Šta je novo?

MSI P67 C43 downclock na 1.6GHz u idle??

petarboj

Slavan
Učlanjen(a)
08.06.2007
Poena
375
ima li neka dobra dusa kojoj ovo radi da mi kaze podesavanja u biosu? :(
sve je radilo kako treba, ali mi je memorija malo prsnula pa moram da je nosim na reklamaciju... kad sam ubacio drugu memoriju nema sanse da ovo proradi, nije mi jasno u cemu je stvar... imao sam cak i sacuvan oc profile koji sam ucitao ali ne vredi. cackao eist, c1e, nikakvog pomaka. jednostavno ne radi. nekako mi se ne svidja da cpu non stop radi na 4.5...

verovatno bi bilo najzgodnije vratiti podesavanja u biosu na default, samim tim bi ukljucio i opcije za ustedu energije tj underclocking procesora.
imam malo jacu verziju ploce (gd-65) na kojoj isto ne ostaju zapamcena podesavanja - profili za overkloking nakon reseta, tako da to ne treba da te brine.

daklem... uradio sam reset to defaults i kad god promenim mnozilac downclock na 1.6 vise ne radi... tako da sam ostavio mnozilac na 33x, disavbleovao pll oc, enableovao intel speed boost i tamo u cpu features postavio granice za speed boost na 45x za sve procesore. tako da trenutno imam dosta dobru situaciju da mi oc na 4500 radi sa auto podesavanjem napona koje uz to ne preteruje sa naponom tj za 4500 napon podize na 1.27-1.28 na koliko sam ga i ja drzao a za 1.6 spusta napon nas 0.96. koristi cak i medju stanja za frekvencije (2.4, 3.3 itd). ovo mi inace nikad nije radilo ovako :D pre sam imao situaciju da je mnozilac bio podesen na 45x, napon na 1.27 i procesor je spustao freq na 1.6 ali je napon ostajao 1.27. ne znam dal jos da se bakcem jer cu svakako dobiti drugu memoriju pa cu morati sve iz pocetka :D

Power options (Control panel) pa stavis profil na Balanced.
Nisam procitao da si ovo probao.

Ako ti je masina stabilna na 4.5 GHz zasto bi bilo sta downclockovao i sl ? Samo mozes na taj nacin sa tim opcijama za ustedu energije da smanjis stabilnost. Na mom procu su sve power save opcije iskljucene, a bsod sam video samo na forumu kad neko okaci log :D

PS a sa auto naponom se ja ne bih igrao kad je rec o klokovanom procesoru, pa cak ni minimalno klokovanom. Pogotovo ne sa 2500k koji kosta koliko kosta :)

Poslednja izmena:
Pa nema svrhe da mu procesor konstatno radi na 4.5, zato hoce da obara klok kad ne radi nista.

Tako je u teoriji, bajno i krasno, ali u praksi ne znam bas ... hmmm. Za stabilan OC nema napon da seta, mora biti zakucan i konstantan. E sad, ako neko nema nista protiv povremenih bsod-ova onda je ok ta varijanta sa auto naponom i powersave opcijama. Verujem da samo na skupljim modelima ploca ta opcija radi korektno.

Ako ce da masinu vecim delom dana i noci da koristi u nekom idle modu, onda je za njega sekundarna konfiguracija, bazirana na nekom APU-u koji je sitan potrosac a moze da torrentuje.

Poslednja izmena:
Znam za te probleme sa BSOD-ovima ali ne desava se svima. Na kraju krajeva moze da napravi vise profila pa po potrebi da menja.

Tako je u teoriji, bajno i krasno, ali u praksi ne znam bas ... hmmm. Za stabilan OC nema napon da seta, mora biti zakucan i konstantan. E sad, ako neko nema nista protiv povremenih bsod-ova onda je ok ta varijanta sa auto naponom i powersave opcijama. Verujem da samo na skupljim modelima ploca ta opcija radi korektno.

Ako ce da masinu vecim delom dana i noci da koristi u nekom idle modu, onda je za njega sekundarna konfiguracija, bazirana na nekom APU-u koji je sitan potrosac a moze da torrentuje.

Radi to i na jeftinijim! :) Asrock P67 Pro 3 i5 2500k na 4600 sa ukljucenim EIST i C1E , god. dana radi a BSOD sam video tamo gde i ti!:D

Nazad
Vrh Dno