Šta je novo?

MSI P45 Platinum

cobraman

Slavan
Učlanjen(a)
05.02.2009
Poena
415
Moja oprema  
Laptop
Asus vivobook pro 15 oled
Mobilni telefon
Huawei p30 pro
Pametni uređaji
Huawei gt2
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Pozdrav-UZDRAVLJE!!!:wave: Imam jedno pitanje - moze li na pomenutu plocu da se stavi na neko vreme processor - pentium 4 531 ht,single core? Na pola sajtova stoji u spisku,na pola ga nema,vec kazu samo od c2d pa novije....?:smash:Ako neko sazna,javite da ne kupujem za dz plocu koja mi se inace jako dopada...

Probaj, ne mozes da zeznes. Ali sto nebi radila ako je odgovarajuci socket?

zavisi od verzije bios-a,pogledaj tamo gde si video da moze koja je verzija

Hvala svima na pomoci!!!:wave: Ploca treba danas da stigne i odlucio sam se da ipak uzmen neki jeftin dual core,verovatno e5200,pa dok ne sakupim za mog miljenika-e8400...:wave: Kolko para tolko i mjuze...:d A staru plocu i processor cu prodati za 60 e,taman za noci proc,,,Pozzz:banana:

E sad...:trust: Uzeo sam plocu i procesor e5300,2,6Ghz. I nema sta da cekam sa klokovanjem,jel:smash: Ali me zeza ovo - U BIOSU nema promene napona vitalnih komponenti, u CELL meniju ima spisak napona ali je sve READ ONLY.:S:I cak i ne pisu naponi vec je sve zasenceno i AUTO...Zna li neko kako da podesavam napone iz BIOSA,a ne iz sugavog Windowsa preko MSI-ovog programa za overclock...Help?:wall::banana:

Pre svega postavi D.O.T. Control na [Disabled] ako već nisi. Nalazi se pri vrhu Cell menija. Takođe isključi sve pod Energy Save menijem (nalazi se iznad D.O.T. Control). Da li isključio Intel EIST i koju verziju BIOS-a imaš?

DOT je disable,a energy-ja i Intel EIST ne postoje:mad: BIOS je 21.05.2008. Znaci star je. A jel bezbedno da skinem najnoviji preko MSI utility,za update biosa?

Da bi koristio sve prednosti DOT i Green power centra MORAŠ da uradiš update biosa na najnoviju verziju!Update radi preko programa MSIHQ Tool to je alat koji je razvijen od strane inženjera MSI-ja specijalno za update biosa ( mislim da na netu imaš i kompletno uputstvo ) NIKAKO nemoj raditi update preko MSI Live ili sličnih gluposti znači isključivo preko ovog programa!

Poslednja izmena:
Prostudirao sam MSHQ TOOL Mi deluje sve lagano. Samo me brine ovo - Also it doesn't work with MSI OEM products. Kako da znam da li je ploca retail ili OEM?:) I da,nigde ne vidim p45 platinum medju podrzanim plocama od strane tool-a:shock:

IZGOOGLAO SAM,RETAIL JE...

Aj kad vec menjam i samo ovo pitanje - u biosu nemam INTEL EIST opciju kao ni energy save,ali imam slicnu - Intel c-state Tech kao i multi-step OC booster? Znaci nista mi nije jasno,neke opceije nemaju veze sa onim iz tvoje price i z knjizice o ploci,a imaju neke nove. Da li ce se to promeniti novom verzijom BIOSA? Nesto mi nepoznato da se updateom neke opcije totalno gube a druge ubacuju...

Poslednja izmena:
Slika iz knjizice CELL MENIJA

Moj BIOS - cell menu:crash:

Imao isti problem flesovao bios sa navedenim programom v1.17c i sve opcije su mi upaljene u biosu!Ako hoćeš overklok možeš da radiš iz Green Centra bez ikakvih problema i ulaska u bios.Proguglaj još malo vidi kako se TAČNO radi flash sa navedenim programom.

e sad posto si uzeo E5300 moje misljenje je da je skoro pa besmisleno da prelazis na E8400 u ovom periodu. Ako si gamer onda ce ti taj CPU lepo raditi posao samo ga malo kloknuj i nema da te boli glava. Mozda je bolja varijanta da oko nove ili posle nove godine prodas to pa dauzmes nku i5 platformu ako je tada bude bilo po ok cenama.

I ne nameravam da uzimam 8400,i ovaj ce biti jos jaca zver,samo da odradim flash kako valja...,) Alexva,prostudirao sam detaljno programcic i skinuo ga,pa cu sutra da odradim posao,danas nemam vremena iako je to sve brzo...Hvala i pozdrav.Javljam sta sam ucinio:banana:

Jos jedno pitanjce za temperaturu- pri full load,vise programa mi ocitava isto-Core 1=45c, Core 2=46c a CPU=55C:p U cemu je sad fora da kaze za oba jezgra da su toliko vruca,a pored i posebno da je cpu jos topliji? everest ultimate pokazuje ovo kao i dual core center.

I STA SAD JA DA GLEDAM KAO GORNJU TEMPERATURU KOJA NE SME PRECI 65-70? Ovo gde pise CPU temp. ili da pratim Temp. jezgara? Core Temp mi pokazuje samo vrednosti jezgara posebno, a nikakvu temp. celog CPU:type: Pozdrav!!!:smash:

Sad sam malo procackao i gle ovo!!!

Gde god sam video da ljudi prikazuju temperature svojih procesora, uvek je temperatura CPU manja od temperatura jezgra 1 i jezgra 2...:trust:

A kod mene pokazuje suprotno,da je sam cpu topliji od jezgara? I kako sad 'ebem mu misa da klokujem kad ne znam kolika je prava temperatura. Nadam se da ce se ovo popraviti novim BIOS-om.

Neki komentar?:type:

Moze se zakljucavati,napumpao sam proc na 3.4 ghz,iztestirao i ne prelazi 64c. Taman...,)

Pre par dana sam od Pakoma pazario plocu MSI P45 Zilent.
http://www.pakom.com/katalogproizvoda/OpisProizvoda.aspx?sifra=9014064

To je totalno ista ploca kao i P45 Platinum,
http://eu.msi.com/index.php?func=proddesc&maincat_no=1&cat2_no=170&prod_no=1479

samo sto se uz nju dobija i Zalmano cooler,
http://www.zalman.com/ENG/product/Product_Read.asp?idx=161

nakacio sam E7400 i overclocking je
e740038.jpg

Trenutno je po meni mnogo dobra kupovina ako zelite da predjete na Intel procesore.
P.S. Flash-ujete BIOS preko Live Update-a is OS cim ga podignete.

Poslednja izmena:
Vrh Dno