Šta je novo?

msi kt4v i problemi sa gasenjem

boza

Čuven
Učlanjen(a)
12.07.2002
Poena
619
Desavalo mi se na nekoliko slicnih mashina(tipicna platforma kt4v
gf 4 mx440 80 gb hdd...) da se prilikom softverskog gasenja mashina ne
ugasi vec se resetuje(kao da je kliknuto dugme reset).
Operativni sistem je win Xp, nikakvo budzenje sa sistemom mi ne pomaze.
Iskloniram taj hdd na drugi i to radi ok, i sto je najcudnije source
disk na drugoj mashini se ponasa sasvim normalno.
Ako neko ima neku ideju neka se javi, moduce da je neko nesklaganje biosa i
firmwarea, mozda nesto oko napajanja...

To se i meni pocelo desavati na MATCONIC 8137C+ ploci. U pocetku ponekad, a kasnije svaki put. Reinstalirao sam citav sistem i opet isto. Kada sam promenio plocu problem se izgubio. Naravno nisam provalio o cemu se radi ali ako ti provalis, javi.
Pozdrav!

Postoji problem sa slaganjem biosa izmedju kt4 av i gf 4 grafika.
Resava se upgradeom biosa sa nekom verzijom koja ima extenziju 510
nacicete je na MSI sajtu.
Medjutim to ne resava ovaj problem sa gasenjem vec samo problem kolizije koji
se javlja pri upotrebi openGL-a.

Sve vise sumnjam da se neki hdd ne mirisu bas najbolje sa nekim plocama, posto vidim da se mnogi na forumu u poslednje vreme zale
na kvalitet izrade i rada diskova.

Imao sam problem sa kt4av i MSI gf 4mx440 + TV tuner na W98. Kada sam instalirao XP sve je OK.
Ranije mi se dogadjalo slicno i sumnjam na MSI (GF) drajvere. Imao sam problem sa MSI GF 2gts. Javljale su se tackice po monitoru (kao hot pix) sve dok nisam reinstalirao OS sa generickim drajverima. Od tada nema problema...

boza je napisao(la):
Desavalo mi se na nekoliko slicnih mashina(tipicna platforma kt4v
gf 4 mx440 80 gb hdd...) da se prilikom softverskog gasenja mashina ne
ugasi vec se resetuje(kao da je kliknuto dugme reset).
Operativni sistem je win Xp, nikakvo budzenje sa sistemom mi ne pomaze.
Iskloniram taj hdd na drugi i to radi ok, i sto je najcudnije source
disk na drugoj mashini se ponasa sasvim normalno.
Ako neko ima neku ideju neka se javi, moduce da je neko nesklaganje biosa i
firmwarea, mozda nesto oko napajanja...
Problem koji si opisao je dosta cesta pojava, resava se u BIOS-u menjanjem satovanja za Power menagement, S1 bla bla bla ili S3 bla bla bla...
Procackaj malo i proradice!
:wave;

GoranM je napisao(la):
...

Problem koji si opisao je dosta cesta pojava, resava se u BIOS-u menjanjem satovanja za Power menagement, S1 bla bla bla ili S3 bla bla bla...
Procackaj malo i proradice!
:wave;

Probano, ne dela....

Ako se sistem restartuje u pokusaju shutdown, i ako automatski restart nije iskljucen, onda nije jasno da li se sistem restartuje cisto, ili se restartuje zato sto je doslo do greske pre nego se racunar ugasi, pa to izaziva automatski restart.
Pa, ako nisi, iskljuci CP>System>Advnaced>Startup and recovery> Automatically restart
To bi pomoglo zato sto ce pre shutdown da izadje plavi ekran u kome bi moglo da se procita sta je izazvalo gresku.

E sad, prva stvar koju bi trebalo uraditi je (posto nisi naveo da jesi) da se instalira SP1 za winxp.

I na kraju, problem sa gasenjem/restartom je relativno dobro, od strane microsofta, opisan problem pa procitaj:
http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;en-us;308029&Product=winxp

http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;en-us;311806&Product=winxp
http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;en-us;327565&Product=winxp
http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;en-us;320299&Product=winxp

Btw, imam kt4v i nisam imao ovakvih problema sa njom a ni na par masina koje sam instalirao sa ovom plocom, doduse nikad sa gf4.
I jel racunar umrezen. Jesi li priobao da iskljucis u biosu wake on lan i sl., mada bi se zbog ovoga racunar zaista ugasio, pa ponovo upalio.
Koji via4in1 koristis? Ako imas nesto na usb (mis, tastatura...), da li si instalirao via usb patch (sve je objasnjeno na msi sajtu u delu za kt4v plocu).

Mozda sam i resio problem,
os jeste sa sp1 i nikakvo budjenje sa njim ne pomaze-nije sofwerska greska.
Dok sam kopao po power sekciji u biosu ono sa s1 i s3 ne radi proverio sam to jos pre, medjutim, sto rece covek malopre u wake up opcijama
sve prebacite na disabled, iako ove masine koje su mi pravile
problem nisu bile na mrezi niti zakacene na bilo koji usb uredjaj.
Verovatno je da pri nekoj kombinaciji hw parcica nesto prouzrokuje da se mashina odmah budi, jer na nekim drugim sa istim setovanjem biosa se to ne desava.
Znaci na mashini na kojoj sam ovo otkrio shut down radi bez problema probao sam jedno 50-ak puta sa razlicitim vremenima rada i opterecenja.
Kada budem to potvrdio na jos nekoliko racunara kod kojih se javlja isti problem, obavesticu vas i time smo stavili tacku na ovu bas doslovno
receno glupost !!!!!!!!!!!

To je izgleda to,
problemi sa wake up opcijama, znaci sve disabled!!!
CAO

Nazad
Vrh Dno