Šta je novo?

MSI NX6800LE - wooohoooo

[Mancha]

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
23.12.2001
Poena
690
Elem, probao sam danas 10 komada i od toga je 3 radilo perfektno sa otkljucanih 16 pixel i 6 vertex pipeline-a, 1 je radila ok sa malo crvenih tackica po ekranu tokom testa (verovatno bi blagi Bios voltmod pomogao) , a ostale kao 12x 5 ili 6. Karta je naravno 8x4, tako da je ovo "very sweet deal"
PS. Da, prisvojio sam jednu :D

[Mancha] je napisao(la):
Neznam krajnju cenu, provericu
Evo slike, mislim ce se Ji 4TZe-u dopasti :D
Zanimljivo!
Ja sam na test dobio model sa MSI-ovnim masivnim, bakarnim hladnjakom!
Jel ovo sve fotomontaza ili samo stiker Quadro?

"Cene su bez poreza na promet od 20%"

tja i nije bash tako slatko...

Nedjo je napisao(la):
Zanimljivo!
Ja sam na test dobio model sa MSI-ovnim masivnim, bakarnim hladnjakom!
Jel ovo sve fotomontaza ili samo stiker Quadro?
Navodno je NVidia primorala MSI da stavljaju referentni hladnjak umesto svog bakarnog, pa su izgleda u brzini stavili ono sto su imali. Karta stvarno ovako izgleda, fotografija je moja. Quadro logo je utisnut na hladnjak

Pa jel se isplati ako je normalna 6800 (isto MSI) 280 Eur?

[Mancha] je napisao(la):
Navodno je NVidia primorala MSI da stavljaju referentni hladnjak umesto svog bakarnog, pa su izgleda u brzini stavili ono sto su imali.
Kao sto rekoh, ja sam dobio primerak sa MSI-ovim fenomenalnim hladnjakom, tako da ta prica o "zavrtanju ruke" je diskutabilna.
BTW ovo sto sam ja dobio stize u kesici, jel tvoja stize u kutiji?
Ne mogu docekati ponedeljak da isporbam! ;)

Mislim da ce naredne serije verovatno biti sa Alu hladnjakom. I ova je bila u kesici.
Inace, izgleda da imaju neke zle zahteve za strujom (t.j. na relaciji PSU,ploca graficka), posto mi se na kucnoj masini desava da dok radi 3dmark03 nestane slika (t.j. racunar radi, ali je "zanitovao" i nema slike).
Enermax 431w i MSI K7N2 Delta2 Platinum
Kolegi se desava ista stvar sa JNC 400w i KT4V, dok su obe na poslu radile na 845Pe Neo i JNC 300w savrseno.
Sa 12x6 radi ok, ali kada se klokne, opet isto. Zanimljivo da kad ubodem molex sa grane napajanja na koju nije nista nakaceno situacija se menja na bolje.

Ja sam porucio jednu od tebe [Mancha]. Nadam se da mi nisi dao neku najlosiju :eyebrows: . Trebala bi da stigne u ponedeljak, pa cu da javim kakva je situacija sto se tice struje. Videcemo da li ce JNC 400W moci ista da uradi. Mozda je problem u MSI plocama za AMD-a.

Jesi li probao da fleshujes BIOS? Novi driveri za graficku i plocu?

Izvini, ali ako mislish da terash to sa JNC-om, ne treba ti ni prodati kartu

mitnick je napisao(la):
Izvini, ali ako mislish da terash to sa JNC-om, ne treba ti ni prodati kartu
Procitaj ovo...
[mancha je napisao(la):
]...masini desava da dok radi 3dmark03 nestane slika (t.j. racunar radi, ali je "zanitovao" i nema slike).
Enermax 431w i MSI K7N2 Delta2 Platinum
Kolegi se desava ista stvar sa JNC 400w i KT4V, dok su obe na poslu radile na 845Pe Neo i JNC 300w savrseno...

Evo nesto potencijalno zanimljivo za novinare ;)
Sinoc sam je stavio na 16x6, podigao taktove i probao Doom3, igrao ga vise od pola sata, zatim pustao timedemo i radi kao sat. Probam zatim i Aquamark i on radi ok. Jedino kad pokrenem 3dmark (01 i 03) desi se ono sto sam opisao.
Jedino sto mi nakon ovoga pada napamet je da je opet u pitanju neka "optimizacija" pa da se to desava samo u 3dmarku (nije doom bas malo zahtevan, da je do karte desilo bi se i u njemu)
Uz pomoc bios editora doterao sam i 3d-lowpower i 3d voltaze (jedino 2d nisam dirao) i nije pomoglo. Cini mi se da je po sredi neki bug koji u nekim situacijama (kad je u pitanju 3dmark, t.j. aplikacija za koju postoji neka optimizacija) uopste ne promeni voltazu core-a pri prelasku u 3d rezim i onda se desi to sto se desi

Krajnje zanimljivo!
Poenta je da niko ne moze da ti garantuje da ce kartica raditi na nekoj masini?!?
ocigledno nema pravila?
Reci mi, jel se isto desava i sa modovanom i sa nemodovanom karticom?

