Šta je novo?

MSI M655 boot problem

tartuf

Slavan
Učlanjen(a)
07.12.2006
Poena
304
Problem je sledeci, kada upalim laptop dodje do boot prozora "starting windows xp" radi nekih 10 sec i zaglavi. Resetujem ga i pokusam da dignem sistem, ubacim xp cd da ga boot-ujem krene da radi, prebacuje pocetne podatke i zaglavi.:mad: Ako neko moze da mi kaze u cemu je problem bio bih mu veoma zahvalan:) Da zna bar sta je crklo:wall:
Unapred hvala!

Imaš Hiren's BootCD ?

Imaš na njemu dosta alata za dijagnostiku hardvera ;)
Imaš ga na netu pa skini ~80Mb

Hvala puno, pokusacu sa njim, ako se neko seti da mozda zna ucemu je problem neka odgovori.
Hvala

Sada ce mozda zvucati glupo, ali skini bateriju pa je vrati na mesto i onda probaj.

Ljudi hvala na pomoci, ali probao sam i Hiren`s boot i pregledao svaki hardware na laptopu i ispade da je sve u redu, ali kada sam pokusao da uradim lowlevel format nije uspeo, i bilo kakav format da probam on nece.Pomislio sam da je hard crko ali kada uspem da udjem u dos, kucam dir i on vidi ceo hard svaki fajl na njemu. Resetujem komp krene da ulazi u windows i opet blokira, probam da dignem ponovo sistem on opet nece da kopira fajlove i odmah blokira. Ako neko ima ideju sta da radim neka kaze, posto sam ostao bez istih.
Hvala jos jednom!

Aj ovako:

Hirens nek testira HDD sa programom bas za tvoj hdd, sve testove pa low level.
Ram: pusti memtest nek obrne jedno 10tak puta, zatim Gold memory nekih 15tak puta.

Bios vrati na defolt ako si nešto dirao.
I reci mi iz čega ulaziš u DOS ?
Da li je particija NTFS ili Fat32, možeš da vidiš npr sa partition magic sa Hirensa.

Lici kao da imas problem sa memorijom. Probaj sa memtest-om ali nije ni on 100% siguran pokazatelj neispravnosti memorije :S:

Upravo zavrsavam memtest, za sada pokazuje da je sve ok. Ali kada sam pokusao sa fujitsu programom da proverim hard (posto mi je i hard naravno fujitsu) prijavio je da je hard security lock i da ne moze da mu pridje. Isao sam i u bios i vratio sve na default iako nista nisam dirao ali nema veze.

Nazad
Vrh Dno