Šta je novo?

MSI N460GTX Hawk "Talon Attack"

omnik

Čuven
Učlanjen(a)
29.06.2000
Poena
855

Uskoro stize kod nas... sta da kazem, grafika koju cu cak i ja da uzmem (iako imam vremena za igranje izmedju 15 i 20 minuta nedeljno :)).

Glavna stavka je 0.4ns memorija... default clock je na stavljen sa safe GPU/MEM 810/3900MHz ali oc potencijal... nebo je granica...najbitnije je da ce biti samo malo squplja od "obicne" Hawk koja je vec proglasena za jednu od najboljih 460GTX na trzistu.

Naravno, tu su standardni goodies kao i na Hawk...

I za one koji spavaju sa VGA ispod jastuka...

Toliko od mene...

Poslednja izmena:
prelepa je i bas "obecava" i to mnogo...ocekujemo test kad je kupis :)

A zna li se sadasnja cena obicne HAWK kartice, posto nigde je ne vidim u cenovniku?

Ova karta mi se jako dopada, samo ne znam koja ce cena biti priblizno ?

Ova karta mi se jako dopada, samo ne znam koja ce cena biti priblizno ?

Ljudi ne bih da govorim cenu, zavisi od mnogo faktora... odnos USD vs EUR, EUR vs RSD itd... i sve to na dan uvoza.
Kad stigne kod nas, napravicemo akciju na bench-u po nekoj povoljnijoj ceni....

Cisto sumnjam da ce biti jeftinija od referentne 5850.

Pa vec kao takva je brza od 5850 a da ne pominjem mali oc na gore a gde je 1000 Mhz?Podeseticu vas i vec sam kacio link.Max OC 5850 i max OC GTX460 gde je GTX460 90% brza kartica a jos tad nije moglo da se probije 1000 Mhz.Evo opet link :

Grafikon :
http://www.overclock.net/10034101-post170.html

http://www.overclock.net/overclock-...prehensive-gpu-showdown-fermi-vs-cypress.html

Ovde vise ATI 5850 nema sta da trazi,pored ove MSI izvedbe,po performansama ovo zalazi na nivo jedne 5870 tj i brze..

Sorry, ali te "review"-ove koji su se pojavili nedelju dana pre pojavljivanja GF104 još jedino ti na internetu pominješ. Ne postoji objašnjenje o postavkama svake igre, rezolucije, nivou detalja (govorim o "ektremnom" slajdu). Na tom slajdu HD5870 OC je brži 3-4% od HD5850 OC na istim klokovima ;). Nekome je tu nešto ozbiljno trotlovalo...

nVidia GTX460 jednostavno nije brži od godinu dana starog HD5850.

GTX460 overklokovan na oko 790/4000MHz je u rangu sa default HD5850. Govorim o rezoluciji 1920x1080 sa 4xAA i 16xAF. Govorim o testiranju u dvadeset igara od kojih su neke naklonjene jednoj a neke drugoj arhitekturi ali sumirano u identičnom broju igara su izvojevali pobede (minorne razlike).

Skaliranje sa overklokom kod GF104 je skoro 30% bolje od Cypressa što znači da bi za pobedu nad HD5850 overklokovanim na 950/5000 (a svaka ide toliko) GF104 trebao da radi na 970+ MHz za GPU. Izmišljati toplu vodu sa "ekstremnim" overklokom gde je očigledno bolje skaliranje doprinelo virtuelnoj pobedi GF104 je smešno. Još uvek nisam video GF104 na 1000MHz. Moj stari HD5850 je lagano preskakao tu prepreku sa simboličnim podizanjem napona i referentnim kulerom.

Iako ovde govorim o performansama, druge dve bitne stvari su zagrevanje i potrošnja. Ali to ću ovaj put preskočiti :)

EDIT: ekstremni test je bio u vreme pojavljivanja GF104 a tema je krenula malo ranije, sorry.

Poslednja izmena:
7 +1 Phase PWM Design and APS (Active Phase Switching) Technology
Compared with the 4+1 phase PWM power supply design of similar graphics cards on the market, which provide up to a maximum of 90A, the N460GTX HAWK Talon Attack graphics card not only supplies the graphics core with a sufficient current level of 120A—an additional 30A—but also provides stability for overclocking applications to allow the card to reach its full performance potential. The built-in hardware-based APS active phase switching technology regulates the number of phases and energy savings based on the workload of the graphics display core, thus simultaneously maintaining high performance while lowering power consumption.

http://www.pcmag-mideast.com/2010/0...-memory-equipped-n460gtx-hawk-“talon-attack”/

@pixell
Ja se stvarno izvinjavam ako sam ti povredio osecanja ali to nije razlog da se diskusija ne nastavi konstruktivno zasnovana na cinjnicama.
Sto se tice testa sa OC neta foruma imas sve lepo detaljno napisano kako je radjen test ali te je izgleda mrzelo da citas.
Dodacu nesto sto ti je izgleda promaklo.ATI 5850 i 5870 u krajnjim OC postavkama jako malu razliku prave izmedju jedne i druge.Druga stvar,sto se vise OC blizi wall-u i sto vise OC-ujes kartu smanjuje se postotak skaliranja te je tu nVidia dosta bolja jer ne zaostaje jer je boost konstantan.