Da, desava se u bilo kojoj varijanti. Treci kolega koji je uzeo jednu od te tri karte nema nikakvih problema. Menjao sam danas i napajanje, nisam stigao da probam sa drugim napajanjem samo za kartu i da ubacim kartu u drugu masinu koju imam pa da vidim da li u njoj radi.

[Mancha] je napisao(la):
Uz pomoc bios editora doterao sam i 3d-lowpower i 3d voltaze (jedino 2d nisam dirao) i nije pomoglo. Cini mi se da je po sredi neki bug koji u nekim situacijama (kad je u pitanju 3dmark, t.j. aplikacija za koju postoji neka optimizacija) uopste ne promeni voltazu core-a pri prelasku u 3d rezim i onda se desi to sto se desi
Pa, ako bas mislis da je ovo problem, mogao si da uradis modifikaciju biosa... upravo onog dela koji nisi dirao, tj. 2D. Da namestis da ne spusta voltazu.

Onda vidis kako se ponasa karta, i da li je to uzrok ili nesto drugo.

Dobio sam danas jednu od tih grafickih i izmerio sam 3dMark. Rezultati su sledeci 3Dmark 01: 16500 ; 3Dmark 03: 6640 ; 3Dmark 05: 1900 :d . Zna li neko u cemu je problem ili je ovo OK? Ostatak masine mozete videti u opisu...

Dalje, pokusao sam da otkljucam pipeline i vertexe, i kada to uradim 3dmark se mnogooo poboljsa (gde je imalo 45 fps sada ima 65 fps!!!). Pricam o 3D marku 2003 (Battle of Proxycon).

Medjutim problem je u tome sto nece nikako da odradi test do kraja. Negde na polovini ili malo kasnije slika na monitoru nestane, kuler na grafickoj pocne da se brze vrti i moram da ugasim komp na dugme pa da ga ponovo upalim. Uspeo sam da otkljucam sve vertexe i sve pipeline, ali isto se desava. Sto je najgore to mi se desilo pred sam kraj testa (zvuk). Isto to se desava i u igrama (posle jednog, dva ulaska slika nestane).

Sada, ima li iko ideju kako bi ovo moglo da se otkloni (voltmod, novi bios...)?

BTW, ima li veze koji pipeline i vertex otkljucavam (pipeline: 1,2, su aktivirani druga dva nisu; vertex shader: 1,2,3,5 su ukljuceni 4,6 nisu)?

Zaboravih ima jos jedna stvar kada su bilo pipeline-i bilo vertexi ukljuceni kartica nece ni da mrdne sa overclock-om (ne radi ni downlclock), tako da mozda je nesto u tome problem!?!

Poslednja izmena:
uNesc0 je napisao(la):
Zaboravih ima jos jedna stvar kada su bilo pipeline-i bilo vertexi ukljuceni kartica nece ni da mrdne sa overclock-om (ne radi ni downlclock), tako da mozda je nesto u tome problem!?!
Isto tako bese sa jednim simpsonovim Leadtekom FX6800... ni gore, ni dole.

Verujem da bi novi bios pomogao.

Evo ja sam isprobavao onu o kojoj sam gore pisao i na dve razlicite masine nece da radi.
Zapravo masina butuje i kada treba da prikaze sliku - crno, nema slike, sve stoji (Shifra 26 na Epox post LED-u)
Zakljucak: Iz nekog razloga ovo je krajnje nepouzdan proizvod i njegova nabavka predstavlja lutriju!

uNesc0 je napisao(la):
Dobio sam danas jednu od tih grafickih i izmerio sam 3dMark. Rezultati su sledeci 3Dmark 01: 16500 ; 3Dmark 03: 6640 ; 3Dmark 05: 1900 :d . Zna li neko u cemu je problem ili je ovo OK? Ostatak masine mozete videti u opisu...

Hmmm, ja na Bartonu (11*200) i sa ATI9700 (350/295) imam isti skor u 3D Marku 2001, manji u 2003 (5250) i veci u 2005 (2316). Ako je suditi po ovome zestoko bih se zeznuo ako bih uzeo doticnu karticu i pritom naleteo na primerak koji nije raspolozen za saradnju?

