Šta je novo?

MSI KT3 Ultra2 OC

AthlonXP

Čuven
Učlanjen(a)
23.01.2002
Poena
620
Zanima me imam Ultra2 plochu i AXP1900+. Probao sam da na ovoj plochi podignem magistralu na 150mhz ali se sistem zamrzava posle pokretanja neke igre ili 3dmark testa. Sve dok se nesto tako ne pokrene sistem radi savrsheno. Moje pitanje je kako se podize voltaza ili koja je default voltaza AGP slota jer primecujem da mi se promenom magistrale menja AGP clock na vishe. Ili kako da ga nateram na tom clocku magistrale (150MHZ) AGP radi na 66 mhz na koliko bi i trebao da radi?

Cooler je Vulcano 9 sa prikachenim potenciometrom za regulaciju broja obrtaja ventilatora na cooler-u. Memorija je Kingstone 512MB DDR333.

Thanx

AthlonXP je napisao(la):
Ili kako da ga nateram na tom clocku magistrale (150MHZ) AGP radi na 66 mhz na koliko bi i trebao da radi?

Ne moze, mozes da predjes na KT333 (pa na 166 da imas AGP 66) ili NForce pa da na koliko god hoces mhz-a imas AGP fixiran na 66. A jos jedna varijanta je Intel.

Ne mrzne zbog grafike, vec zbog memorije ili procesora. Procesoru treba jos snage, te mu dodaj malo napona, a memoriju olabavi sa setovanjima, da bi stigla da se odazove, a da ne preplete podatke. Na 150 MHz magistrali mem je na 375 umesto 333, te ako si je setovao cas 2, zaboravi dizanje sistema. Upravo to sto blokira u Marku i igrama govori da je mem. Uostalom koja je grafika.

AGP voltazu ne diraj (1,5V), dizi napon na CPU. To se inace radi iz BIOSa. Moguce je da si dostigao plafon OC za tvoj procesor ili imas neku PCI karticu koja nece da radi preko 37 MHz (mrezna karta).

S obzirom da si stigao do 1800Mhz trebao bi da budes zadovoljan. Sumljam da ces moci puno iznad toga ali bi sa povecanjem napona dobio na stabilnosti na tom taktu!

Memorija gotovo sigurno nije problem na tom kloku, mada je mozes olabaviti dok ne ispitas domete porcesora.

Nazad
Vrh Dno