iskustva bih ti savetovao da odneseš odmah u servis, u drugim varijantama gubiš dane dok se paket prosledi iz jednih ruku u druge.

Tako cu i uraditi. Kolika je orijentaciona cena "ozivljavanja" ploce?

Ne, nisi me razumeo, sugerisao sam da odeš u ovlašćeni servis direktno, objasniš im situaciju, veruj mi, možda ti se posreći da je na 'licu mesta' srede. Ukoliko ti se ne posreći, svakako si opet dan-dva u prednosti u odnosu na ostale varijante, npr. kad odneseš kod prodavca i čekaš da im se 'napuni kamion', pa tek tad proslede ploču, koja čeka na polici narednih nedelja. Ovako možda bude sve gotovo značajno brže.
Ako si pak nestrpljiv, onda cenim da bi servis izneo oko 10-15e.

Poslednja izmena:
Ovih dana sam bio u guzvi, pa jos nisam poslao plocu. Ploca je kupljena u W*N W*N-u i garancija je naravno kod A*ti-ja. Jel postoji zaseban MSI servis ili ide samo preko ovlascenih radnji (w*n w*n, gigatr0n itd...)? Hteo bih da izbegnem cekanje od mesec, dva. :S:

Pogledao i kontaktirao ih. Sutra dolazi kurir po plocu. :)

Mislio sam zaobici tu varijantu ali ne vredi. Nema mi druge.

Vrh Dno