Evo nekih rezultata

Prilozi

• marks-6800le.png
    marks-6800le.png
    5.6 KB · Pregleda: 168
  • marks-6800le-1-aa.png
    marks-6800le-1-aa.png
    5.7 KB · Pregleda: 133
shagrath je napisao(la):
Hmmm, ja na Bartonu (11*200) i sa ATI9700 (350/295) imam isti skor u 3D Marku 2001, manji u 2003 (5250) i veci u 2005 (2316). Ako je suditi po ovome zestoko bih se zeznuo ako bih uzeo doticnu karticu i pritom naleteo na primerak koji nije raspolozen za saradnju?
3DMark2001 SE vise nije relevantan, i ne treba ga uzimati u obzir prilikom testiranja novih karti.

Mislim, ja imam (imao sam) skoro k'o taj 6800LE sa Ti4200 (16K, nesto malo preko)... a sa FX 5900 Ultra ga sijem samo tako (19K).
I sta sad, moja 5900 Ultra je brza od 6800? I don't think so...

CAR je napisao(la):
3DMark2001 SE vise nije relevantan, i ne treba ga uzimati u obzir prilikom testiranja novih karti.

Mislim, ja imam (imao sam) skoro k'o taj 6800LE sa Ti4200 (16K, nesto malo preko)... a sa FX 5900 Ultra ga sijem samo tako (19K).
I sta sad, moja 5900 Ultra je brza od 6800? I don't think so...

Ok za 2001, ali u 2005 imam 400 i kusur poena vise (2316 prema 1900). Dobro, sada moze da se raspreda o tome koliko je 3DMark kao test merodavan uopste. Mislim da cu ipak sacekati da se skupe parice za neki GT ili X800 (makar i Pro).

Evo resenja za problem:
Prvo uninstalirajte NVStrap driver u riva tuneru
Formatirajte disketu (u XP-u stavite create an MS dos startup disk), zbrisete sa nje sve sem command.com, msdos.sys i io.sys, i iskopirate ovo iz attachmenta.
Bootujte, komanda je "nvflash -5 -6 -f a.rom"

Pre ovoga meni se desilo da ponekad prodje jedan krug 3dmark03, ali vec u sledecem bi se ugasio. Sada je vrteo pola sata bez problema.
Nisam probao da li radi mod posle ovoga, nisam stigao, ali videcemo i to. Ovako daje oko 7000 i nesto (barton 2.2/200)

:wave:

Prilozi

• flash.zip
    243.4 KB · Pregleda: 88
Evo sad sam odradio sve kao sto si rekao. Uninstall NvStrap-a i RivaTuner-a komplet, i freshovanje i DOS-a pomocu one komande. Sve je proslo super i bez ikakvih problema. Ocitalo je novi BIOS (nisam stigao da zapisem broj), ali iz Windows-a mi kaze za BIOS da je 5.40.02.12 (ako je to to).

Pokrenuo sam 3dMark03 i primetio sam da je FPS malo veci nego na pocetku. Medjutim posle sedmog-osmog testa na Pixel Shader 2.0 BOOM :mad: monitor se ugasi. Ista stvar!!!

Imas li ideju sta bi moglo biti i ustvari da li tebi to radi OK? Molim te odgovori mi sto pre ne mogu da spavam kako treba. :bottle: .
Salim se, nisam ja neko dete....

BTW, jesi li probao NVStrap (da otkljucas pajpove)

Ljudi jel vi koristite posebnu granu napajanja samo za karticu ili sa njom kacite jos nesto? Mislim, ako je propisano da ide molex sa posebne grane za 6800 kartice, verovatno i LE verzija to zahteva?

Naravno da je tako povezana. Problem nije sa napajanjem.

Nego imas li je ti? Kako radi kod tebe? Jesi li otkljucao jos vertexa? (ala sam dosadan sa ovim :p )

Poslednja izmena:
Ma ne bre, to mi se desi iz prve!

Isao sam sve OK uninstalirao NVstrap, unistalirao RivaTuner, pa tek onda fleshovao karticu. Posle sam ugasio komp na 20-ak sekundi (na dugme pa iz struje). Pa ponovo ukljucio. Nakon toga sam ponovo instalirao drivere za graficku 66.81, jer je trazio. To je verovatno potvrda da je novi BIOS na kartici. Ali dzaba, posle toga KVRC...

Je li tebi radi OK. PU/VU?

Nazad
Vrh Dno