Šta je novo?

MSI Mega Player 533 i Flashovanje

raindog

Čuven
Učlanjen(a)
08.10.2002
Poena
649
imam verziju sa 256MB bez FM crni

trenutno ima verziju 1.00.06 a vidim da na netu ima verzija 2.

u upustvu koje sam skinuo na sajtu je na "malo cudnom" engleskom objasnjeno kako se to radi (vidi se da je neki kinez prevodio), pa me interesuje da li je neko radio ovaj poduhvat i da li je uspelo. Ako da moze li neki kraci help?
Da li se player zauvek gubi ako se zezne nesto prilikom flashovanja?

Instaliras program sa diska i iskopiras u direktorijum gde je instaliran ono sto skines sa net-a.
Izvadis bateriju, drzis taster za paljenje i tako utaknes u racunar. Kada ga prepozna kao recovery device pustis taster i eventualno ga uputis na driver (ako trazi). Zatim pokrenes "Update" i pustis ga da odradi svoje i to je to.
U vecini slucajeva je pogresno ufleshovan player moguce oporaviti, tako da nismo imali problema te vrste sa garancijom.
Neki playeri su podrzavali samo starije verzije firmware-a (mislim na 511 playere koji su u zavisnosti od hardverske revizije podrzavali ili 1.x ili 2.x firmware), gledao sam da li je to i ovde slucaj, ali nema nikakav info, pa ce valda raditi. U svakom slucaju za ne daj boze imas na CD-u originalni firmware.

hvala... mada meni u kutiji nisam dobio nikakav cd :(

ima li neko orginal cd sa driverom i firmware-om... meni ovi su ili izvadili iz kutije ili je greska u pakovanju....

Pogledaj na oficijelnom sajtu. Tamo bi trebao da se nalazi originalni firmware, a ti ga skini i imaj ga spremnog na hardu za svaki slucaj!

odradio sam na rizik bez toga...

radi sve ok samo jedina dodatna stvar koju sam dobio sa novim frimware-om a to je "playlist" ne radi, dakle nista nisam postigao flashovanjem :(

raindog je napisao(la):
radi sve ok samo jedina dodatna stvar koju sam dobio sa novim frimware-om a to je "playlist" ne radi, dakle nista nisam postigao flashovanjem :(
Nisam mogao odmah da probam novi firmware pošto mi je player bio na servisu (neki problem s uključivanjem). Sada sam odradio update i playlist mi radi kako treba, jedino mi je trebao koji minut da skapiram kako se koristi. Nije mi baš jasno što kod tebe ne radi i u čemu je problem. Na koji način ne radi? A nije da se ništa drugo ne dobija flešovanjem. Ono što sam za sada primetio je da je rešen bug sa equalizer-om i više nema njegovih fajlova u memoriji (onih "skrivenih").

PA mozda ni ja nisam skontao kako rad :)... ja kad udjem u playlist ne mogu nigde da mrdnem pa ga moram iskljuciti... verovatno nesto ne radim kako treba :)

Ja kad udjem u playlist (ono kad drzis dugme M malo duze pa playlist) ispise mi MPEG PLAYER i to mogu da ukljucim i da iskljucim ali kad udjem u taj meni jedini nacin da izadjem je da isljucim player.

Kako je kod tebe?

raindog je napisao(la):
Ja kad udjem u playlist (ono kad drzis dugme M malo duze pa playlist) ispise mi MPEG PLAYER i to mogu da ukljucim i da iskljucim ali kad udjem u taj meni jedini nacin da izadjem je da isljucim player.

Kako je kod tebe?
I meni je tako izgledalo u prvom trenutku. Dakle, kada dođeš do MPEG PLAYER držiš malo duže taster za sledeću pesmu i ući ćeš u listu pesama koje su ti na plejeru. Obeležiš pesme koje hoćeš i potom se dužim držanjem tastera za prethodnu pesmu vraćaš na MPEG PLAYER (koji više neće biti obeležen ako si makar i jednu pesmu isključio sa liste - nemoj da te to zbuni, tako i treba da bude). Još jedno duže držanje "prethodnog" tastera i vratio si se u osnovni meni. Ideš na PlayMode, izabereš Playlist i to je sve. Još jedna napomena - ako u startu isključiš MPEG PLAYER sve će ti pesme biti neobeležene, što je meni bolja varijanta. Lakše mi je da označim 10, nego da isključujem 40.
ZoNi je napisao(la):
e... moze malo pitanje: zasto ste flashovali??? Moja sestra koristi 533 vec mesec dana i kaze da sve super radi (sa originalnim softverom, naravno)
Radilo je i kod nas sve super, ali hoćemo i više od toga :) Ako si čitao šta je pisano trebalo bi da je jasno. Dodata je mogućnost pravljenja playlist-e i ispravljen problem sa equalizer-om (ako sestra nije primetila, verovatno ga nije ni koristila - mislim na equalizer, ne na player).

