Šta je novo?

MSI notebooks - iskustva, kvalitet, kvarovi, servisi...

Vule

Čuven
Učlanjen(a)
19.03.2004
Poena
710
Dakle, interesuju me iskustva ljudi koji poseduju MSI notebookove, relativno novije generacije (tipa X2, ATI VGA, 2-3GB, 160-250GB, ta neka klasa, 450-500€), kako se ponašaju, kakav je kvalitet izrade, da li nešto počne da škripi, cvili, da otpada, da se lomi, da crkava ekran, optika i slično?

Razmišljam se da uzmem jedan (doduše, ne ja lično, već devojka), MSI ubedljivo najbolje konfiguracije daje za uložen novac (Acer, ASUS, FSC sam u startu otpisao, probao sam nekoliko povoljnijih modela - blagi užas), ima odličnu garanciju, podršku, zastupljen je poprilično, a meni je izuzetno lako da preko Pina rešim i kupovinu i eventualni servis, ali se ne bih zaletao u kupovinu ukoliko čujem dosta negativnih komentara...

Unapred hvala svima koji se potrude da podele svoja iskustva, bilo pozitivna ili negativna :)

:wave:

Nemam iskustvo sa drugim markama, ovo mi je prvi lap EX610x-091EU. Koristim ga oko 3 meseca, zadovoljan sam u globalu, ali mi se cini da kompletna plastika na njemu nije bas nesto kvalitetna. Sve mi deluje nekako mekano na dodir. Mozda je to samo moj utisak, opet kazem nemam iskustvo sa drugim markama.

Poslednja izmena:
Sve najbolje o MSI. Ako ti se neki dopada, slobodno uzimaj.

Ja sam evojci kupio E720x i mogu ti reci da sam prezadovoljan kvlitetom i performansama masine. Sve preporuke.

Imao sam 17-icu i prodao je jer je preteska za nosenje svaki dan :)
Bila je skroz OK

Uzeo sam 12-icu i ona je i danas sa nama :). Nemam mnogo zamerki. Riknuo je Mic, konektor radi, u garanciji je, ali me mrzi da ga nosim :) BTW, imao ju i onu foru da se poslaje express kurirom pa ga vrate za par dana ali ...

Dobri su.

POMOC.. GDE NACI DRAJVERE ZA GX 610 XP

Poslednja izmena:
Ja imam MSI EX 600
Čipset: Intel PM965 Express
Procesor: Intel Core 2 Duo T7500 (2.2GHz, FSB 800MHz, 4MB L2)
RAM 2GB 667MHz, hard disk 320GB 5400rpm SATA, SuperMulti DL DVD rezač
Ekran: 15.4" TFT WXGA ACV (Amazing Crystal Vision) 1280 x 800
Grafika: nVidia GeForce 8400M G (256MB VRAM), DirectX 10
Mreža: 56K modem, 10/100/1000 Mbps Gigabit Ethernet LAN, 270 Mbps 802.11a/b/g/Draft-N WLAN, Bluetooth 2.0
SoundBlaster kompatibilni audio sa integrisanim stereo zvučnicima
4-u-1 čitač kartica (SD/MMC/MS/MS Pro)
Web kamera rezolucije 1.3 MPix

Kupio sam ga 1. Jula 2008 sta reci prezadovoljan sam sa njime. Za mene nema manu svaka preporuka. I jos jedna vrlo bitna stvar kada sma kupio laptop donesem ga kuci i nije hteo da se upali vratim ga u radnju gde sam ga kupio momci pozovu servis MSI 72h 'pick-up and return' i ja za TRI dana dobijem nazad laptop kad vidim u njemu drugi procesor kada sma ga kupio bio je procesor C2D T 5450 a stavili mi C2D T 7500 i od tada sljaka kao zmaj nemam zamerku.

Iako MSI pravi relativno dobre laptopove, moja ti je preporuka da u istom cenovnom rangu IPAK uzmes neki od ASUS laptopova. Jer, kada se sve sabere i oduzme bolje su se pokazali.Pogledaj koliko je npr. prosle godine prodao laptopova MSI, a koliko Asus i bice ti sve jasno.

Iako MSI pravi relativno dobre laptopove, moja ti je preporuka da u istom cenovnom rangu IPAK uzmes neki od ASUS laptopova. Jer, kada se sve sabere i oduzme bolje su se pokazali.Pogledaj koliko je npr. prosle godine prodao laptopova MSI, a koliko Asus i bice ti sve jasno.

MSI je u prvoj polovini 2008 na provom mestu u Srbiji po prodaji notebookova... na kraju verovatno drugi iza HP-a...

Poslednja izmena:
Pa upravo taj, EX610X-091EU :)

ja ga imam i radi super vec godinu i nesto, do sada nisam imao ama bas nikakvih problema.

svidja mi se i sto ima hdmi izlaz pa mogu i da ga prikacim na veci monitor.

znam da se par ljudi zalilo na ventilator koji krci posle nekog vremena ali za sad toga nema, kuc kuc.

toplo preporucujem

p.s.
meni je prednost i full tastatura

Poslednja izmena:
Vule je ipak uzeo HP |>

Ajde da malo podignem temu iz mrtvih. Da li mi neko moze reci kakav je kvalitet tj da li se ekran rasklima posle konstantne upotrebe (otvaranja i zatvaranja)? Konkretno sam zainteresovan za model GX610-3wos.

Ni najmanje, sem sto se tastatura uglacala od upotrebe i sto na pojednim mestima plastika nije vise toliko sjajna, nikakvu bitnu promenu nisam primetio!
E da, baterija mi je na izdisaju :p

Ni najmanje, sem sto se tastatura uglacala od upotrebe i sto na pojednim mestima plastika nije vise toliko sjajna

E da je lepe srece pa da nije sjajna ni kad kupis laptop:d A sto se tice baterije mislim da je to normalno da joj snaga opada od koriscenja. A koliko je star tvoj primerak?

UZeo sam za komsinicu Msi Ex720 . Sjajan NB. Besuman, lep ekran, sve najbolje o njemu. Prvo sam instalirao Xp, pa me je zezala inbuilt camera. Vise je radila kao foto aparat. Uradim format i instaliram Vistu. Sve je cucnulo kako treba, camera takodje. E, sad. peformance rating je samo 3.5 , dok je na mom Gx600 rating 4.8.

MSI notebook

Da se složim sa kolezom, plastika je nesto manje kvalitetna, pa se vidi na tasterima koliko su korišćeni, a ima i tragova upotrebe, više nego na nekim drugim brendovima. Ali, estetika ne utiče i na kvalitet, radi i posle 2 godine odlično, nema klimanja ekrana (12"), iako je cimano svuda i vise puta dnevno se otvara i zatvara.

poz

Vrh Dno