Šta je novo?

MSI laptopovi - krshevi?

DukeLander

Administrator
Administrator
Učlanjen(a)
03.11.2008
Poena
1,205
Imam (imao) sam MSI L735X koji sam uzeo pre 2 god i par meseci.Danas mi se klinac pozali da ne radi... Ranije sam imao problema sa paljenjem,ali posle 2-3 puta krene,u zadnje vreme se stabilizovalo i radilo ok sve.Danas krene,ali crn ekran.Posto sam ga papreno platio i nije ne znam koliko radio za ove 2 god,doslo mi da ga razbijem.
U firmi smo imali L730,koji se bukvalno raspao posle nepunih god dana.
Kolega ima VR630,rikno ekran.
Jedna musterija iz radnje se zalila da mu maticna otisla,ne znam model,za manje od pola godine...
Jedino koleginicin Wind se jos drzi...videcemo dokle :)

Mislim,buraz ima HP koji smo zajedno urnisali 6-7 god i dan danas radi,ne racunajuci bateriju koja vec lipsava,tacnije posle 5-10 min se isprazni ali to je ok...

Znam da je garancija dve godine sto znaci da je istekla ali ne mogu da je nadjem.
Zna li neko gde mogu da posaljem lt da ga pogledaju?

ima neki video izlaz na njemu?
meni je Acer na moru jedan dan odbijao da se upali, pomislio sam svasta... na kraju se ispostavilo da je bila ogromna vlaga u vazduhu i cim se vreme prolepsalo - proradio je.

Zovi PAKOM jer su oni ovlasceni za MSI. Ili da ti nadjem broj direktno od servisa posto imaju podrsku.

pa shta da ti kazem, ja znam gomilu ljudi koji su prezadovoljni sa MSI-jem, a koriste ga u uzasnim uslovima.

sledeci put kupi Lenovo (IBM) jer ti je on otprilike pravljen od plastike koja se koristi za BOSCH alate.

Ima video izlaz,ali je bio u sobi,nije nigde iznosen.
Cak sta vise nije ni zatvaran,vec su ga klinci samo prekrili kad bi ga iskljucili i mnogo su ga bolje cuvali nego otac...

@ Igoritza,kineski il original Bosch? :)

Poenta je da skoro vec 2 god prodajemo laptopove gde radim pa hteo ne hteo sam donekle u toku sta se desava u okolini.Bilo je svakakvih zamerki ali na MSI najvise.
Ili je MSI proklet u nasim krajevima ili....ne znam...
Prodao sam gomilu Asusa,Lenovo,Toshibe,HP...nista covece,ako ne racunamo SATA i XP kombinaciju,ali to je ok.Najvise se cudim ovom nasem u firmi koji se doslovno raspao.Touchpad ne radi,cak se i razlistao (!),vent smo vec menjali,baterija odavno riknula,jedan USB port mrtav...Boss je toliko odlepio na njega da ga nije ni slao u servis vec pravo u kantu,uzeo Asus i perfekt radi,a svaki dan ga hajchimo...
Razumete sta zelim da kazem...

Hvala za broj,zovem danas da vidim sta kazu...

Ako i dalje budes imao problema, obrati se meni na PM.

Neznam sta i od koga uzimate ali generalno nema pravila. Imam jako lose iskustvo sa ASUS-om dok ti kazes da je odlican. Nema nekog pravila pa cak i DELL pa se i on kvari. Kod svih brendova ima promasaja negde vise negde manje ali se i to menja. Ko hoce ustaljen kvalitet neka uzme SONY i kraj price.

eto, naprimer - osim baterije, ja sam od preko 10 ljudi chuo sve najbolje po pitanju Acer-a. baterija je krshevina teshka, a sve ostalo ljudi kazu da radi ko sat.

