Šta je novo?

MSI MegaStick I vs. II

jox

Čuven
Učlanjen(a)
07.01.2003
Poena
680
Koristim keca duze vreme i uocio sam dobar broj sitnijih bugova, pa me zanima ima li ih kod dvojke.
1. Odseca prvih ~sekundu od pesme.
2. Random f-ja je ocajna. Kad stavim na random, svaki put je ISTI random raspored!!!
3. U toku snimanja, snima dobro ~15 sekundi, onda preskoci 1 sekundu. TJ. u snimljenom wav-u nema te jedne sekunde. ( napomena: ovo sam probao samo pri 48k ) i tako u krug, a kad "snimam tishinu" :) cuju se peroidicni zvuci koje stvara sam MSI (shum).
4. Dolazi do znacajnog "probijanja" tj. ogromnog izoblicenja pri iole vecem intenzitetu zvuka pri snimanju ( npr. pevanje).
5. Ne radi korektno sa nForce2 plocama ( probano 3 komada MSI sa NF7, NF7-s i Soltek nForce plocom), tj sa USB kontrolerom na njoj.
6. Ima li dvojka vishe koraka za pojacavanja?

5. meni radi normalno na nf7-s....skroz normalno

1 Nisam primetio?
5 Na NF7-S je sve shljakalo kako treba ;)
6 Ne znam koliko ima I ali su ovde malo nagli prelazi!

Nemam ga bash dugo pa nisam sve ni probao ;)

I meni je radila normalno na NF7-S ;) Al nas ima... Dvojka je sigurno bolja, ali nisam je detaljno testirao, tako da bas na te stvari koje si pitao nemam pravi odgovor. Najbolje da pozajmis od nekoga sa foruma (i das mu nesto zauzvrat :)) pa da probas...

sigurno je da ne radi bash najbolje za nForce2 plocama ( MSI kec). Juce sam probao i na Epox-u, i nishta. I to vishe komada. Shto se tice 1) mozda nije celu sekundu, ali sigurno odseca neki kraci interval. Najvishe me zanima 3) i 4) kod dvojke.

Meni MSI kec radi na EPOXU 8RDA+ (N-vidia drajveri sa epox sajta). Od bagova meni najviše smeta gubitak podešavanja ekvilajzera nakon snimanja preko USB-a. Nemam odsecanje početka pesme. Random i kod mene pušta istim redom. Radio snima korektno a voice dosta zamuti ako je izvor daleko. Tu bi verovatno mikrofon pomogao. Skinuo sam update firmvera sa MSI sajta ali nikako da to odradim. Možda zato što mi ovi bagovi ne smetaju toliko. držim se onoga "Što radi ne diraj".

da li je potrebna instalacija drajvera za mega stick ili ga komp odmah prepozna ovo mi je jako vazno jer ako mi trebaju drajveri onda nema svrhe da ga kupjem jer na kompovima na kojima sam limited user na mogu da ga koristim

ne trebaju drajveri ako koristish win me, 2000 ili xp, ali sa limited user pravima pitanje je da li mozhesh da ga prikljuchish (iako ne trebaju dodatni drajveri, ipak se instalira hardver, pa zavisi kako je podeshen windows)..

shto se bagova tiche, jedini koji ja primecujem (i nervira me do jaja) je da zaboravi podeshavanja kada se ubode u usb, pa svaki put kad menjam muziku moram da podeshavam eq, osvetljenje i te gluposti..

koristim samo mp3 funkciju, tako da za bagove sa snimanjem ne mogu nishta da kazhem..

jox je napisao(la):
Koristim keca duze vreme i uocio sam dobar broj sitnijih bugova, pa me zanima ima li ih kod dvojke.
1. Odseca prvih ~sekundu od pesme.
2. Random f-ja je ocajna. Kad stavim na random, svaki put je ISTI random raspored!!!
3. U toku snimanja, snima dobro ~15 sekundi, onda preskoci 1 sekundu. TJ. u snimljenom wav-u nema te jedne sekunde. ( napomena: ovo sam probao samo pri 48k ) i tako u krug, a kad "snimam tishinu" :) cuju se peroidicni zvuci koje stvara sam MSI (shum).
4. Dolazi do znacajnog "probijanja" tj. ogromnog izoblicenja pri iole vecem intenzitetu zvuka pri snimanju ( npr. pevanje).
5. Ne radi korektno sa nForce2 plocama ( probano 3 komada MSI sa NF7, NF7-s i Soltek nForce plocom), tj sa USB kontrolerom na njoj.
6. Ima li dvojka vishe koraka za pojacavanja?
Da li je neko mozda sredio ona odsecanja da diktafonu, mislim nekad ih ima, nekad nema. Ne kapiram ni sta ih izaziva, malo zbunjuje i smeta. Help?

Na pocetku snimanja glasa javlja se zujanje, koje je posledica toga shto sam MSI MegaStick I zuji (bez da se pusti muzika || radio) kad je ekran osvetljen, tj. bolje recheno, zuji ekran ( thanx to Zaghy).

Ma moj nije ukljucen, nije u pitanju zujanje, vec odsecanje...
postoji li mogucnost podele pesama po direktorijumima?

cool, thanks

ali bre kako da izaberem da pustam ziku iz tog direktorijuma?

Poslednja izmena:
To bi bilo lepo. Nešto kao play liste organizovane po folderima.
Na kecu to nije moguće (koliko ja znam) ali se folderi, ako su kao takvi ubačeni u plejer, uredno prikazuju u win. exploreru.

Bokaco je napisao(la):
Ma moj nije ukljucen, nije u pitanju zujanje, vec odsecanje...
postoji li mogucnost podele pesama po direktorijumima?
Pricham o dva totalno ne povezana bug-a.
Jedan je odsecanje pesme, a drugi je zujanje samog MegaSticka kad je ekran osvetljen. To se moze i cuti prislanjanjem MegaSticka na uvo u POTPUNOJ tishini. Naravno to zujanje MNOGO vishe smeta pri snimanju, jer se onda chuuuuuje.

Ja sam pitao za stavku 3. iz prvog posta, to zujanje nisam primetio jer retko ne snimam glas nocu..., pri muzici ne smeta.

gagast je napisao(la):
To bi bilo lepo. Nešto kao play liste organizovane po folderima.
Na kecu to nije moguće (koliko ja znam) ali se folderi, ako su kao takvi ubačeni u plejer, uredno prikazuju u win. exploreru.

Da bilo bi lepo....
Znam za foldere u exploreru.
Da li radi sa play listama i kako ako nije tajna? :D

Vrh Dno