playerPA
Čuven
- Učlanjen(a)
- 20.12.2003
- Poena
- 650
U petak je karta iz subject-a dospela u moju makinu. :-devil-: Zamenila je Gigabyte-ov 8800GT model sa Zalmanovim hladjenjem. Dvoumio sam se prilikom kupovine da li da uzmem 280GTX ili 260GTX, ali prilikom probe kartice (ovom prilikom se zahvaljujem Nenadu iz Zemuna) na mom setup-u, zakljucio sam da nema potrebe da dajem jos 110e za jaci model:smash:. Imao sam nedoumice oko toga da li ce karta raditi na napajanju od 500W (Antec NEO 500HE), ali su i one bile otklonjene kada sam ubo karticu i zapoceo mini test. Bio sam iznenadjen kako je sistem necujan, cak se ni ventilator na napajanju (u pitanju je 8ca) nije zavrteo na visim obrtajima (vazduh koji je izlazio iz njega je bio mlak) kada je grafika bila pod punim opterecenjem. Ipak u 3D modu kada se kartica optereti ventilator na njoj pocinje da ubrzava i temperature ocas posla skoce na 80C.
Nego da se vratim na samu karticu
Default klokovi na kojima dolazi iz MSI-a su 620/1296/1080 i oni su vec u startu visi u odnosu na referentni model koji radi na 576/1242/999Mhz. Nisam mogao da izdrzim, a da ne vidim koliko ova "bebica" moze
te sam je poterao na 725/1450/1250Mhz bez ikakvih modova i provrteo par testova. Ono sto me je najvise odusevilo je kako "kriza" klizi u odnosu na prethodniku (8800GT fabricki OC na 700Mhz). U 1680x1050 HIGH podesavanja na staroj karti sam imao 31fps, a sada 51fps. Cak i sa ukljucenih 4xAA prosecan framerate je oko 41! Ja .... prezadovoljan :banana:
Nego da se vratim na samu karticu