Kazem ja,nash kraj je proklet,tj moja okolina,ovde samo MSI riknjava... :)

Takođe sve najbolje o MSI. Jedino im je sajt (bio) glup, ne znam kako je sad, i instalacija drajvera za XP kod nekih modela je bila prava noćna mora. Što se rada tiče kad se sve skocka - stvarno sve najbolje. Što se izrade i kvaliteta tiče, ja još nisam video neki loše odrađen - mislim pri tome na tastaturu, plastiku, šarke i slično. Čak i mnogo skuplji laptopovi zvučnih marki ne-retko imaju daleko lošiji finiš.

Moracu da slikam ove da vidis kako su dobre sarke... :(

Evo citam vase komentare o MSI laptopovima pa reko da ostavim i ja jedan komentar tj. misljenje. Prvog jula 2008 krenem u potragu za laptopom i tada pored modela ostalih proizvodjaca ugledam i model MSI EX600. Kada sam ga video odusevio sam se tada je bio jedan od retkih modela sa izdvojenom numerickom tastaturom, 320 gb hdd, 2 giga rama, intel C2D T5450, wi-fi svi standardi a,b,g i n, fire vire 8400 grafiga u njemu ama bas skoro sve sto mi je bilo potrebno i naravno pazarim ga tada je kostao 60 000 din u paru. Dodjem sav sretan kuci da ga upalim ma ni da cuje krene i ugasi se krene i ugasi se upalim ga nekako na jedvite jade na gurku i krenem instalaciju sistema podignem vistu ubacim sve drajvere i programe dodje zena kuci da pogleda ona laptop mrdne ga malo prema sebi i on se ugasi. Bedak prvi dan vracaj ga u radnju zovnu momci onaj njihov servis stvarno ga popravise za tri dana dodjem kuci upalim ga i vidim da su mu menjali procesor umesto C2D T5450 bio je posle u njemu C2D T7500. Radio je posle toga bez problema ako se izuzme cinjenica da su slova na tastaturi pocela da se krive na coskovima najkrticnija su mi bila g h j i da je tacpad poceo u donjem desnom cosku da se polako odvaja dobio je kao usi na svesci. i sto je plastika pocela od kucista laptopa posle godinu dana pocela da skripi jer se videlo blago deformisanje na njoj valjda od toplote. Laptop sam cistio redovno a imao sam i hladnjak cooler master infinite i non stop je stajao na njemu.
15. avgusta 2010 godine upalim laptop radio najnormalnije preklopim lekran ubacim ga u stendbay kada sam posle 15 min otvorio monitor on je bio mrtav tj radile su lam[ice na njemu ali na monitoru nije davao znake zivota. Znaci samo mesec ipo dana nakon sto je izasao iz garancije. Odnesem ga u servis i zvali me posle dva dana i saopstili mi da je majkala grafika, grafika zalemnjena za plocu iako nije bila integrisana pa je opet morala da se menja cela ploca.
Cena popravke prava sitnica 200 nekih bodova objasni mi covek da je jedan bod jedan euro tako sam ga bolje razumeo plus PDV odem lepo po njega i donesem ga kuci naravno nisam pristao na popravku i onda je bilo ovo:
citiram sa jednog foruma gde sam vec stavljao sta se desilo mom mezimcu

Evo ovako da zaokruzimo ovu pricu sa mojim laptopom(mezimcom).
Danas sam doneo moj laptop iz servisa i cim sam ga izvadio iz torbe uzeo srafcigere izgledalo je ovako

Nasa ljubav je bila velika, voleli smo se 26 meseci i iznenada i bez najave nasa ljubav se brzo ugasila i zavrsila ovde

A od te silne ljubavi ostali su samo tragovi

Sto se mene licno tice moze milion ljudi da me ubedjuje da je MSI odlican laptop on ce za mene uvek biti skart nikad vise ne da ga necu kupiti negoga necu uzeti u ruku da ga pogledan jer su krsevi neoveani. U to vreme platim ga 60 000 din za mene su to bile velike pare i prvi dan nije radio posle, popravke je izdrzao da pretekne koji dan posle garancije. Tako posto za mesec dana treba da jurim nov laptop u velikoj sam dilemi sta uzeti tj koji brend najverovatnije ili tosiba ili Dell samo da ima 3 godine garanciju. Toliko od mene
Poz