Pravis jednu gresku a to je sto pominjes stari test sa starijim driverima za GTX460.Upravo je situacija sada jos bolja u korist GTX460 sa krstenim driverima pogotovu ovim poslednjim jer se i dalje driveri optimizuju ka GF104 chipu.
A i pre njih razlika u igrama koju pominjes izmedju ATI 5850 nije bas tako drasticna vec u koracima izmedju 1/2/2/3/4 fps maximalno..Imas guru3d sajt i ostale priznatije sajtove pa pogledaj.
Sta se sad desava mozes pogledati ovu temu usera *******i :
http://forum.benchmark.rs/showthread.php?t=241608
Ovde se vidi jasno napredak u performansama..Sa svakim novim driverom performanse rastu i 5850 ce svakako hteo ti ili ne to da svaris biti sporija.Ako i ne bude nista bitno ali sudeci po driverima hoce.
Da li hoces da kazes da ne treba porediti GTX 460 sa ATI 5850 samo zato sto nVidia bolje skalira i ima vecu mogucnost OC-a?Mislim da je to samo nerealan izgovor.
To sto ti nisi video ne znaci da GF104 ne moze.Naprotiv GTX460 karte idu i na 1000 Mhz i preko za svaki dan i bez ovog primera MSI kartice.Imas na xtreme systems-u testove pa pogledaj samo sto su te karte naravno na vodenim sistemima zato je ovaj MSI Hawk i posebna prica jer je omogucen OC na vazdusnom sistemu!
Nista se manje ne greje ni 5850 cak i vise od 5870 a u odnosu na GTX 460 cak je nVidia i hladnija kada je OC u pitanju + nivo bucnosti cool-era.

Ono na sta sam ja aludirao a kladim se da me je retko ko razumeo je nivo performansi u odnosu na cenu proizvoda.GTX460 je jako blizu na defaultu sa OC verzijama i brzi a cena mu je sad daleko pristupacnija od 5850.Stvar je u tome da ce ove karte pregaziti ovu seriju kao sto su i 5830 ali naravno sledi pad cena,sledi nova 6xxx serija pa sve krece ponovo kruznim tokom.

@Rapture
Tacno tako,cekamo Bart Simspona da sve objasni.Revange se blizi very soon :) U stvari,cekamo dva Barta posto je ono S na kraju za mnozinu :) tj Pro i XT verziju.

Poslednja izmena:
Meni je stvarno zao da brisem poruke, a posebno kao ove iznad moje poruke kad neko ulozi vreme u pisanje...
Ipak, ako nastavite sa off topics ATI vs NV i sl... obrisacu sve.

Tema je N460GTX Hawk "Talon Attack", ako nemate komentara na ovu perjanicu onda nemojte nista komentarisati.

Hvala

[off topic]
Nisi ti mene razumeo druže. Uh, odakle da počnem.
Ja sam obe kartice (GTX460 i HD5850) imao u svojoj mašini, obe kartice overvoltovao i hladio vodom i to sve pre oko mesec i po dana (258.xx drajveri). Lepo sam napisao u nekoj od tema koliko je GTX460 sporiji od HD5850 i kako jako lepo skalira ali ti i dalje "terate" vodu na svoju vodenicu. GTX460 je ektra proizvod. Potpisujem! Nema bolje grafike za te pare trenutno. Pa upravo sklapam dve konfiguracije sa tim karticama. Ali ŠBB-KBB varijante mi ne ulaze u uho.
Ovo što si rekao o OC wall-u jasno govori da je taj wall dostignut ranije (mislim da je 1050MHz za GPU maksimum kod Cypress-a, preko toga se dobijaju samo lošji rezultati) i nakon toga kartica počinje da trotluje.

Tek sad videh temu user-a *******i. Sve pohvale. Tu je samo dokazano ono o čemu pričam i to tačno svaka stavka.

Situacije gde GF104 može dobiti Cypress:
1. Opasno overklokovana GF104
2. GF104 sa svih 384SP-ova (verujem, brža i od HD5870)
3. Dve u SLI-u

EDIT: Evo jednog testa od pre deset dana ;)

Kao neko ko je imao obe kartice ne tako davno, I rest my case.
[/off topic]

Izvinjavam se na ovome i neću dalje zagađivati temu.

on topic,

N460GTX Hawk "Talon Attack" ukoliko bude u rangu ~250€ biće odlična kupovina, bar u naredne tri nedelje nedelje. :)

Poslednja izmena:
On topic: ja je uzimam 100% ako bude ta akcija, tako da javljajte novosti obavezno :)

Da li se zna kada bi otprilike uopste trebala da stigne?

u svakom slucaju voleo bih da je probam ali da vidimo prvo sta kartica stvarno moze pozz:guitar:

Znaci uporedo sa serijom 6, bice zlo kupcima, to je ocigledno. :)

...

N460GTX Hawk "Talon Attack", sto se tice akcije na ovu kartu da li ima odredjen broj kartica na akciji ili ce biti dok zalihe traju ili pak svi koji se odredjenog datuma jave i rezervisu ?

Kartica taman po meri...

Stize sutra najverovatnije kod jednog velikog retailera, cena ce biti ~23000 din sa PDV.

:banana:

To dodje oko 220 Eur?Cena je i vise nego povoljna za takvu kartu..Best buy definitivno ili ti I must have..
Chears:bottle:

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno