Šta je novo?

MSI mx440 TV-Out problem...

Igvan

Čuven
Učlanjen(a)
09.09.2002
Poena
620
Imam navedenu kartu i trenutno instalirane 4403 detonator drajvere.

Problem je u tome sto na tv-u imam samo background desktopa (jedna boja na televizoru) , nema ikona nema filma ili igre kada ih startujem...

U meniju Strat\Control panel\nVidia desktop manager\tools\move icons mogu da prebacim ikone na TV ali onda na monitoru ostajem bez njih :?:

Ako imate ideju javite...

Procitaj moj post o overlay subtitles ili tako nesto slicno i uradi detaljnu pretragu foruma, posto je odgovarano mnogo puta na to.

Jedan nacin je da ukljucis overlay u properties graficke karice na auto-select umesto disabled.
Drugi nacin je da kada izabere extended desktop kao TV samo prebacis prozor sa filmom na TV. Mozda nece raditi sa svakim pkayerom ali meni radi sa BSPlayerom i sa MV2Playerom (pogledaj diskusiju "novi odlican divx player"). Mozda ce za to biti potreban directx9 (meni to pre nije radilo, sada radi, jedino sam u medjuvremenu menjao directx i detonatore).
Takodje ti preporucujem fenomenalni program Tvtool 8 (citaj i o njemu na forumu).
Igrice ne mozes da gledas na TV - samo filmove.

Laza je napisao(la):
Procitaj moj post o overlay subtitles ili tako nesto slicno i uradi detaljnu pretragu foruma, posto je odgovarano mnogo puta na to.

Jedan nacin je da ukljucis overlay u properties graficke karice na auto-select umesto disabled.
Drugi nacin je da kada izabere extended desktop kao TV samo prebacis prozor sa filmom na TV. Mozda nece raditi sa svakim pkayerom ali meni radi sa BSPlayerom i sa MV2Playerom (pogledaj diskusiju "novi odlican divx player"). Mozda ce za to biti potreban directx9 (meni to pre nije radilo, sada radi, jedino sam u medjuvremenu menjao directx i detonatore).
Takodje ti preporucujem fenomenalni program Tvtool 8 (citaj i o njemu na forumu).
Igrice ne mozes da gledas na TV - samo filmove.

Procitao sam puno toga sa foruma i sve se svodi na to sto si mi ti savetovao. Moram reci da me je sve to jako zbunilo, a evo i zasto...

Sa proslom verzijom detonatora nisam imao nikakvih problema, sve sto sam imao na monitoru imao sam i na televizoru (igre, film, desktop, programi...)
Neznam, neverujem da programeri drajvera mogu da naprave takvu gresku i dovedu do komplikacija... bice da je bilo namere... mozda preterana eksplatacija divx-a (dil sa DVD industrijom)?

Meni iz nepoznatog razloga TVTool 8 (tv out) nece da radi lepo na mom Abit Siluro GF4 MX440... Preko Nvidia-jinih drajvera radi tv out, ali ja bih voleo kada bih mogao to da namestam preko TVToola, mislim daleko je jednostavnije i brze (1 klik)..
Da li neko zna o cemu se radi?

Objasni malo detaljnije kako nece da ti radi. Da li izbacuje neku poruku? Moras imati instalirane detonatore preko 44 ili tako nesto mislim. Meni isto nije radilo sa 44.03 pa sam skinuo fantasticne 45.20 - mozes ih naci na http://www.3dchipset.com/drivers/index.php i velicine su ~7MB - instaliraju se iz device managera preko update driver. Probaj pa javi, ja sam se odusevio - samo jednim klikom dobijam ono za sta je potrebno mnogo kliktati u detonatorima + sto koristim daljinski tako da jednim pritiskom prebacim sliku na TV.

Laza je napisao(la):
Objasni malo detaljnije kako nece da ti radi. Da li izbacuje neku poruku? Moras imati instalirane detonatore preko 44 ili tako nesto mislim. Meni isto nije radilo sa 44.03 pa sam skinuo fantasticne 45.20 - mozes ih naci na http://www.3dchipset.com/drivers/index.php i velicine su ~7MB - instaliraju se iz device managera preko update driver. Probaj pa javi, ja sam se odusevio - samo jednim klikom dobijam ono za sta je potrebno mnogo kliktati u detonatorima + sto koristim daljinski tako da jednim pritiskom prebacim sliku na TV.

Nema nikakve poruke , jednostavno imam samo background na TV-u i nista drugo.
Novi detonatori koje si ti skinuo su beta verzija i ima ih za Win2000 i XP ali ne i za Millennium koji ja koristim...
Sve u svemu stvar je jasna, u pitanju su drajveri...ne ostaje mi nista drugo nego da sacekam nove za moj OS.

Da li si sigurno uspevao da igras igrice na TV-u i sa kojim drajverima? Posto to meni nikad nije uspevalo.

Laza je napisao(la):
Da li si sigurno uspevao da igras igrice na TV-u i sa kojim drajverima? Posto to meni nikad nije uspevalo.

Apsolutno DA. Drajveri su 30.00.

Evo sad sam i ja probao i radi! Do sada sam probavao ali samo sa extended desktop sto naravno nije radilo, ali radi ako se samo na TV-u pusti igra ili se stavi clone - pa se onda igra vidi i na monitoru i na TV-u. Nego jesi li ti uspeo da uradis nesto?

Sada sam ponovo procitao tvoj prvobitni post i shvatio sam sta ti treba. Nemoj da stavljas extended desktop vec udji u display properties->settings->advanced->geforce->nview display mode->clone i tada ces imati istu sliku i na monitoru i TV-u ili mozes display properties->settings pa kliknes na display 2 (TV) stavis attached pa primary i posle broju 1 iskljucis attached. Tada ces imati sliku samo na TV-u, mada je sve mnogo lakse preko Tvtool-a

Laza je napisao(la):
Sada sam ponovo procitao tvoj prvobitni post i shvatio sam sta ti treba. Nemoj da stavljas extended desktop vec udji u display properties->settings->advanced->geforce->nview display mode->clone i tada ces imati istu sliku i na monitoru i TV-u ili mozes display properties->settings pa kliknes na display 2 (TV) stavis attached pa primary i posle broju 1 iskljucis attached. Tada ces imati sliku samo na TV-u, mada je sve mnogo lakse preko Tvtool-a

Lazo CAREEEEE!!!
Resena je stvar , sve funkcionise...
Kao sto si rekao problem je bio u extended desktop (treba da je iskljucen).
Hvala i ziveli cheers

Vrh Dno