Ista prica i kod mene,isti simptomi,crkla grafika,skupa opravka,hvala lepo vise nikad MSI pa ni kao komponenta u PC.Nek mi oproste kolege,ali laptop koji je pre malo vise od dve god kostao oko 1000€ treba da izdrzi malo vise.
Kad je boss video moj slucaj plus prituzbe kupaca od ranije i njegov slucaj (prethodni postovi) striktno zabranio dalju nabavku i prodaju MSI laptopova u radnjama.
Jos jednom da naglasim,preko dve godine sam na ovom radnom mestu i svasta smo prodavali od laptopova.Posto je obicaj u nasem gradu da ako imas problem prvo se obratis tamo gde si kupio,za ovo vreme su se obracali SAMO u vezi MSI laptopova,verovali ili ne...

No realno gledano nema tu najboljeg brenda,svaki ima dobre i lose proizvode,ali se vodim logikom proseka,kao recimo kod mob telefona.Posto imamo i takvu radnju gde imamo i servis mob telefona,pa kad prelistam arhivu vidim da je (ubedljivo) najvise bilo Samsung telefona u servisu,najmanje Nokije primera radi...

Poslednja izmena:
treba da jurim nov laptop u velikoj sam dilemi sta uzeti tj koji brend najverovatnije ili tosiba ili Dell samo da ima 3 godine garanciju.

Ja sam pazario pre par mneseci Toshiba Satellite® C650.

http://laptops.toshiba.com/laptops/satellite/C650

U to veme zbog kursnih razlika i nekog popusta platio sam ga 420E. Za sada sam zadovoljan. Ima proseor i3, ddr3 ram 3GB 320GB HDD led ekran , kameru. Problem je što je papreno poskupeo. Sada košta oko 56.000,00 :(

Takođe sam za drugara kupio Dell Inspiron 1545 (plavi). Prosecor T4400 , 2GB DDR2 ,250GB HDD - nema kamericu. Drugar nije imao keš neko smo uzeli na moje čekove. Služi mu za filmove, muziku i fejsbuk :D

Razlika između ova dva laptopa je da Toshiba ima garanciju 2 godine a Dell 3. Del je skuplji zbog imena a po specifikacijama mnogo slabiji. Za Toshibu ne može da se dokupi dodatna garancija od još recimo godinu dana. Oba laptopa imaju batariju koja drži 4 sata.

Kada sam se odlučivao za laptop u uži izbor je ušao i Acer. Od njega sam odustao zbog garancije od godinu dana. Mada po novom zakonu svaki proizvod mora da ima garanciju min. 2 godine, ali ko će da se dokazuje sa njima (našim savesnim prodavcima :smoke:).

Moje preporuke idu za Toshibu, ako se uzme u obzir odnos cene i kvaliteta.

Kasnije sam saznao da dodatnu garanciju možeš da obezbediš kod kompanije Dunav. Osiguraš svu tehniku u kući za neke male para. Čujem i da redovno plaćaju.

Nadam se da sam ti pomogao.

Ovo sa MSI i grafikom se dešava i ostalim proizvođačima. Jednostavno, hlađenje je loše rešeno, a ne pomaže nikakvo dodatno. HP je posebno poznat po tome :). Nisi trebao da baciš ploču, mogao si da probaš da preduvaš grafički čip u nekom servisu koji ima dobru duvaljku sa toplim vazduhom. Ume da pomogne. Na žalost, da bi se to kvalitetno sredilo, skineš čip, očistiš lemne kontakte, uradiš reball kalajem, pa zalemiš, potrebna je aparatura koja nije ni malo jeftina. Ne znam ko je ima u Srbiji :(.

