Šta je novo?

MSI MegaBook S270

Paradigma

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
09.07.2000
Poena
740
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel Core i9-10850K | Corsair Hydro Series H80i v2
Matična ploča
ROG MAXIMUS XII HERO (WI-FI)
RAM
Trident Z RGB DDR4-4000 CL18-22-22-42 1.35V 32GB (4x8GB)
GPU
PNY GeForce RTX 3080 Ti 12GB XLR8 Gaming REVEL™ EPIC-X RGB™ Triple Fan
Storage
Samsung SSD 970 PRO 1TB | Samsung SSD 970 EVO Plus 2TB | WDC WD80EFAX | WDC WD80EFBX
Zvuk
Sound Blaster Z
PSU
Cooler Master V1000
Kućište
Thermaltake Level 10
Monitor
ROG SWIFT PG348Q
Miš & tastatura
Logitech G903 Lightspeed Wireless | Logitech PowerPlay | Corsair K70
Ostale periferije
BOSE Companion 50
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Laptop je opravdao moja očekivanja ali uočio sam jedan problem pa me zanima da li je to svojstveno celoj seriji (pa postoji neko softversko rešenje/zakrpa) ili je to samo slučaj sa ovim primerkom (pa će morati reklamacija da radi). Desilo mi se (2x u roku od svega nekoliko dana koliko sam ga imao na raspolaganju) da neki od procesa (čini mi se sistemskih) doživi "not responding" i da jedino pomaže brute force isključivanje. Posle toga sistem krene da bootuje i stane kod BTHidMgr.sys drajvera (safe mode sa logovanjem). Pošto nisam puno izmenio konfiguraciju vratio sam default stanje koristeći ugrađeni image. Sa sveže presvučenim imidžom je podigao sistem. Drugi put se stvar ponovila ali je ovog puta i svež image bio nedovoljan da se mašina izbutuje ali je uklanjanje baterije i njeno ponovno vraćanje pomoglo da u narednom pokušaju računar ipak izbutuje. Dakle ovo misteriozno ponašanje koje se ponovilo me je zabrinulo, i ostaje da proverim da li će uklanjanje baterije pomoći ako se opet dogodi opisana situacija a pre vraćanja sistema iz imidža. Meni deluje da se ugrađeni bluetooth modul ne inicijalizuje korektno i da se zato prilikom inicijalizacije pridruženog drajvera stvar smrzne.

Pre par meseci sam se nedelju dana igrao jednim primerkom i nisam imao nikakvih problema.

Cuo sam i ja da postoje problemi sa Bluetooth-om na tom modelu, ali ne znam detalje... Meni je primerak koji je uzet nasumice sa Pakom-ovog lagera radio sasvim dobro, bas kao i primerak koji sam pre godinu dana dobio od MSI-ja na test...

delimir je napisao(la):
Cuo sam i ja da postoje problemi sa Bluetooth-om na tom modelu, ali ne znam detalje... Meni je primerak koji je uzet nasumice sa Pakom-ovog lagera radio sasvim dobro, bas kao i primerak koji sam pre godinu dana dobio od MSI-ja na test...

Pre mesec dana sam kupio jedan takav svome direktoru i sam sam se malo igrao sa njim. Takodje je kupljen u Pacom-u i nisam imao nikakvih problema u radu ali sam takodje imao problema sa Bluetooth-om.

I ja sam cuo za problem sa Bluetooth-om kod ovog modela,mozda ti je bolje da ga menjas za neki drugi ako mozes?

pomenuti model radi savrseno, ali moj favorit je uvek sony vaio, iako je to potpuno druga prica i cenovna kategorija.

Kolega mi kaze da njegov nece da primi makismalnih 2gb rama, radi samo sa 1.5GB. Reklamirao je jedan ali se i posle popravke (zamene ploce jer nije radila mrezna kartica ili tako nesto) potpuno isto ponasa...

Naslednik S270 -> S271

MrBug je napisao(la):
ja imam pomenuti model i BT radi savrseno.

poz

da citiram sada samog sebe za kaznu... :smash:

sve radi savrseno i dalje...ali danas sam slucajno primetio da je malo "napukla" plastika od levog klika na touch-pad-u...ne verujem :mad:

nije mi se svidelo toliko ovakvo resenje za tastere ali da dodje do ovoga definitivno nisam ocekivao ?

Sta je pametno uraditi sada? Da reklamiram da trazim da mi "zalepe" novi taster ?!?

HELP ! :bottle:

MrBug je napisao(la):
da citiram sada samog sebe za kaznu... :smash:

sve radi savrseno i dalje...ali danas sam slucajno primetio da je malo "napukla" plastika od levog klika na touch-pad-u...ne verujem :mad:

nije mi se svidelo toliko ovakvo resenje za tastere ali da dodje do ovoga definitivno nisam ocekivao ?

Sta je pametno uraditi sada? Da reklamiram da trazim da mi "zalepe" novi taster ?!?

HELP ! :bottle:

Pa svakako probaj da reklamiraš. Mada - znaš kako to ide sa tim stvarima, uvek može biti "garantni rok ne pokriva fizička oštećenja" ...

U svakom slučaju, ja bih probao da reklamiram.

Poz,

Vrh Dno