Šta je novo?

MSI KT4V, Barton 2500+, DDR nece na 400

r!sc!

Čuven
Učlanjen(a)
22.08.2000
Poena
765
Znaci kad se postavi fsb za bartona na 166, ploca vraca na 333, bez obzira da li je by SPD ili rucno podeseno na 400. DDR je PQI 400.

Kad se stavi Barton na 133 fsb, DDR hoce da ide na 400.

Menjani biosi (1.7, 1.8, 1.9) ista stvar se desava.

Ima li ko neko resenje?

Hvala, Boban

Resenje je zalosno ali istinito :?
Naime,MSI ne garantuje da ce raditi DDR400 na 166(tj. mozda hoce,mozda nece :-x )...ali zato garantuje da ce DDR400 raditi na 133 i 200MHz FSB-a.
Ako bas zelis da je koristis na 400 podigni magistralu na 200,izdrzace to Barton :mrgreen:
OK,ja se malo i salim ali Barton i radi na 200 FSB tako da to nije o/c
Pozdrav!

npetar je napisao(la):
Resenje je zalosno ali istinito :?
Ako bas zelis da je koristis na 400 podigni magistralu na 200,izdrzace to Barton :mrgreen:
OK,ja se malo i salim ali Barton i radi na 200 FSB tako da to nije o/c
Pozdrav!

Barton 2500 je nominalno predvidjen za FSB 166Mhz. Postoji verzija 3200 koja ima nominalno 200Mhz za FSB.

r!sc! je napisao(la):
Znaci kad se postavi fsb za bartona na 166, ploca vraca na 333, bez obzira da li je by SPD ili rucno podeseno na 400. DDR je PQI 400.

Ima li ko neko resenje?

Hvala, Boban

Nije toliko tragican tvoj slucaj, jer ako nisi u mogucnosti da drzis bus na 200Mhz asinhroni rad sa memorijom nece doneti realan dobitak. U tom slucaju ostavi i memoriju na 166Mhz ali joj parametre za memoriju podesi agresivnije.

OK,moja greska...nekako sam bio ubedjen da Barton radi na 200.Izvinjavam se ali ce sigurno raditi i na 200MHz pa probaj(ali to je vec o/c)

npetar je napisao(la):
OK,moja greska...nekako sam bio ubedjen da Barton radi na 200.Izvinjavam se ali ce sigurno raditi i na 200MHz pa probaj(ali to je vec o/c)

Na MSI KT4V - sumnjam :D :D

r!sc! je napisao(la):

Ima li ko neko resenje?

Hvala, Boban

pa sto si kupio msi

Anti Patriota je napisao(la):
...

pa sto si kupio msi

Pa bre nije u pitanju MSI vec VIA KT400 cipset koji ne moze mnogo preko 166 tj vecina, a nijedan ne moze tacno 200. Za 200+ MHz magistrale kupis lepo nForce2 i vozis se na 200.

Cao

Tacno ja sam sve moguce i nemoguce probao na mojoj KT-400 ploci i rekord mi je 190Mhz,a i to kad duvam u kuciste S

Slicna stvar je i sa istim chipsetom KT400 na Asus A7V8X-X ploci. Max FSB 190 Mhz, tako da na 200 MHz idm'a zaboravi.

Pa da,moja je A7V8X (bez onog drugog X) i nema sanse da se pomeri preko 190,mada nije ni to tako malo.

MSi je cist loto, moj KT3 Ultra je sa dobrom memorijom isla na 200Mhz bez problema, a video sam primerke koji nisu hteli preko 150.

E pa KT 3 Ultra je drugo -ona je KT 333 cipset koji je znatno bolji za overklok,a to za lutriju ne vazi samo za MSI nego i za sve ostale a narocito za Abit,samo meni nije jasno sto ljudi toliko pljuju MSI -prave odlicne ploce,stabilne i uvek sa fenomenalnom cenom,a bogami skoro svaki put prvi naprave plocu sa nekim novim cipsetom,ja sam pre ASUS-a imao MSI i uopste se nisam pokajao sto sam je kupio.A sto prave dobre graficke kartice to je tek posebna prica,ja bas imam jednu i radi k'o sat iako je zesce overklokovana.

MSI pravi odlicne ploce, nikad nisu bile sampioni overkloka ali su uvek sto je najvaznije imale sve potrebne opcije da barem kad kupite plocu niste hendikepirani u startu. Dakle za ljude koji ne planiraju maksimalne domete sasvim adekvatna kupovina. Uvek sugerisem kupovinu msi-ja ako se ispostavi da Abit, ili Epox nisu nesto sto bi kupac zeleo.

Paradigma je napisao(la):
MSI pravi odlicne ploce, nikad nisu bile sampioni overkloka ali su uvek sto je najvaznije imale sve potrebne opcije da barem kad kupite plocu niste hendikepirani u startu. Dakle za ljude koji ne planiraju maksimalne domete sasvim adekvatna kupovina. Uvek sugerisem kupovinu msi-ja ako se ispostavi da Abit, ili Epox nisu nesto sto bi kupac zeleo.

Imao si mnogo vise srece od mene.
U Nishu sam i godinama uzimam direk' od Pakoma koji uvozi MSI.
Kakve sam smesne i tuzne probleme imao sa MSI plocama ne moz' da se oprica na 500 kucanih strana texta.

Bezim od njih ko' djavo od krsta, pa makar dao coveku Asus-a ili Gygabite plocu po nabavnoj ceni. :brow:

MSI :cuss: :cuss: :cuss:

Nazad
Vrh Dno