Iskustva su različita... Ljudi iz mog okruženja, a i ja, imaju jako pozitivna iskustva sa MSI lap topovima... Meni se npr desilo isto što i tebi Sh@race samo što ja imam HP-ov lap top koji košta boga oca, ima besnu konfiguraciju i nije trajao nešto dugo... tipa 3 godine.... i sada bukvalno mogu da ga bacim... ali opet ne kažem da je HP krš :D MSI što nudi za ove novce je i više nego odlično u odnosu na druge... Pa sad kako kome zapadne :)

Znam i ja sam da su iskustva razlicita i da vise u srbiji nemozes nikome da verujes i da laptopovi sa integrisanom grafikom traju duze manje se greju i da na svakom brendu u Srbiji ma poledjini stoji potpis made in Kina. Ja sam od samog starta imao problem sa Msi laptopom kupio sam laptop sa pokvarenim procesorom.
Ja nisam preterano zahtevan korisnik ali volim dobre stvari moj sledeci laptop ce najverovatnije biti sa 18,4" monitorom. Ja u kuci imam i desk top komp ali to nesmatram mojim kompom to je komp od Zene i klinca. Meni traba da ja imam svoj PC za kojem nedam nikom da sedi kao sto je bio slucaj sa mojim predhodnim laptopom u njemu sam drzao sve svoje licne stvari i fajlove vezane za posao laptop mi sluzi i za posao i za zadovoljstvo zato zena i klinac nikad nisu sedali za moj laptop. Sve stvari su mi ostale na HDD od laptopa i cuvam ih tu dok nekupim drugi.
Moj sledeci laptop ce biti ili Toshiba Satellite P500 ili acer aspire 8930 ili neki dell od 17,3" videcemo za mesec ipo dana.

Kako su ljudi nezahvalni, kupe nesto i bude ozlojedjeni sto im je nesto crklo/riknulo/otislo u vecna lovista...
Da je to HP/Dell/Asus i oni bi bili krs da se to nekom desilo sa tim lapom. Ne mozete da osudjujete marku ili brend na osnovu licnog iskustva...

Verujem da 99% posto Vas nema predstavu da je do skoro MSI pravio maticne ploce koje su se pakovale u HP modele... :)

Pa realno prijatelju moj nisu bas daleko od istine.Ja bas nisam imao nista protiv MSI dok nisam kupio njihov laptop u septembru 2010.Posle svega sto se dogodilo mogu slobodno da kazem da je za mene licno MSI laptop zavrsena prica za sva vremena.Jednostavno model koji sam ja uzeo (CR700) je defektan.Verujem da svako ko ga ima pati od istog problema a sto je najgore moj prijatelj ima drugi model sa istim problemom.Moras priznati da se to ne desava bas svim brendovima.Onda nekako sama izrada MSI laptopa mog je losa jako.U pravu si ti da zbog 1 modela ne mogu pljuvati ceo brend ali citajuci more nezadovoljnih ljudi ovde na forumu sticem zakljucak da MSI bas i nije kvalitet.

Kuleri su im provereno losi i na poslu kao i kod drugara ali i ovde video sam da svi modeli imaju i taj problem.O servisu necu da trosim reci jer sam vec pisao u mojim proslim postovima.Ja laptop ne smatram kao nesto neunistivo medjutim ako cu ja da kupim MSI da strepim da ne padnem u ruke servisa onda kako mislis da to funkcionise?Sa masovnoscu proizvodnje dobili smo i mnogo slabiji kvalitet.Normalno je da ne mozemo da ocekujemo za laptop koji je kostao 1000 evra da bude isti kvalitet kao ovaj za 400.Medjutim i pored toga brate roba koja se ovde dovozi je uzas kvaliteta.Sad ako ti nesto prodje garanciju ti treba da skaces od srece.Sto se tice MSI oni su napravili laptop koji za te pare niko nije napravio.

