Šta je novo?

MSI K9N SLI Pomoc!

kzs12

Slavan
Učlanjen(a)
17.01.2009
Poena
425
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 9600x
Matična ploča
Asus tuf b650
RAM
ddr5 32gb 6000mhz
GPU
Gigabayte 3080 10gb
Storage
Kingston m2 1tb
PSU
Evga g2 1000w
Kućište
Nzxt h5
Mobilni telefon
85742162728
Steam
magEdikeVE
Pristup internetu
  1. Optički internet
  2. Kablovski internet
  3. ADSL
  4. Mobilni internet
  5. Wireless provajder
  6. ISDN
  7. Modemska 56k veza
Imam procesor AMDx2 6000+ koji po default-u radi na 3000mhz, razmisljao sam da ga klokujem kada uzmem bolji koler za procesor...

Kakva je ova ploca iz naslova teme za overklok ? Ima li ko iskustava, koliko se moze poterati ovaj procesor sa nekim solidnim hladjenjem ?

Nemoj bacati pare za cooler jer taj AMD nemoze puno da se overklokuje najvise od 3200 do 3300MHz.

Ok hvala !

Imam procesor AMDx2 6000+ koji po default-u radi na 3000mhz, razmisljao sam da ga klokujem kada uzmem bolji koler za procesor...

Kakva je ova ploca iz naslova teme za overklok ? Ima li ko iskustava, koliko se moze poterati ovaj procesor sa nekim solidnim hladjenjem ?

Ok je, isao je meni FSB na preko 290 stabilno ali ako imas provetreno kuciste odnosno ako se chipset ne greje. ;)
Bios je takodje napredniji dosta od nize pozicioniranih modela istog proizvodjaca.
CPU bi mogao na 3200 sigurno a preko je takodje mogce ali nepotrebno.

ja sam maksimalno izvukao 3300MHz

iz tog 90nm chipa 6000+. Po defaultu trosi 125W i vec se na 3GHz uzasno greje.
Da bi ga stabilizovao na 3.3GHz (imaj u vidu da nece svaki ni na 3.2 da ide) ali cak i da uspes, treba ti preko 1.45v napon sto je stvarno dosta a razlike u performansama su da ne zvuci grubo ali zaista bedne. Eto toliko.
Ostavi teskasa da radi na 3GHz, ionako je to vrh za tu arhitekturu procesora.
U AMD-u su i na tom kloku maltene izvukli iz njega maksimum.
On ti je u rangu sa E6600 (2.4GHz) na default-u naravno
:type:

Poslednja izmena:
A oce li on moci ici uz gtx 260 core 216 koji planiram da kupim ovih dana ?

Naravno da ce moci,zasto pitas uopste :). Klokni samo CPU na 3.2-3.3Ghz ako je moguce i bice to dobar racunar za igre.

Ok... Koji mi cooler preporucujes da kupim, razmisljam se izmedju vendete i tx2 ? I dali ce oni moci da stanu u moj Chieftec medium case ?
birmo4.jpg

Poslednja izmena:
Bolja je vendetta(ja imam hyperTX1) ,a sto se tice kucista nisam siguran,trebalo bi da moze.Bolje neka se jos neko upuceniji od mene za to pitanje ukljuci u raspravu :).

znas koja je fora sa vendetom2?

Ok... Koji mi cooler preporucujes da kupim, razmisljam se izmedju vendete i tx2 ? I dali ce oni moci da stanu u moj Chieftec medium case ?
birmo4.jpg

:type:
sto nema trenutno da se kupi kod nas,
ali bice nadam se uskoro. Licno sam prezadovolja
vandetom2. Moj proc je hladan ko spricer a kuler na hladnjaku se ne cuje sto kod vendete1 nije slucaj. Kod keca se bas cuje jak sum vazduha. Vendeta2 je oko 30evrica

Vrh Dno