To care hvala ti!!!!!!!!!!!

inace savet jedan. stavis po direktorijumima pa onda samo izaberes one diretorijume koje hoces da slusas :)

raindog je napisao(la):
inace savet jedan. stavis po direktorijumima pa onda samo izaberes one diretorijume koje hoces da slusas :)
Ovo je mnogo dobro! Nisam provalio do sada jer nisam ni pravio foldere (nije imalo smisla). A opušteno se bira i unutar foldera. Nemogućnost rada sa folderima i pravljenja liste mi je bila najveća mana ovog plejera. Nisam verovao da će to dodati kroz firmware jer mi nije jasno šta od funkcija sada odvaja neke skuplje plejere od ovog.

to lavovi.....
hvala na obavestenju,mislio sam da to nikada nece moci . jeeee

Imam MSI 533 sa FM radiom i 256mb. Stavio sam karticu od 512 Mb Kingston i kada kopiram fajlove na SD karticu, nemoguce je kopirati vise od 255 fajlova iako je kartica popunjena do pola ??? Jednostavno kartica se popuni otprilike do pola (oko 240mb) i onda se javi poruka tipa remove write protection Kada napravim folder na kartici moguce je kopirati fajlove u taj folder i popuniti karticu do kraja ? Sta se dogadja ? Firmware je 1.00.06 i formatirao sam karticu iz programa za flesovanje firmware-a koji dolazi na MSI CD-u. Sta se dogadja ?

A jel moze neko da mi odgovori kako neki 533 radi kao usb1.0 a neki kao usb2.0??

moj radi kao usb 2 posto sam kod sestre kacio a ona ima samo usb 1 i buni se win ono kao moze ovaj uredjaj i brze.

probaj i za to da flashujes :)

moj ima fw 1.000.6 a juce je drug kupio isti i radi kao usb2.0... skinuo sam fw 2 danas pa cu probati...

Super! Fleshovao sam ga danas sa fw2 i nece ni da se upali niti ga komp vidi??!!?? Neka ideja?

ima li nacina da 538 ima playliste ili to samo 533?

Super! Fleshovao sam ga danas sa fw2 i nece ni da se upali niti ga komp vidi??!!?? Neka ideja?

i meni je to bilo .... ili nisi dobro odradio postupak ili si uzeo pogresnu verziju firmweara... odradi ponovo

Ni kod mene ne radi novi firmware. Pokusavao sam nekoliko puta ali nista. Da li neko zna razlog ?

probao sam da ubacim novi firmware ali posle toga nece da se upali niti ga kompjuter vidi probao sam vise puta ali nikako nece moram samo da vratim stari.

ili nisi stavljao dobar (onaj koji odgovara tacno tvojoj verziji) ili nisi imao sve potrebne fajlove

pa skinuo sam sa msi-evog sajta za 533 i prekopirao ih u instalacioni folder onog programa njegovog i pregazio one fajlove koji su bili tamo, sad skidam nove drajvere pa cu da vidim dal ce da radi

e ljudi sad sam ga totalno ubio. Instalirao sam drajvere 1.672 i probao da ubacim novi firmware, ali nije radilo ali sad ne mogu da vratim na stari jer mi ni sa novim ni sa starim drajverima izbacuje "Media state not recognized" svejedno da li drzim PLAY sve vreme update-a ili samo dok ga prepozna kao recovery ili ne drzim uopste uvek izbacuje isto. Pomazite ljudi ubio sam ga totalno, a ne znam dal ce da mi prihvate reklamaciju posto je u garanciji????

Primetio sam da postoji problem sa MSI Mega Player 533 , tacnije ubacio sam mu 1GB karticu i napunio je muzikom, kada se podesi lista i iskljuci plejer pri svakom sledecem paljenju on se uzasno dugo pali nevezano u kom sam play modu, nekih 1 do 3 minuta, u zavisnosti sta je sve stiklirano u listi.
Skapirao sam da ima problem sa ucitavanjem liste, pa me zanima da li jos neko ima slicne probleme i da li ih je nekako resio?
(moj model je 533 sa 256MB bez FM a kartica Apacer 1GB, a drugar ima 533 256MB sa FM i njemu se dugo pali sa 512MB SD Kingston)
Pozdrav
s

Primetio sam da postoji problem sa MSI Mega Player 533 , tacnije ubacio sam mu 1GB karticu i napunio je muzikom, kada se podesi lista i iskljuci plejer pri svakom sledecem paljenju on se uzasno dugo pali nevezano u kom sam play modu, nekih 1 do 3 minuta, u zavisnosti sta je sve stiklirano u listi.
Skapirao sam da ima problem sa ucitavanjem liste, pa me zanima da li jos neko ima slicne probleme i da li ih je nekako resio?
(moj model je 533 sa 256MB bez FM a kartica Apacer 1GB, a drugar ima 533 256MB sa FM i njemu se dugo pali sa 512MB SD Kingston)
Pozdrav
s

Ima li neko slicno iskustvo sa manjim karticama, od npr 256MB?

Nazad
Vrh Dno