Šta je novo?

MSI Mega DJ

yooyo

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
28.06.2005
Poena
730
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Optički internet
Da li neko ima iskustva sa ovom spravicom? U pitanju je mali FM predajnik za kola na koji zakacis neki mp3 player (npr. iPod) i on emituje na jednoj od 4 FM freq muziku. Muziku bi trebalo da nadjes na radiju u kolima.
Ja sam kupio ovu spravicu, ali nisam zadovoljan kako radi... Na sve 4 freq (88.1, 88.3, 88.5 i 88.7) postoje neke stanice koje emituju "krmetinu" i koje su jace od tog malog predajnika. Tek u nekoj rupi (npr, parking ispod Merkatora) moze da se uhvati signal, ali je loseg kvaliteta.

Mene interesuje, da li je neko probao ovu ili slicnu spravicu i da li funkcionise kako treba (mozda je moj primerak neispravan)? Da li postoji mogucnost da se nesto tweakuje pa da radi bolje.

moja iskustva su sledeca: cinjenica je da stvar ne radi u potpunosti kako bi neko ocekivao. mada ima nekoliko stvari koje su barem kod mene uticale na poboljsanje kvaliteta prijema. prva razlika je bila kada sam ocistio konektore upaljaca u kolima. posto isti je koriscen pre 10 godina metal je oksitirao i kontakt sa mega dj je bio ocajan tako da svako malo pomeranje u toku voznje je rezultiralo krcanjem.... zatim sve frekvencije ne rade svugde isto, tako da u zavisnosti od toga menjanja je moze biti potrebno. posebno sto smetaju stanice koje kako kazes emituju krmetinu i po definiciji imaju spektakularno jak signal. jos nesto, moj radio u kolima ima cini mi se neke preferencija za cini mi se dve od 4 frekvencije koje su predefinisane na uredjaju.
probaj mozda i pomogne.
srecno

Hvala na odgovoru. Probao sam sve.. cak i kod kuce rastijanje od emitera do tunera je manje od 3m pa opet ne radi kako treba.. Cak i setanje po sobi utice na prijem !!!

Mislim da je bolje resenje adapter u obliku kasete (video sam negde i-pod varijantu, oko 700 din) koji ubodes u izlaz i ubacis u kasetofon. Provereno radi, ortak ima neku shit varijantu i nema problema s' njim.

Vrh Dno