Šta je novo?

Msi Nx6600gt

• Začetnik teme Začetnik teme Dorry
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

Dorry

Čuven
Učlanjen(a)
13.07.2004
Poena
720
Ljudi pod hitno pomagajte, znam da treba da stavim ovo u sobu za 6600GT, ali ovde je pitanje vremena i graficke 🙂

Moje pitanje:

Da li da uzmem 6600GT koju pravi MSI, ili da vidim neku Ati varijantu 9800Pro/XT???

Mucim se vec mesec dana, ne mogu da se odlucim, a treba mi pod hitno graficka... Cuo sam neke pozitivne komentare, a neke ostre negativne u vidu ovog problem...

Molio bih vas da me posavetujete sto detaljnije i obrazlozljivije...

Pozdrav! :wave:

mrzi me da ti obrazlazem, ali je 6600 GT dosta bolja od gore pomenutih karti...

Moj glas ide za 6600GT, koju cu uskoro i ja da kupim 😀 Nema tu mnogo sta da se obrazlaze, nova tehnologija i slicno, sve u svemu, bolji izbor.

Dorry je napisao(la):
Ljudi pod hitno pomagajte, znam da treba da stavim ovo u sobu za 6600GT, ali ovde je pitanje vremena i graficke 🙂

Moje pitanje:

Da li da uzmem 6600GT koju pravi MSI, ili da vidim neku Ati varijantu 9800Pro/XT???

Mucim se vec mesec dana, ne mogu da se odlucim, a treba mi pod hitno graficka... Cuo sam neke pozitivne komentare, a neke ostre negativne u vidu ovog problem...

Molio bih vas da me posavetujete sto detaljnije i obrazlozljivije...

Pozdrav! :wave:

Dorry, Mislim da ne bi trebao da imas dileme. Prosto sto sto je Radeon 9800PRO van konkurencije dok XT varijanta je na ruskom Xbit-u potpuno porazena u testovima od 6600GT. Drzala se samo zato sto je 256bit-na pa je razlika mala i nije drasticna ali je ipak razlika u korist Nvidijinog ceda.

Po prvi put imam utisak da u kompu imam mocan procesor, napredne arhitekture a izdvajam pixel shadere 3.0 ( ATI jos uskoro nece dostici doticnu verziju ) i open GL 1.5. Kada bi proizvodjaci igrica iskoristili sve potencijale NV43 GPU-a tek onda bi se videla osetna razlika. Ovako ostaje zal sto su joj prepolovili magistralu ( gledaj test single i multi texturing u 3D mark-u koliko nedostaje 256bit-a ) i sto ima samo 128MB vrlo brze DDR3 memorije. 😀

U narednom vremenu pokazace se koliko je Nvidia uradila dobar posao to mogu zasigurno tvrditi i sada se vracati na zastarelu tehnologiju ( 9800Pro/XT ) nema logicnog rezona.

Bolje je da se raspitaas da li ima modela sa 256MB grafickog rama u AGP verziji. Verujem da uskoro, vrlo uskoro i 128MB video memorije bice za nove igrice malo.

Onu graficku sto si spominjao a mislim da je XTX nema ni u Becu jer sam je i ja trazio. Ova MSI je odlicna kartica i ne bi tebao da imas dileme. 🙂

Pozdrav :wave:

OK, onda 6600GT. Ali koju? MSI, Sparkle, Club3D ili Leadtek?

Imas topic napravljen samo da bi se prodiskutovalo "koja 6600GT".

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno