Šta je novo?

Msi Nx6600gt

non+ultra

Slavan
Učlanjen(a)
27.12.2006
Poena
301
Pozdrav...
Ne znam kako ali osovina na ventilatorcicu ove graficke mi se malo istopila (graficka nije overklokovana radi standardno) pa se pri tom i sam ventilator nakrivio i sad vise ne funkcionise.Zanima me da li (i gde) moze da se zameni taj ventilator (sve komplet) i ako bih ga zamenio sta da uradim kako se to ne bi opet desilo ?
Dal pomazu oni ventilatori za kuciste koji ubacuju odnosno izbacuju vazduh iz njega?
Hvala!!!

I meni se ista stvar desila sa istom grafickom. I ja bih da znam gde mogu da zamenim ventilator.
Sto se tice resenja problema, vec godinu dana je hladim osmicom sa chieftec kucista. Fiksirao sam ventilator kroz sva cetiri otvora, onim izolovanim zicama kojima se vezuju kablovi, kroz rupe na ivici ploce graficke karte a jedan kraj oko sli jezicka. Nadam se da shvatas sta pricam, i meni je smesan ovaj pokusaj opisa. A veruj mi izvedba je jos smesnija. Inace to je trebalo da bude samo za prvo vreme ali, posto se temeratura odmah spustila za jedno 5 stepeni u odnosu na temp nove karte, a 3dmark dao veci rezultat, a i mene mrzi da se mlatim oko toga, ostala je tako vec oko godinu dana i radi bez problema.
Samo se potrudi da lepo centriras ventilator na hladnjak i da je dobro ucvrstis. Nemoj da uzmes neke gole zice!!!
Naravno i ja bih da to zamenim pa da mogu bar da je poklonim nekome.

Svojevremeno sam, dok sam imao 6600gt, menjao njen fabricki hladnjak jer nisam bio zadovoljan protokom vazduha i efikasnoscu hladjenja. Nasao sam jedan Sunon 60x60mm ventilator koji je imao samo malo veci broj obrtaja i nivo buke ali dosta veci protok vazduha. Isekao sam mu kuciste i uz pomoc dvostruko lepljive trake ga fiksirao umesto fabrickog ventilatora. Odlemio sam i zice sa fabrickog ventilatora sa konektorom za graficku i povezao ih na novi ventilator. Novi ventilator ce mozda biti malo visi od starog ali gledaj da nadjes neki koji odgovara po visini, bar priblizno, milimetar vise manje nije problem. Mora se samo obratiti paznja da se novi ventilator dobro centrira u otvor da krilca ne bi kacila poklopac hladnjaka.
Bio je jedan tread na forumu gde sam postovao slike kako sve to izgleda kada se montira ali ne mogu da ga pronadjem. Umesto toga evo ti predlog kako da od obicnog 60mm ventilatora napravis odgovarajuci za tvoju graficku karticu:

Prilozi

• 60mm fan mod.gif
    60mm fan mod.gif
    35.5 KB · Pregleda: 83
hvala ljudi,o tome sam i ja razmisljao ovih dana i videcu sutra da odradim neku od ove dve kombinacije. Hvala jos jednom. pozz

Nazad
Vrh Dno