@pixell
Ja se stvarno izvinjavam ako sam ti povredio osecanja ali to nije razlog da se diskusija ne nastavi konstruktivno zasnovana na cinjnicama.
Sto se tice testa sa OC neta foruma imas sve lepo detaljno napisano kako je radjen test ali te je izgleda mrzelo da citas.
Dodacu nesto sto ti je izgleda promaklo.ATI 5850 i 5870 u krajnjim OC postavkama jako malu razliku prave izmedju jedne i druge.Druga stvar,sto se vise OC blizi wall-u i sto vise OC-ujes kartu smanjuje se postotak skaliranja te je tu nVidia dosta bolja jer ne zaostaje jer je boost konstantan.
Pravis jednu gresku a to je sto pominjes stari test sa starijim driverima za GTX460.Upravo je situacija sada jos bolja u korist GTX460 sa krstenim driverima pogotovu ovim poslednjim jer se i dalje driveri optimizuju ka GF104 chipu.
A i pre njih razlika u igrama koju pominjes izmedju ATI 5850 nije bas tako drasticna vec u koracima izmedju 1/2/2/3/4 fps maximalno..Imas guru3d sajt i ostale priznatije sajtove pa pogledaj.
Sta se sad desava mozes pogledati ovu temu usera *******i :
http://forum.benchmark.rs/showthread.php?t=241608
Ovde se vidi jasno napredak u performansama..Sa svakim novim driverom performanse rastu i 5850 ce svakako hteo ti ili ne to da svaris biti sporija.Ako i ne bude nista bitno ali sudeci po driverima hoce.
Da li hoces da kazes da ne treba porediti GTX 460 sa ATI 5850 samo zato sto nVidia bolje skalira i ima vecu mogucnost OC-a?Mislim da je to samo nerealan izgovor.
To sto ti nisi video ne znaci da GF104 ne moze.Naprotiv GTX460 karte idu i na 1000 Mhz i preko za svaki dan i bez ovog primera MSI kartice.Imas na xtreme systems-u testove pa pogledaj samo sto su te karte naravno na vodenim sistemima zato je ovaj MSI Hawk i posebna prica jer je omogucen OC na vazdusnom sistemu!
Nista se manje ne greje ni 5850 cak i vise od 5870 a u odnosu na GTX 460 cak je nVidia i hladnija kada je OC u pitanju + nivo bucnosti cool-era.
Ono na sta sam ja aludirao a kladim se da me je retko ko razumeo je nivo performansi u odnosu na cenu proizvoda.GTX460 je jako blizu na defaultu sa OC verzijama i brzi a cena mu je sad daleko pristupacnija od 5850.Stvar je u tome da ce ove karte pregaziti ovu seriju kao sto su i 5830 ali naravno sledi pad cena,sledi nova 6xxx serija pa sve krece ponovo kruznim tokom.
@Rapture
Tacno tako,cekamo Bart Simspona da sve objasni.Revange se blizi very soon

U stvari,cekamo dva Barta posto je ono S na kraju za mnozinu

tj Pro i XT verziju.