Naravno postoje majmuni koji se pecaju na to a to sam bio ja.Velik ekran(17.3 inca), dual core CPU, 3 gb ram-a i hard od 320 gb jedino je nudio MSI.Ja pogledam vidim 2 godine garancije(tad je vecina bila na 1 pre NG) i vidim pick up and return servis.Reko super ovo je best buy.Onda kupujem laptop dizem sistem i krece moj pakao.Posle vracanja novca uzeo sam dell i mogu slobodno da kazem da su moje muke prestale.Evo vec 2 mesec je u toku i lap sljaka 100%.Ne kazem da je dell idealan i da nece nikad biti problema ali i ako bude nisam cuo ni 1 primedbu na njihov servis koji svi hvale.Meni je to licno vazno jer necu da strepim dal ce se lap pokvariti ili ne.Jednostavno MSI svi pljuju jer ima los kvalitet plus los servis.Jako losa kombinacija.........Evo sad citam zadnje da su nekoj devojci slomili plastiku oko konektora.Meni su izgrebali sa strane......I tako u krug i tako dalje.........

I sad imas MSI laptop u laptop centru koji kosta 30 000 din.Jer ti nije malo cudno da samo MSI prodaje za te pare 15 inca.Pa skoro je to cena netbook racunara......I to pazi nije tako jako los hardver.Mislim takav hardver toshiba , dell ili lenovo nude za 38 000 din.Druze iz mog iskustva u zivotu sve sto je jeftino kad tad platis.Evo zadnje sam uzeo flash na akciji koji je kostao 1000 din manje nego kingston i vec mi u 2 mesecu brljavi.Znaci treba da ga vracam.I dobicu isti ili neki koji ce da brljavi posle 2 meseca.A da sam uzeo kingston verujem da mi ne bi brljavio jer sam imao pre ovog flash koji mi je trajao par godina dok ga nisam izgubio.....MSI tako smatram.Sve sto je jako jeftino i jako povoljno kad tad se opeces.Ako oces kvalitet laptop moraces da platis losijim hardverom.Na primer elitebook HP imas za 600 evra najeftiniji koji ima hardver malo bolji nego acer za 340 evra.I sad sta je bolje uzeti?Vecina ce za 600 evra uzeti acer sa i5 CPU pre nego elitebook.A posle ce normalno svi da se zale kako je krs.Ima istine u tvojim recima dosta samo brate i krs za 30 soma mora da radi 2 godine.Oni su dali garanciju i moraju da je ispostuju.

Poslednja izmena:
Kako su ljudi nezahvalni, kupe nesto i bude ozlojedjeni sto im je nesto crklo/riknulo/otislo u vecna lovista...

Zaista ima svakakvih, umesto da organizuju zabavu povodom crknutog hardvera koji je vec servisiran (stajao bar mesec dana u servisu) ili imao falinku koju mu nisu uvazili kao dovoljan razlog za reklamaciju, oni negoduju! Stvarno, svakakvih ima...:bottle:

Ja isto imam msi laptop ne mogu se mnogo pozalit na njega , mada u poslednje vreme dok mi se ukljucuje laptop jedan deo ekrana dobija cudnu boju (umesto svetlo crne boje jedna polovina ekrana mi je u nekoj ljubicastoj i to traje nekoliko sekunde ili minuta uglavnom posle kratkog vremena kako kad to se gubi i slika se vraca u normalu ) pravo da vam kazem strah me je ponekad ukljuciti ga da nevidim kako je ekran crko ...

Evo još jednog slučaja sa vr610x starog dve godine i par meseci koji radi odlično. Osim brundanja, koje je valjda zbog kulera, od pre par meseci. :)

Drugar mi doneo MSI laptop da mu spasavam neke podatke pa sam imao jos 1 priliku da budem sa MSI lapom :D Sta su zakljuci.Pa prvo kuler se nekad cuje kad se pali masina.Onda temperature su veoma velike za laptop.Mislim nisu kriticne ali nisu daleko.No dobro nije ni prvi ni poslednji lap da se greje.Medjutim rezac.Rezac kad krene da vrti je jako bucan.Lap se sav trese kad vrti disk :D

