Šta je novo?

msi kt3 (via 333 cipset) + diamond viper (riva tnt)

douglas

Čuven
Učlanjen(a)
08.08.2003
Poena
604
Ovaj, imam neku staru msi plocu sa via 333 cipsetom... da li na njen agp slot mogu da turim jos stariji diamond viper (riva tnt)?

Da li ce raditi tako nesto? :smack:

douglas je napisao(la):
Ovaj, imam neku staru msi plocu sa via 333 cipsetom... da li na njen agp slot mogu da turim jos stariji diamond viper (riva tnt)?

Da li ce raditi tako nesto? :smack:
To i nije tako stara ploca, ja imam jednu takvu (KT3V) i veoma sam zadovoljan njom. Na MSI sajtu graficka nije na spisku podrzanih. AGP moze da obezbedi 1.5 V, a mislim da TNT trazi 3.3V sto ce reci - ne bi
trebalo da radi :D. Inace, AGP slot na ploci fizicki moze da je primi bez problema pa ako hoces da rizikujes spaljivanje ploce probaj(sam si rekao da je matora ) Ja uzeh odlicni (iveoma retki) Voodoo 3 2000 PCI sa SGRAM memorijom i nakacih na plocu, radi kao zmaj.

Danas sam gledao da kupim tu plocu i serviser mi
je rekao da prima samo AGPx4 ili x8. Doduse, nisam
siguran da li je bila bas 333 ili 400.

Ako je msi kt3v-(l) onda je via kt333 chipset i prima 1.5v agp kartice (pretpostavljam da zbog zareza na agp slotu one od 3.3v ni ne mogu da se ubace), koje mogu da rade u agp 4x modu.
Slicna ploca, msi kt4v-(l) je nesto novija i razlikuje se od prethodne po tome sto njen agp podrzava i 8x (ali takodje je 1.5v) i podrzava neke mem. module ddr400 (prethodna do ddr300).
Da je rec o gotovo istim plocama, potvrdjuje cinjenica da se i kt3v i kt4v vode pod istim nazivom ms-6712, i da se novije verzija biosa (od npr. kt4v) mogu staviti na obe ploce.

U vezi TNT kartice, mislim da bi bilo opasno staviti je na ovu plocu, (ukoliko moze fizicki da udje) osim ukoliko se definitivno ne utvrdi da ona radi na 1.5V, jer u uputstvu za 6712 ploce stoji decidirano da je agp samo 1.5V.
Ja bih kontaktirao proizvodjaca ploce (msi) i naveo tacan naziv graf kartice.

KT3V je potpuno ista ploca kao i kt4V (mozes da zabodes i DDR 400 u nju bez problema, radi kao i KT400 ploca - na 166 fsb lagano na 200 MHz nece ili ako postuje komp to su bas najlabavija setovanja. Razlika je u AGP slotu. KT4V podrzava AGP8X a kt3v ne sto je bar meni totalno nebitno. TNT moze fizicki da se ubaci jer je AGP slot dvosegmentni (nije rasecen) ali ne moze da radi kartica jer zahteva 3.3 V za rad. Licno bih pre proverio da li je tacno da TNT radi na 3.3 V (99% da je tako). Kontaktiranje proizvodjaca je najbolje resenje ako naletis na nekog kvalifikovanog tamo - obicno su to neki likovi koji pojma nemaju: dizaci slusalice, citaci maila koji rade po pisanom uputstvu (cast izuzecima).

Ako kartica staje u slot , ja bi ti rekao slobodno probaj !
Eagle TNT2 m64 sa 16MB radila je u nuzdi na EpoX plocama
kod mene na 8RDA (nForce2 ) i
kod drugara na 8K9AL ( Via KT400a)

Pozdrav

Nazad
Vrh Dno