Onda sama izrada laptopa.Takodje slika.Na primer na mom dell-u je 100 puta lepsa slika nego na MSI.Nekako je kod njega bleda slika.Pokusao sam da malo sredim u nvidia panelu boje ali nije to to.Ne moze.Jednostavno kad uporedim mog dell-a i njegovog MSI ne bi se menjao ni za sta na svetu.Takodje sam rad u windowsu.Evo ja koliko imam moj lap nije mi se desilo za zapucava.Da ne bude zabune danas sam mu dizao win.Znaci svez sistem.Sta se desava.Pa ubacio mu ja DVD kad on trokirao.Probam da otvorim comander on not responding.Onda ga ugasim pa upalim i cista mira nece da otvori my compyter.Pa restart pa radi.Znaci ljudi sam rad u windowsu ne moze da se poredi.

A mislim njegova masina je malo samo losija od moje.AMD dual core CPU na 2 ghz, 3 gb ram-a, sata hard od 250 gb i grafika neka nvidia ne moze niko da kaze da je losa masina.Ali jednostavno reci cu samo ovo"To je MSI".Nekako mi se cini da oni lapove sklepaju :D Ovaj tako deluje.Pazite ljudi ja sam instalirao 7-cu na mnogo slabije masine sa slabijim CPU i manje ram-a i radilo je mnogo bolje.Eto jos jednog iskustva iz prve ruke da je MSI laptop krs :)

Da ipak malo ne preteruješ?! Ja konkretno imam tri lap topa.Dell lat.650 iz 2001 ili 2002/petium 3/;tošibu l30-113 i msi cr500/intel celeron dual na 1,9/Znam da nisu "vrh ponude" ali meni i mojim ukućanima završavaju posao za rad u ofisu,gledanju filmova,drndanju na netu.Msi koja imam je kupljen u ww ,u outlet prodaji, sa znatno nižom cenom od regularne/baterija neispravna ali imam garanciju i na nju/.Lap top je dolazio sa dva giga memorije dual celeronom 3100,nvidia grafikom 8200,instaliranim win 7 starter.Hdmi,usb expres kard riderom,web kamerom,wirelesom n standarda,znači sa svime onim što omogućuje normalan rad na računaru.Dodao sam još dva giga memorije/ukupno 4giga/,isklučio njegov wireless i ubacio usb stik tplink n standard ali pun/300mbs i ruter mi podržava navedeni standard/.U express kard rider ubacio firewire karticu zbog foto aparata i jedan usb"lopov" zbog više priključaka.I sve to radi kao sat,bez i jednog problema,evo pola godine.Grafika ne prelazi 50-52 stepena i to pri gledanju filmova,procesori dođu do 45 stepeni kada radim oko fotografije u foto shopu/uz napomenu da se nikada ne igram na računarima/.Nikakvih problema sa tastaturom nemam.Ekran je dobar,odnosno prikaz na njemu-svetao i bez ikakvih anomalija.Sam lap top se ne čuje,odnosno kuleri u njemu,verovatno zato što ga držim na podnožju za hladjenje.Instalirana je sedmica ultimatum 64 bita koja kao i svi ostali instalirani programi/32/64/rade kao singerica.Jednom rečju -ja sam zadovoljan i mislim da sam dobio više nego što sam ga platio.
Sa gore pomenuta dva lapa/Dell i Toshiba/takodje nemam nikakvih problema.Jeste da sam im promenio diskove/zbog kapaciteta a ne kvara/,dodao memorije koliko mogu da podnesu.Na Dell-u sam promenio i bateriju i evo rade godinama bez i jednog problema.
Hoću da kažem da sve zavisi od komada/bilo koje firme/ koji ti "zapadne"pri kupovini, a pre svega i samog odnosa prema uredjaju:ja sam moju ženu i ćerku učio i naučio da nema jela za kompjuterom a o ispijanju koka kola ili kafe i da ne govorimo.Redovno održavanje i čišćenje se podrazumeva.Igrice nisam branio ali se ne igraju na lapu ili desk topu.
Zaista je neodgovorno reći da su MSI/ili bilo koji drugog proizvođača/ laptopovi krševi.

Jedna lasta ne cini prolece :) Ako jedan MSI laptop radi ne znaci da je to dobar brend.Ja iskreno prijatelju ne gledam laptopove prema jednom slucaju i jednom modelu.Imam dodira sa vise brendova i normalno nije niko idealan.Ima pokvarenih i MSI i acer i asus i dell i HP i toshiba pa i sony.Znaci nema pravila.Normalno sve zavisi i od serije.Na primer postoji MSI jaca serija koja sigurno nije kao ova najgora.Medjutim sve sto ti rekao za tvoj laptop ja mogu da kazem suprotno_Ovaj se bas greje.Evo danas sam mu izduvao prasinu i opet je procesor negde na 66 stepeni a ne radi nista.Moj dell na primer uvek je negde oko 45 stepeni.Medjutim ovo je AMD platforma koja se greje vise ali opet trebalo bi da bude bar oko 10 stepeni manje.Takodje kao sto sam rekao dosta 7-ca radi losije.Jednostavno zaglupi se.A da ne pricam da kad pojacas muziku da programi rade losije i zakucavaju.Isti slucaj sam ja imao sa mojim bivsim lapom CR700.Mozda je to korisnicima MSI laptopa normalno ali meni nije normalno da ne smem da pojacam muziku i da zapucava neki program.Pri tom procesi su normalni i CPU nije na 100%.Slazem se sa tobom da o laptopu treba brinuti i lepo koristiti ali ne mogu da se slozim nikako da zbog 1 primera se moze reci da je MSI dobar brend.Bas to sto si rekao da oni nude mnogo vise nego ostali tu i lezi problem.Eto i sam kupio jeftin fles i isao sam devizom sve je to isto pa sam ga vec reklamirao posle 2 meseca..........Pre toga sam imao kingoston koji je radio 100 godina.Jeste Kina preuzela svet i sve razumem ali cu se jos uvek pre odluciti na Kineski Sony nego na MSI ili pre cu uzeti cooler master nego codegen, zito i slicno.......

Slažem se boro81.Ali me nisi "pratio" u onome što sam napisao.A to je da ja ne hvalim MSI niti ga,daleko bilo,postavljam ispred drugih firmi,već govorim da sve zavisi od malo sreće a to je kakav ti primerak računara zapadne.To što se tebi dešavalo sa MSI koji si imao,događa se i sa drugim brendovima.Ja imam prijatelja koji nisu zadovoljni ni sa HP, ni sa Acerom ili Asusom.Najmanje pritužbi ima sa Dellom i Toshibom.Opet napominjem, sve zavisi od komada koji dobiješ odnosno kupiš,i naravno kako ga koristiš.Zbog toga ne mogu da se složim sa tobom da su MSI lapovi krševi a da drugi nisu.A što se tiče servisa tu se slažemo-Pakom,odnosno MSI servis-jeste jedan od najgorih i što se tiče odnosa prema mušterijama a i samog kvaliteta usluga koje pruža./barem ovaj servis u Beogradu/.
Mala digresija-Dell Lat.650/pentium 3,256 memorije,proc.650/već 10 godina kod mene fercera bez i najmanjeg problema.Promenjena baterija i hard.A još sam ga kupio polovnog.Sa XP sa sp3 radi kao zmaj.Zaključak se sam nameće-prvo Dell pa za njim ostali.

@boro81 Poredis svoj XPS sa MSI nize klase,to nije za porediti.I slazem se sa Nikolajem,imam XPS i MSI i oba podjednako dobro rade.Sve zavisi,***.Na Lenovu mi crkao hdd posle 7 dana...npr.

HDD,ali ne laptop (maticna ili sl gde su skupe popravke) ...ima razlike...

Evo i danas mi dosla jedna CR610,upalis,svetle diode i ... mrtav...

Necete mi verovati ali i dalje su samo MSI donosili nazad na reklamaciju,Lenoco,Asus,HP,Fujitsu,Acer...nista od toga a evo vec treca godina kako radimo sa laptopovima...

Nazad
Vrh Dno